Pientalon herkkusuut – raaka avokadopasta

Keittiö

Avokadopasta ilman pastaa syntyy suikaloiduista vihanneksista ja avokadokastikkeesta – terveellistä ja kevyttä herkkua, joka vie kielen mennessään!

Resepti on Ainon Feel Good Kitchen -blogista. Alkuperäisen ohjeen löydät täältä: Raaka avokadopasta.

Raaka avokadopasta

4 annosta

  • 5 porkkanaa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 250 g kirsikkatomaatteja

Avokadokastike

  • 1 kypsä iso avokado
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sitruunamehua
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • loraus oliiviöljyä
  • hyvälaatuista suolaa
  • lisäksi siemeniä tai pähkinöitä (esim. kesäkurpitsan- ja auringonkukansiemeniä sekä cashewpähkinöitä)
  1. Pese, kuori ja suikaloi porkkana ja kesäkurpitsa. Laita suikaleet talouspaperin päälle, jotta ylimääräiset nesteet imeytyvät pois. Laita suikaleet kulhoon. 
  2. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Siirrä hetkeksi syrjään.
  3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset esimerkiksi tehosekoittimessa. Mausta suolalla. 
  4.  Sekoita kasvissuikaleet ja kastike kulhossa keskenään ja annostele lautasille. Koristele kirsikkatomaateilla, siemenillä ja pähkinöillä. Tarjoile heti. 

Vinkki! Kasvisten suikaloiminen sujuu nopeasti juustohöylällä, mutta voit käyttää myös kuorimaveistä tai kätevää Julienne-kuorijaa. 

Resepti ja kuva: Aino, Feel Good Kitchen -blogi


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

alkuruoka Pientalon herkkusuut resepti

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: