MAINOS | Lammin Ikkuna ja Ovet Oy

Ikkunat ja ovet ekologisesti – kokeile virtuaalisti taloosi

Talo
Lammin ikkunat ja ovet ovat laadukkaita ja kestäviä.
Ikkunat ja ovet vaikuttavat kodin energiatalouteen ratkaisevasti. Lammin ikkuna- ja ovitehtaalla valmistetaan huippulaadukkaita ekoikkunoita ja lämpöovia yhä hiilineutraalimmin. Pro Studio on kätevä kännykkäsovellus ikkuna- ja ovimallien tarkasteluun aidossa ympäristössä.
1.2.2024

Ikkunoiden ja ovien tehtävä on pitää lämpö sisällä, kylmä ulkona ja veto poissa kodista. Parhaat ikkunat ja ovet kestävät käyttöä ja tukevat asumismukavuutta.

Laadukas ekoikkuna säästää vuosien saatossa energialaskussa.

– Kun tekee kerralla kunnolla, niitä ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa vaan kodin julkisivu pysyy näyttävänä pitkään, kehuu Rainer Salminen Lammin Ikkunat ja Ovet Oy:stä.

Suomalaisen ikkuna- ja ovitehtaan rohkea tuotekehitys on synnyttänyt monia ekologisia innovaatioita, kuten U-arvoltaan erittäin alhaiset Eko Watti -ikkunat ja Signal Window -ikkunat, jotka ratkaisevat pätkivien verkkoyhteyksien ja kännyköiden kuuluvuusongelmia.

Lammin ikkunat ja ovet omakotitalossa.
Lammin laadukkaat ikkunat ja ovet kestävät aikaa sekä suomalaisia sääoloja. Ne näyttävät kauniilta nyt ja vuosien päästä.

Huippulaatua ikkunoissa ja ovissa

Lammin huippuinnovaatiota edustavien ikkunoiden ja ovien laatu on kotimaista kärkikastia suunnittelua, materiaaleja ja valmistusta myöten.

Ikkunoiden sisäpinnat esimerkiksi on valmistettu oksattomasta, kotimaisesta männystä, joka on sahattu ja jalostettu Suomessa.

Valmistamme ikkunoita ja ovia sekä mittojen mukaan että valmistuotteina uudis- ja remonttikohteisiin. Teemme tarvittaessa kaiken suunnittelusta lähtien aina vanhojen tuotteiden kierrätykseen asti, Salminen lupaa.

Lammin ovitehtaan ovi on ekologinen vaihtoehto.
Lämpöulko-ovi pitää nimensä mukaisesti lämmin sisällä ja kylmän ulkona. Se on valmistettu laadukkaista kestävistä materiaaleista.

Näe ikkunat ja ovet aidossa ympäristössään – kokeile Pro Studiota

Sopivan ikkuna- tai ovimallin valinnassa auttaa kiinnostava ja hyödyllinen kännykkäsovellus Pro Studio, jonka avulla pääsee tarkastelemaan ulko-ovia ja ikkunoita aidoissa ympäristössään.

Pro Studiossa voi upottaa uuden oven tai ikkunan talon julkisivuun virtuaalisti mobiililaitteen näytöllä ja vertailla eri mallien sopivuutta.

Kun on löytänyt mieleisensä ikkuna- tai ovimallin, voi ottaa näkymästä kuvan ja lähettää tarjouspyynnön suoraan Lammin ikkuna- ja ovitehtaalle.

Katso video: Pro Studio apuna valitsemaan sopivat ikkunat ja ovet

Ikkuna- ja ovitehtaan tavoitteena hiilineutraalius

Lammin Ikkunat ja Ovet Oy auttaa asiakkaitaan säästämään energiaa tuottamalla huippulaatuisia energiaikkunoita ja lämpöovia, mutta lisäksi se tavoittelee monin keinoin tuotantonsa hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä.

Ikkuna- ja ovitehdas vähentää päästöjään esimerkiksi

  • käyttämällä sähkötrukkeja
  • valitsemalla energiapihejä laitteita
  • hyödyntämällä jätettä energiaksi.

Kierrätämme kaikki projekteista työmaalla syntyvät jätteet hyöty- ja energiakäyttöön.

– Tehtaalla syntyvä hukkapuu ja puru esimeriksi käytetään kokonaisuudessaan tehdaskiinteistön lämmittämiseen omassa lämpölaitoksessamme, kertoo toimitusjohtaja Hannu Saarinen.

Ikkunoita aurinkoenergialla

Viime kesästä lähtien Lammin ikkunat on tuotettu aurinkoenergiaa hyödyntäen, sillä ikkunatehtaan katolle valmistui loppukesästä 2023 aurinkovoimala.

Voimalan 305 aurinkopaneelia tuottavat vuosittain noin 110 MWh sähköä, joka vastaa tällä hetkellä noin 8 prosenttia tehtaan vuosikulutuksesta.

Aurinkosähkövoimala on osa laajempaa vihreän siirtymän hankettamme.

Vihreän siirtymän ansiosta Kangasniemen ovitehtaalla on siirrytty käyttämään vesiohenteisia maaleja, mikä vähentää lopputuotteen VOC-päästöt puoleen. Myös ikkunatehtaalla pyritään jatkuvaan VOC-päästöjen vähentämiseen.