MAINOS | Jøtul

Jøtulin takat palavat puhtaasti – älytakka on tehokas uutuus

Lämmitys
Jøtulin takat suunnitellaan sellaisiksi, että niiden energiatehokkuus on korkea ja ympäristövaikutus pieni. Nyt Jøtul toi markkinoille aivan uudenlaisen älykkään puutakan, joka huolehtii palamisen kannalta ihanteellisesta paloilman määrästä ja ilmoittaa, kun on aika lisätä polttopuita.
3.1.2024


Jøtulin takat ovat jo vuosia täyttäneet tiukimmatkin ympäristömääräykset. Nämä muotoilupalkintoja voittaneet valurautaiset takat ovat ympäristöystävällisiä, puhtaasti polttavia tulisijoja.

Nyt Jøtul on tuonut markkinoille aivan uudenlaisen ympäristöystävällisen ja tehokkaan Jøtul F 170 -älytakan, jonka automaattinen ilmansäätö varmistaa, että puut palavat aina parhaalla mahdollisella tavalla. Ilmansäätöä ei siis tarvitse enää tehdä käsin.

Jøtul F 170 tuottaa takkaohjaimen ansiosta ihanteellisella tehokkuudella lämpöä mutta synnyttää vain minimaaliset päästöt.

Zensoric-takkaohjaimen lämpötila-anturit huolehtivat, että tulipesään pääsee aina juuri sopiva ilmamäärä ja puut palavat optimaalisella tavalla.

Jøtul F 170 on aivan uudenlainen elektroninen puutakka.
Katinka von der Lippen suunnittelemissa älytakoissa yhdistyvät norjalaisen käsityön kaunis moderni muotoilu ja kestävä Zensoric-teknologia, joka takaa ihanteellisen lämpötalouden ja minimaaliset päästöt.

– Puhtaan palamisen ansioista lasiin ei kerry nokea, joten senkin ongelman älykäs puutakka poistaa, kehuu Jøtulin myynti- ja markkinointijohtaja Rene Christensen.

Älytakan anturit mittaavat paloilman määrään, ja huomaamaton vihreä valo lattian vieressä ilmaisee, kun on aika lisätä polttopuita.

Zensoric-takkaohjain toimii pienellä sähkömoottorilla, joka ladataan USB-C-laturilla alustan alaosan latausportista. Normaalikäytössä riittää yksi lataus lämmityskauden aikana.

Jøtulin takat: F 170 -sarjan elektronisista takoista voi valita kolmesta eri korkuisesta takasta
Jøtul F 170 -sarjan älytakat on suunniteltu sopimaan jokaiseen kotiin, ja ne täyttävät tiukat ympäristövaatimukset. Valittavana on kolme erikorkuista mallia.

Norjalainen taito lämmittää

Jøtul on yksi maailman vanhimmista kamiinoiden, takkasydämien ja tulisijojen valmistajista – perustettu jo vuonna 1853.

Jøtul ilmentää ylpeyttä norjalaisesta käsityötaidosta ja kyvystä pärjätä hyvin kylmässä Pohjolassa.

Se ammentaa inspiraationsa Norjan luonnosta, kulttuurista ja käsityötaidosta: kun kiinnostus lämpöä ja lämmitystä kohtaan yhdistyy perinteiseen käsityötaitoon, estetiikkaan ja ekosuunnitteluun, syntyy Jøtulin olemuksen kokonaisuus.

Pitkät perinteet ovat tuoneen mallistoon niin klassisia kuin modernejakin malleja. Koko maailman myydyintä tulisijaa F 602, on tehty yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Jøtul takat tehdään vanhkasta valuraudasta. Kuvassa Jøtul F 620
Jøtulin takat valmistetaan valuraudasta, joka kestää kovaa kuumuutta ja nopeita lämmönvaihteluita. Kuvan F 620 -mallissa on suuri keittolevy.

Kestävä, taipumaton valurauta

Jøtulin takat valmistetaan valuraudasta, joka kestää erittäin hyvin korkeita lämpötiloja ja nopeita lämmönvaihteluita – valurautaa käytetään myös esimerkiksi autojen moottoreissa.

