Jauhelihavartaat paistinpannulla – helppo resepti neljälle

28.3.2023
Mausteiset jauhelihavartaat neljälle
4 annosta
- 1 sipuli
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 1 vihreä chili
- kourallinen tuoreita yrttejä:
- minttua, korianteria ja persiljaa
- 400 g jauhelihaa (esim. karitsa, porsas, kalkkuna)
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl juustokuminaa
- hyppysellinen suolaa ja mustapippuria
- 1 kananmuna
- öljyä paistamiseen
- Pilko sipuli, valkosipulinkynnet ja chilit sekä tuoreet yrtit hienoksi silpuksi ja laita ne kulhoon.
- Lisää kulhoon loput ainekset ja vaivaa käsin sileäksi seokseksi.
- Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Muovaile taikinasta ison peukalon kokoisia paloja. Lihamassaa on helpoin käsitellä kostutetuin käsin.
- Kypsennä lihapalat öljytyllä paistinpannulla liedellä. Älä kääntele paloja liian usein, jotta niihin ehtii syntyä kaunis tumma pinta.
- Aseta lihat vartaisiin ja tarjoile esimerkiksi riisin, kvinoan tai bulgurin kanssa: keitä haluamasi lisuke pakkauksen ohjeiden mukaisesti, sekoita joukkoon makusi mukaisia mausteita ja pilkottuja vihanneksia. Myös valkosipuliin ja minttuun pohjautuvat kastikkeet sopivat mainiosti vartaiden seuralaiseksi!
Vinkki! Jos käytät kalkkunan- tai porsaanjauhelihaa, lisää joukkoon hyppysellinen sokeria, niin maut tulevat paremmin esille!
Resepti ja kuva: Jerry Kivelä, Jerryn keittiössä -blogi
MAINOS
MAINOS LOPPUU