Jokirapuskagen on mehevä klassikkoleipä, joka on myös helppo valmistaa. Valitse ateriaan täydellisesti sopivat viinit – tarjolla on vaihtoehdot arkeen ja juhlaan.
12.4.2023
4 hengelle
2 dl majoneesia
2 dl kermaviiliä
100 g katkarapuja
100 g jokiravunpyrstöjä suolaliemessä
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
¼ sitruunan mehu
tilliä
sydänsalaattia
Sekoita majoneesi ja kermaviili. Lisää suola, pippuri, puristettu sitruunan mehu, tilliä ja katkaravut. Tarkista ennen seoksen maustamista suolaliemessä olevien jokiravunpyrstöjen suolaisuus. Vähemmän suolaa on esimerkiksi pakastekatkaravuissa.
Annostele skagen salaatinlehdille ja koristele jokiravunpystöillä sekä tillillä. Voit viimeistellä annoksen sitruunaviipaleella.
Viinisuositukset
The Great Wave Sauvignon Blanc 2019: Raikkaan hedelmäinen viini maistuu erityisesti äyriäisten ja vähärasvaisen kalan kanssa. Ryhdikäs hapokkuus leikkaa mukavasti skagenin rasvaisuutta. (14,99 €)
Pflüger Dürkheimer Riesling 2019 (luomu, vegaaninen, biodynaaminen): Monikäyttöinen viini taipuu yhtä lailla hapokkaiden, kermaisten kuin etikkaistenkin ruokien kumppaniksi. (19,90 €)