MAINOS | Contura

Kiertoilmatakka lämmittää mökin nopeasti

Lämmitys
kiertoilmatakka
Moderni kiertoilmatakka saa hetkessä mökin mukavan lämpimäksi. Sen voi asentaa vanhan tulisijan tilalle, ihan uudelle paikalle tai myös sellaiseen mökkiin, jossa ei ole aiemmin ollut takkaa. Lasitetusta terassista kiertoilmatakka tekee ympärivuotisen huoneen.
20.3.2024

Takka on tärkeä lämmönlähde monessa suomalaisessa mökissä ja vapaa-ajanasunnossa. Sen äärellä on kotoisaa ja mukava oleilla. Moderni kiertoilmatakka näyttää upealta myös silloin, kun siinä ei ole tulta.

Takan sytytys kuuluu mökkielämän kivoihin rutiineihin. Contura-kiertoilmatakka saavuttaa täyden lämmitystehon jo muutaman minuutin kuluttua takkapuiden sytytyksestä, joten miellyttävää lämpöä ei tarvitse edes kauan odotella.

Kiertoilmatakan lämmöntuotantoa pystyy säätämään helposti kaasutiiviin luukun avulla, ja palamisen tehoa kontrolloidaan ilmansäädöillä. Hyvien säätömahdollisuuksien ansiosta sisällä ei tule liian kuuma, vaan lämpötila pysyy juuri sopivana.

Kiertoilmatakassa lämmönluovutus perustuu kiertoilmaan, jossa takka ottaa alakautta viileää ilmaa, lämmittää sen ja puhaltaa ilman takaisin huonetilaan.

Moderni kiertoilmatakka hyödyntää poltetun puun tehokkaasti

Uudet kiertoilmatakat polttavat puuta puhtaasti ilman liikoja hiukkaspäästöjä. Ne ovat jopa yli 90 prosenttia puhtaampia ja 40 prosenttia tehokkaampia kuin edeltäjänsä. Myös niiden energiatehokkuus on huippuluokkaa, eli ne hyödyntävät puun perusteellisesti.

Conturan kaikki takat ovat ekosuunnitteludirektiivin vaatimusten mukaisia. Kiertoilmatakkojen hyötysuhde on jopa 81 prosenttia, ja jokaisen takan hyötysuhde on tutkitusti A-luokkaa.

Kiertoilmatakalla voi myös varastoida lämpöä. Useisiin Conturan kiertoilmatakkoihin on saatavana lisävarusteena oliviinikivilämpömakasiini, jonka avulla lämpö leviää mökkiin tasaisesti pitkän ajan kuluessa. Takan jäähtymisaika on jopa 18 tuntia pellin sulkemisen jälkeen, eli mökki pysyy mukavan lämpimänä pitkään.

Valkoinen kiertoilmatakka isojen ikkunoiden edessä.

Uusi kaunis kiertoilmatakka takka voi antaa alkusysäyksen koko mökin uudistamiselle.

Tyylikäs osa sisustusta

Uutta takkaa hankkiessa kannattaa pohdiskella takan paikkaa, koska nyt sijoittelua voi muuttaa.

Voi olla, että joskus aikanaan takka tehtiin mökissä sellaiseen tilaan, joka ei ole enää keskeinen, tai tarpeet ja ihmiset ovat voineet muuttua vuosien varrella – mökissä voi esimerkiksi olla takkahuone, mutta silti kaikki istuvat mieluiten tuvassa.

Siro ja kevyt kiertoilmatakka voidaan sijoittaa suoraan puulattian päälle ilman, että lattian perustuksia täytyy vahvistaa. Conturan pienin kiertoilmatakka on vain 36 senttiä syvä ja lämmittää nopeasti jopa 90 neliön tilan.

Takan vaihtaminen voi olla myös kimmoke mökin sisustuksen uudistamiselle, koska uudet takkamallit on suunniteltu sopimaan moderniin kotiin ja sisustukseen. Takan vaihdosta saattaa alkaa mökin uusi elämä vuosikymmeniksi eteenpäin.

Contura-takoissa on useita erilaisia malleja, värivaihtoehtoja ja lisävarusteita, joiden avulla takka voidaan suunnitella sopimaan monenlaiseen sisustustyyliin.

Siro valkoinen kiertoilmatakka puupinon edessä mökillä

Siro ja kevyt kiertoilmatakka voidaan sijoittaa suoraan puulattian päälle ilman perustusten vahvistuksia.

Kiertoilmatakka venyttää terassikautta vuoden ympäri

Takan voi myös asentaa terassille. Pieni kiertoilmatakka lämmittää nopeasti muutaman kymmenen neliön katetun ja lasitetun terassin niin, että siellä voi viettää illanistujaisia lähes ympäri vuoden.

Kun uudelle terassille suunnitellaan takalle sopivaa paikkaa, tärkeintä on huomioida terassin rakenteet ja katemateriaalit. Hormille katsotaan paikka kattotuolien välistä, ja lasitettuun katteeseen tehdään hormin läpivienti jo lasituksen asennusvaiheessa.

Pieni kiertoilmatakka on sen verran kevyt, että sen voi sijoittaa terassilla mihin kohtaan tahansa ilman perustusten vahvistamista. Takan voi sijoittaa terassin nurkkaan, seinän vierustalle tai vaikka keskelle lattiaa.

Sijoittamisessa kannattaa huomioida terassin käyttömukavuus ja lämmönvaihtelun vaikutukset rakenteisiin sekä samat suojaetäisyydet kuin palavan materiaalin kanssa yleensäkin.

Paikalliset takkamyyjät osaavat alan asiantuntijoina neuvoa, miten jälkiasennus onnistuu parhaiten.

kiertoilmatakka terassilla

Kesäkotiin syntyy tunnelmallinen lisähuone vaikka ympärivuotiseen käyttöön, kun takka asennetaan terassille.

Lue bloggarin kokemuksia kiertoilmatakasta

Elämäntapabloggari Kerttu Pylvänäisen mökille asennettiin Contura-takka. Lue lisää!

Lue lisää Conturan kiertoilmatakoista