MAINOS | Eskon Oy

Hormi-imuri tehostaa ilmanvaihtoa ja savuhormin vetoa

Talo
Hormi-imuri parantaa sisäilman laatua, koska ilma poistuu tehokkaasti.
Hormi-imuri toimii tuulella tehostaen ilmanvaihtoa, ja kokoojakammio kohentaa usean vierekkäisen ilmanvaihtohormin toimintaa. Savukaasuimuri taas voimistaa takan vetoa ja vähentää hiukkasia sisäilmassa. Voit parantaa kotisi ilmanvaihtoa ja sisäilmaa kätevien vedonparantajien avulla!
7.3.2024

Hormi-imuri auttaa silloin, kun käytetty ilma ei poistu riittävän tehokkaasti tai oikeaan suuntaan. Joskus ilma alkaa jopa vaihtua väärinpäin, jolloin tunkkainen ilma liikkuu kylpyhuoneista asuintiloihin.

Ilman liikkeen suunnan voi testata helposti: Aseta kynttilä avoimen ikkunan eteen. Mikäli liekki lepattaa ulospäin, ilma kulkee väärään suuntaan.

Hormi-imurin asennuksen jälkeen käytetty ilma alkaa poistua sisätiloista tehokkaasti ja uutta raikasta ilmaa mahtuu virtaamaan tilalle.

Hormi-imurin ansiosta sisäilma muuttuu paremmaksi ja terveellisemmäksi.

Ilmanvaihto toimii näin

  • Raikkaan ilman annetaan virrata olohuoneeseen ja makuuhuoneisiin.
  • Epäpuhtauksia ja kosteutta sisältävä käytetty ilma ohjataan ulos kylpyhuoneen sekä keittiön hormien kautta.
  • Jos ilma ei poistu riittävän tehokkaasti, kylpyhuone jää kosteaksi ja keittiön käryt leviävät muualle huoneistoon.
  • Jos ilma ei poistu riittävän tehokkaasti, sisäilma tuntuu raskaalta.
Hormi-imuri tehostaa ilmanvaihtoa
Hormi-imuri ei tarvitse toimiakseen sähköä, vaan pyörii pienenkin tuulenvireen voimalla tauotta parantaen kodin ilmanvaihtoa.

Hormi-imuri toimii tuulivoimalla

Imuri pyörii tuulen voimalla käytännössä koko ajan, eikä tarvitse toimiakseen lainkaan sähköä – sen käyttö on siis ilmaista.

Jo pieni tuulenvire riittää pyörittämään hormi-imuria, jonka ainoat liikkuvat osat ovat turbiinin siivet ja akseli.

Imuri kestää käytössä pitkään, ja sen kuulalaakerit voi tarpeen tullen vaihtaa helposti. Sadevesi ja roskat eivät pääse poistoilmahormin sisälle hormi-imurin suojatessa sitä, joten myös hormin käyttöikä pitenee.

Hormi-imuri & sovite

Eskon Oy tuo maahan Spiroflex-merkkisiä hormi-imureita, joita on sekä ruostumattomina että alumiinigalvanoituina. Kokovaihtoehtoja on useita 100:n ja 300 millimetrin välillä.

Eskon Oy:n pajassa on mahdollista tehdä sovite, jolla imurin saa kiinnitettyä mihin tai minkä muotoiseen hormiin tahansa.

Näin hormi-imuri asennetaan – katso video

Kokoojakammio yhdistää monta vierekkäistä hormia

Kun katolla on useita vierekkäisiä tehostusta kaipaavia ilmanvaihtohormeja, tarvitaan Eskon Oy:n kehittämä kokoojakammio.

Kokoojakammio kokoaa hormiryhmän yhteen ja parantaa jokaisen hormin toimintaa.

Kammion päälle asennetaan suurempi hormi-imuri, jonka voima riittää tehostamaan jokaista kokoojakammion alaista poistohormia. Kammio suojaa samalla hormiryhmää sateelta ja roskilta.

Kokoojakammion mitoitus vaatii ammattitaitoa, sillä väärin mitoitetusta kammiosta on vain haittaa. Eskon Oy mitoittaa kokoojakammion erikseen jokaiseen kohteeseen, ja mitoituksessa otetaan huomioon korvausilman saanti ja hormien kunto.

Hormi-imuri ja kokoojakammiot rivitalon katolla.
Kokoojakammio kokoaa hormiryhmän yhteen. Kammion päälle asennetaan suuri imuri, joka parantaa jokaisen hormin toimintaa.

Savukaasuimuri voimistaa takan vetoa

Savukaasuimuri parantaa sisäilmaa ja ilmanvaihtoa, kun poltetaan takkaa tai kamiinaa; on varsin yleistä, että tulisija ei saa tarvitsemaansa korvausilmaa, sillä taloissa ei ole välttämättä riittävästi vetoa.

Savukaasuimuri estää myös savun pääsyn asuntoon.

Savuhormeista poistuva ilma on kuumaa, joten se tarvitsee ilmanvaihtohormeille tarkoitettua hormi-imuria kestävämmän, korkeammille lämpötiloille suunnatun savukaasuimurin.

Exodraft-savukaasuimuri kestää tasaista 250 °C:n lämpötilaa. Mikäli hormi on lyhyt tai savukaasujen lämpötilat ovat erittäin suuria, suositellaan HT-mallia, joka kestää jopa 500 °C:n lämpötilaa. Esimerkiksi kiukaan hormien lämpötila nousee yleensä näin korkeaksi.

Savukaasuimurin hyötyjä

  • Savukaasuimuri kannattaa kytkeä päälle tulisijaa puhdistettaessa, jotta hieno tuhka pääsee poistumaan savuhormin kautta eikä leijaile huoneeseen.
  • Imuria voi pitää päällä myös silloin, kun tulisijaa ei käytetä, jolloin se raikastaa sisäilmaa ja estää pienhiukkasten pääsyn tulisijasta huoneilmaan.
  • Imuri myös pitää hormin rakenteet kuivina lisäten samalla hormin käyttöikää.
hormi-imuri
Eskon Oy auttaa valitsemaan kohteeseen sopivimman Exodraft-savukaasuimurin.

Varmatoiminen ja energiapihi savukaasuimuri

Savukaasuimurin valintaan vaikuttavat muun muassa hormin halkaisija ja pituus, käytettävä polttoaine sekä tulisijan malli ja se, onko hormin yläpään lähellä esimerkiksi iv-hormeja tai usein avoinna olevia ikkunoita.

Sähköinen Exodraft-savukaasuimuri toimii varmasti minkälaisella kelillä tahansa. Siitä on saatavina erilaisia ja erikokoisia malleja. Eskon Oy auttaa valinnassa ja selvittää asiakkaan kanssa, mikä imurimalleista sopii kohteeseen parhaiten.

Exodraft-savukaasuimurin pienin malli kuluttaa sähköä vain 57 wattia maksimitehollaan eli hehkulamppuakin vähemmän, joten se on energiapihi valinta.

Exodraft-savukaasuimurien lisävarusteisiin kuuluu laaja valikoima erilaisia säätimiä, kuten langattomia, elektronisia sekä lämpötila- ja paineohjattuja säätöjärjestelmiä.

Xzense-ohjausjärjestelmän langaton ohjauspaneeli savukaasuimurin ohjaukseen.
Xzense-ohjausjärjestelmään kuuluu langaton ohjauspaneeli sekä mobiilisovellus, joiden avulla savukaasuimuria ohjataan. Xzense-mobiilisovellus on saatavana Apple- ja Android-käyttöjärjestelmiin.