Kunnolliset turvakengät pitävät, suojaavat ja sopivat

PihaTalo

Remonttihommissa seistään tuntikaupalla jalkojen päällä samalla, kun tehdään tarkkuutta ja kestävyyttäkin vaativia töitä. Kenkien täytyy pitää ja suojata jalkoja kolhuilta. Nykyaikaiset turvajalkineet ovat onneksi keveitä ja tyylikkäitä kuin lenkkitossut.


Kengillä on useita tärkeitä tehtäviä. Moni ajattelee ensimmäisenä pukeutumista ja muotia, eli kenkien pitäisi näyttää hyvältä. Ennen kaikkea kenkien, etenkin työkenkien, pitäisi kuitenkin suojata jalkateriä kosteudelta, lämpötilojen vaihteluilta, kolhuilta, iskuilta ja vaarallisilta aineilta.

Työkengissä ollaan kahdeksan tuntia päivässä, jopa pidempään. Turvakenkien pitäisi suojata jalkoja siltä varalta, että niiden päälle putoaa jotain tai tulee kolauksia. Työmaalla vaarana ovat myös esiin pistävät naulat ja muut vaaran aiheuttajat.

Ammattilaisen kannattaa vaihtaa työkenkiä riittävän usein, jotta niiden turvalliset ominaisuudet pysyisivät. Ihanteellinen vaihtoväli on puolesta vuodesta vuoteen käytön mukaan. Myös kotinikkarin kannattaa huolehtia, että työkengät ovat kaikin puolin kunnossa, vaikka niitä ei käyttäisikään ammattilaisten lailla.

– Loppuun kuluneet kengät voivat tuntua todella mukavilta, mutta ne ovat menettäneet turvaominaisuutensa. Ne eivät esimerkiksi pidä enää, kun pitäisi kulkea vaikka katolla. Siksi vaihtovälistä kannattaa pitää kiinni, neuvoo Timo Jokinen turvakenkiä myyvästä Askelterapia.fi-verkkokaupasta.

Työkenkien pitäisi lisäksi olla ergonomiset ja tuntua mukavilta. Huonot kengät kuormittavat alaselkää ja polvia silloin, kun kävellään paljon ja ollaan seisomatyössä.
Kenkien pitäisi myös huollettavissa ja mielellään konepesun kestäviä, sillä myös hygienia kuuluu työturvallisuuteen.

   

↑Turvakengän pohjassa täytyy olla pitoa ja kärjissä kovikkeet. Whitelayer-materiaali on hyvin joustavaa, mutta vahvempaa kuin teräs.

Turvakengät kuin lenkkarit

Nykyaikaisen turvakengät ovat trendikkäitä ja keveitä, vähän niin kuin lenkkareita. Pikavilkaisulla niitä ei erota lenkkitossuista tai tennareista, mutta tarkempi tarkastelu paljastaa turvaominaisuudet, kuten pitävän pohjan ja kärkien vahvistukset.

Turvakengät Airtox ja Suecos on suunniteltu työkengiksi, joita pidetään koko päivän jalassa. Ne pitävät liukkaalla pinnalla ja estävät kolhut, mutta ovat silti hyvin kevyitä ja ergonomisesti muotoiltuja.

Airtoxin Formula-turvakengän kärjessä oleva Whitelayer-materiaali on alun perin suunniteltu amerikkalaissotilaiden luotiliiveihin: se on äärimmäisen joustavaa mutta vahvempaa kuin teräs. Kengän materiaali on hengittävää ja estää kosteuden kertymisen kengän sisään. 

Airtox transam TX22 -turvakengät näyttävät laadukkailta lenkkitossuilta, mutta niiden suoja- ja pito-ominaisuudet ovat aivan omaa luokkaansa.

Suecos-kengät sopivat keveytensä ansiosta ja mallin mukaan myös sisätyökengiksi tai vapaa-ajan kävelykengiksi. Suecos ALMA-kenkien hengittävä Mesh-verkkokangas ja sisäpohjallisen pinnan tekninen Cooltech-kangas poistavat kosteutta ja pitävät jalat kuivina. Ulkopohja pitää sekä kuivalla että märällä pinnalla. Ulkopohja on rakenteeltaan kevyt, mikä pehmentää askelta tukien jalan oikeaa asentoa, selkää ja polvia. 

Valitse itsellesi ja omaan käyttöösi sopivat turva– tai työkengät täältä.  

↑Suocos-työkengät ovat niin keveät, että ne sopivat sisäkäyttöön tai vapaa-ajan kengiksi.

Jalkaterä määrittelee sopivan kengän mallin

Työkengän valinnassa on otettava huomioon käyttäjän jalkaterien rakenne. Jotta kengillä jaksaa seistä, kävellä ja työskennellä koko päivän, niiden kärjen mallin, kenkien laajuuden ja pituusmitan on oltava sopivia. Jos kenkä kiristää tai puristaa, jalat kipeytyvät ja pidemmän päälle sairastuvat.

Työkenkien materiaalit vaikuttavat niin mukavuuteen kuin turvallisuuteenkin. Työkengän pohjan on oltava ergonomisesti selkää ja niveliä tukeva, ja siinä täytyy olla pitoa.

Mitä umpinaisempi työkenkä on, sitä hengittävämpää materiaalia sen pitäisi olla. Jos jalat hikoilevat runsaasti, kannattaa käyttää sivuilta rei’itettyä mallia ja vaihtaa ainakin kerran päivän aikana työkenkää ja tarvittaessa myös sukkia.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Airtox Airtox transam TX22 -turvakengät ALMA-työkengät Askelterapia-verkkokauppa Askelterapia.fi Askelterapia.fi-verkkokauppa Formula-turvakengät. ALMA Sabora Pharma Suecos turvakengät turvakenkä työkengät Whitelayer-materiaali

Julkaisuun liitetty yritys

https://askelterapia.com/fi-fi/

Askelterapia.fi on suomalainen verkkokauppa, joka tarjoaa laadukkaita terveyttä edistäviä tuotteita erityisesti jalkojen hyvinvointiin.
Valikoimassa myös liikuntaan ja urheiluun liittyvät tuotteet. 

Askelterapia.fi-verkkokauppa on keskittynyt jalkojen hyvinvointiin, ja sieltä saa apua monenlaisiin jalkaongelmiin sekä niiden ennaltaehkäisyyn.

 

Lue lisää: Askelterapia.fi