MAINOS | Kone-Glans Oy

Innostu kasvihuoneviljelystä ja nauti pidemmästä satokaudesta

Piha
Kasvihuoneviljely on mukavaa rentouttavaa puuhaa ja stressitäkin, koska säätilat eivät juuri vaikuta kasvutuloksiin. Kasvukausi on pidempi kuin avomaalla ja kasvit myös kasvavat nopeammin. Kastelujärjestelmä varmistaa, että kasvualustassa riittää kosteutta.
15.3.2024

Kasvihuone pidentää puutarhan kasvukautta molemmista päistä, kun keväällä saa upotettua sormet multaan jopa huhtikuussa eikä harrastuksesta tarvitse luopua kuin vasta joskus lokakuussa.

Kasvihuoneen omistajan ei tarvitse olla kovin huolissaan edes silloin, jos kesällä sattuu olemaan keskimääräistä kylmempää, koska kasvihuoneessa on yleensä lämpimämpi kuin pihalla.

Kasvihuoneessa viljellään tyypillisesti tomaattia, kurkkua, salaattia, paprikaa, chiliä, kurpitsakasveja, munakoisia ja erilaisia yrttejä, kuten tilliä, persiljaa, basilikaa ja korianteria. Kasvihuoneessa voi kokeilla kasvattaa myös eksoottisia kasveja, kuten viiniköynnöstä, jamssipapua tai vaikka maakastanjaa. Sitä kannattaa myös hyödyntää avomaalla viihtyvien kasvien taimikasvatuksessa.

Tasainen lämpötila ja tuuletus sekä riittävä kosteus

Kasvihuoneviljely onnistuu, kun siellä on tasainen lämpötila ja riittävä tuuletus sekä säännöllinen kastelu ja lannoitus. Lämpötilaa ja kosteutta voi säätää esimerkiksi avaamalla ovia ja luukkuja, jolloin kuumaa ja kostata ilmaa pääsee ulos ja tila tuulettuu.

Kasvihuoneen automaattinen kastelujärjestelmä varmistaa, että kasvit saavat riittävästi vettä. Se helpottaa viljelijän työtä ja huolehtimisen määrää – letkut ja kastelukannut voi unohtaa. Älykkään kastelujärjestelmän säädinyksikkö käyttää aurinkoenergiaa ja muuttaa kastelumäärää säätilan ja kasvukauden olosuhteiden mukaan. Maaperä pysyy sopivan kosteana koko ajan.

Hyvä kasvihuone on tukeva ja käytännöllinen

Kasvihuoneviljelijä tarvitsee kasvihuoneen, jollaisia on tarjolla erikokoisia, -muotoisia, -näköisiä ja -hintaisia. On siis esimerkiksi mietittävä, millaiseen käyttöön itse tarvitsee kasvihuonetta ja minkä kokoinen rakennelma omalle pihalle mahtuu.

Yksi valittava asia on kasvihuoneen materiaali. Polykarbonaatista tehty kennomuovilevy läpäisee kirkkaana auringon valoa yhtä hyvin kuin lasi, mutta on paljon kestävämpää. Se on myös hyvä lämmöneriste, eikä päästä haitallista UV-säteilyä kiusaamaan kasveja tai puutarhuria.

Sinolily 4,8m -kasvihuone

Tukevan Sinolily 4,8m2 -kasvihuoneen katteet on valmistettu neljän millimetrin paksuisesta polykarbonaattikennomuovilevystä ja runko kirkkaasta alumiiniprofiilista, joka on kestävä ja huoltovapaa materiaali. Kasvihuoneen edulliseen hintaan kuuluvat rännit, sokkeli ja tuuletusluukun automaattiavaaja.

Sinolily 9,0m2 -kasvihuone

Elegantissa Sinolily 9,0m2 -kasvihuoneessa on peräti yhdeksän neliömetriä tilaa; kaikki tila on erittäin tehokkaasti hyödynnetty kasvien käyttöön. Polykarbonaattilevyjä ympäröi tummanharmaaksi värjätty alumiinirunko, joka sulautuu kauniisti ympäristöön, ja tuplaliukuovet takaavat helpon kulun kasvihuoneeseen vaikka kottikärryjen kanssa. Yksi tuuletusluukku katossa ja toinen seinässä auttavat pitämään kasvulämpötilan optimaalisena myös kuumina kesäpäivinä.

Minikasvihuone

Minikasvihuone mahtuu terassille tai rivitalon pihaan

Rivitalon pihaan tai pieneen puutarhaan sopii minikasvihuone, jonka voi asentaa seinän vierustaan ja pieneen tilaan. Siinä on pienestä koosta huolimatta kaikki kasvihuoneiden loistavat ominaisuudet: lämpö, tuuletus ja uv-suodatus.

Runko on tukevaa alumiiniprofiilia ja seinät kestävää polykarbonaattikennolevyä. Minikasvihuoneessa on edestä avattava liukuovi ja päältä avattavalla kansi, jonka voi jättää tarvittaessa raolleen.