MAINOS | Askelterapia.fi

Turvakengät pitävät, suojaavat ja sopivat

Talo
turvakengät ovat astumassa naulaan
Turvakengät tuntuvat mukavilta, vaikka remonttihommissa seistään tuntikaupalla jalkojen päällä samalla, kun tehdään tarkkuutta ja kestävyyttäkin vaativia töitä. Jalkineiden täytyy pitää ja suojata jalkoja kolhuilta. Nykyaikaiset turvakengät ovat onneksi keveitä ja tyylikkäitä kuin lenkkitossut.
2.4.2024

Turvakengät pitävät jalkaterät turvassa, mutta voivat myös olla todella mukavat ja tyylikkäät.

Kengillä on monia tärkeitä tehtäviä. Moni ajattelee ensimmäisenä pukeutumista ja muotia, eli kenkien pitäisi näyttää hyvältä. Työkenkien pitäisi myös suojata jalkaterinä haavereilta ja vaihtelevilta sääoloilta.

Turvakengät suojaavat jalkateriä työmaalla.

Työkengissä ollaan kahdeksan tuntia päivässä, jopa pidempään. Turvakenkien pitäisi suojata jalkoja siltä varalta, että niiden päälle putoaa jotain tai tulee kolauksia.

Työmaalla vaarana ovat myös esiin pistävät naulat ja muut vaaran aiheuttajat.

Turvakengät suojaavat jalkateriä

  • kosteudelta
  • lämpötilojen vaihteluilta
  • kolhuilta
  • iskuilta
  • teräviltä esineiltä
  • vaarallisilta aineilta.
turvakengät
Turvakengän pohjassa täytyy olla pitoa ja kärjissä kovikkeet. Whitelayer-materiaali on hyvin joustavaa, mutta vahvempaa kuin teräs.

Ammattilaisen kannattaa vaihtaa työkenkiä riittävän usein, jotta niiden turvalliset ominaisuudet pysyisivät. Ihanteellinen vaihtoväli on puolesta vuodesta vuoteen käytön mukaan.

Myös kotinikkarin kannattaa huolehtia, että työkengät ovat kaikin puolin kunnossa, vaikka niitä ei käyttäisikään ammattilaisten lailla.

Loppuun kuluneet kengät voivat tuntua todella mukavilta, mutta ne ovat menettäneet turvaominaisuutensa.

– Kuluneet eivät esimerkiksi pidä enää, kun pitäisi kulkea vaikka katolla. Siksi vaihtovälistä kannattaa pitää kiinni, neuvoo Timo Jokinen turvakenkiä myyvästä Askelterapia.fi-verkkokaupasta.

Työkenkien pitäisi lisäksi olla ergonomiset ja tuntua mukavilta. Huonot kengät kuormittavat alaselkää ja polvia silloin, kun kävellään paljon ja ollaan seisomatyössä.

Kenkien pitäisi myös huollettavissa ja mielellään konepesun kestäviä, sillä myös hygienia kuuluu työturvallisuuteen.

Turvakengät kuin lenkkarit

Nykyaikaisen turvakengät ovat trendikkäitä ja keveitä, vähän niin kuin lenkkareita. Pikavilkaisulla niitä ei erota lenkkitossuista tai tennareista, mutta tarkempi tarkastelu paljastaa turvaominaisuudet, kuten pitävän pohjan ja kärkien vahvistukset.

Turvakengät Airtox ja Suecos on suunniteltu työkengiksi, joita pidetään koko päivän jalassa.

Ne pitävät liukkaalla pinnalla ja estävät kolhut, mutta ovat silti hyvin kevyitä ja ergonomisesti muotoiltuja.

Airtoxin Formula-turvakengän kärjessä oleva Whitelayer-materiaali on alun perin suunniteltu amerikkalaissotilaiden luotiliiveihin: se on äärimmäisen joustavaa mutta vahvempaa kuin teräs. Kengän materiaali on hengittävää ja estää kosteuden kertymisen kengän sisään. 

turvakengät
Airtox transam TX22 -turvakengät näyttävät laadukkailta lenkkitossuilta, mutta niiden suoja- ja pito-ominaisuudet ovat aivan omaa luokkaansa.

Suecos-kengät sopivat keveytensä ansiosta ja mallin mukaan myös sisätyökengiksi tai vapaa-ajan kävelykengiksi. Suecos ALMA-kenkien hengittävä Mesh-verkkokangas ja sisäpohjallisen pinnan tekninen Cooltech-kangas poistavat kosteutta ja pitävät jalat kuivina.

Ulkopohja pitää sekä kuivalla että märällä pinnalla. Ulkopohja on rakenteeltaan kevyt, mikä pehmentää askelta tukien jalan oikeaa asentoa, selkää ja polvia. 

Valitse itsellesi ja omaan käyttöösi sopivat turva– tai työkengät täältä.  

turvakengät
Suocos-työkengät ovat niin keveät, että ne sopivat sisäkäyttöön tai vapaa-ajan kengiksi.

Jalkaterä määrittelee sopivan kengän mallin

Työkengän valinnassa on otettava huomioon käyttäjän jalkaterien rakenne. Jotta kengillä jaksaa seistä, kävellä ja työskennellä koko päivän, niiden kärjen mallin, kenkien laajuuden ja pituusmitan on oltava sopivia. Jos kenkä kiristää tai puristaa, jalat kipeytyvät ja pidemmän päälle sairastuvat.

Työkenkien materiaalit vaikuttavat niin mukavuuteen kuin turvallisuuteenkin.

Työkengän pohjan on oltava ergonomisesti selkää ja niveliä tukeva, ja siinä täytyy olla pitoa.

Mitä umpinaisempi työkenkä on, sitä hengittävämpää materiaalia sen pitäisi olla. Jos jalat hikoilevat runsaasti, kannattaa käyttää sivuilta rei’itettyä mallia ja vaihtaa ainakin kerran päivän aikana työkenkää ja tarvittaessa myös sukkia.

Lisää terveys- ja turvallisuustuotteita kotiin