Valuraudasta tehdyt osat ovat erittäin kestäviä, mutta niitä voi myös vaihtaa helposti. Ne eivät mene pilalle tai menetä muotoaan vuosien kovassa käytössä.

Koska valurauta kestää, Jøtul pystyy tarjoamaan markkinoiden pisimmän takuun.

Jøtulin käyttämään valurauta tehdään kierrätetystä romuraudasta, joka sulatetaan ja puhdistetaan epäpuhtauksista. Siihen lisätään hiiltä ja muita metalliseoksia.

Valurautakamiina koostuu osista, jotka on valettu juuri halutun muotoisiksi. Siksi se säilyttää muotonsa eikä väänny tai muutu kuumetessa.

takka
Jutuin takkasydän on joko asennettavissa vanhaan avotakkaan, tai vaihtoehtoisesti voidaan tehdä yksilöllinen kuori sydämen ympärille. Kuvassa oleva I 620 -takkasydän on miellyttävän iso, ja siihen mahtuu jopa puolen metrin klapi.

Jøtulin takat palavat puhtaasti

Vuoden 2022 alusta astui voimaan EU:n ekosuunnitteludirektiivi, jonka mukaan Suomessa saa myydä vain puhtaasti polttavia tulisijoja. Jøtulin takat täyttävät nämä kriteerit.

Design ei tarkoita kuitenkaan vain komeaa ulkomuotoa. 

Ecodesing tarkoittaa tuotteen ekologista suunnittelua, jolla pyritään varmistamaan, että tuotteen energiatehokkuus on korkea ja ympäristövaikutus pieni. Siihen kuuluvat ympäristönäkökohdat ja elinkaariajattelu jo tuotesuunnitteluvaiheessa. 

Jos siis takka ei täytä sille asetettuja ecodesign-vaatimuksia, sitä ei saa tuoda markkinoille tai ottaa käyttöön Euroopan unionin alueella. Jøtulin tulisijoja myydään 44 maassa, ja ne ovat jo monta vuotta läpäisseet tiukimmat määräykset.

takka
Jøtul F 373:ssa tulipesä on sijoitettu pylväsjalan päälle. Kääntömekanismin avulla tulipesää voi kääntää 360 astetta. Tulisijan kokonaisuuteen kuuluu tulen kotoisa rätinä, täydellinen kaunis liekki, paras mahdollinen palaminen tehokasta ja ympäristöystävällistä lämmitystä varten sekä ajaton muotoilu.

Jøtulin takat niittävät mainetta ja kunniaa

Muotoilultaan Jøtulin ajattomat tuotteet edustavat jatkumoa perinteestä nykyaikaan ja sopivat hyvin myös moderniin kotiin. Niissä erottuvat omaleimainen norjalainen käsityötaito ja toimiva muotoilu.

Kaunis muotoilu onkin paljon enemmän kuin se, mitä silmä näkee: muoto ja toiminta kulkevat tiukasti käsi kädessä.

Jøtul F 370 Advance -sarja on muotoilultaan maailmankuulu. 370-sarja mullisti kamiinoiden koko muotokielen ja voitti Red Dot; Best of the best -palkinnon ensimmäisenä kamiinana ja ensimmäisenä norjalaisena tuotteena.

Advance-sarjaa suunniteltaessa selvitettiin, mikä teki 370-sarjasta niin suositun – ja sitten kamiinaa paranneltiin entisestään.

Jøtul F 373:n modernissa muotoilussa tulipesä on sijoitettu pylväsjalan päälle. Helppokäyttöisen ilmaventtiilin ansiosta kamiinan suuret lasipinnat pysyvät puhtaina. Kamiinaan on saatavissa kääntömekanismi, jonka ansiosta tulipesää voi kääntää 360 astetta.

Jøtulin takat ovat klassikoita, kuten tämä F 602.
Jøtul F 602 on ajaton klassikko ja maailman eniten myyty kamiina.