Pientalon herkkusuut – Vitello Tonnato

Keittiö

Saapasmaan askelin kohti kevättä! Valon lisääntyessä aterioita ryyditetään italialaisilla vivahteilla. Yritit ja hapokkuus tuovat ruokapöytään iloa ja virkeyttä. Klassinen tiramisu kruunaa aterian.

(vasikkaa ja tonnikalaa)

Aito Vitello Tonnato tehdään vasikanpaistista. Herkkusuiden Vitello tehtiin paahtopaistista ja riimihärästä.

  • Ohuita siivuja vasikanpaistia tai naudan paahtopaistia sekä riimihärkää (lihat viileitä).

Tonnato-kastike

  • n. 200 g majoneesia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1–2 rkl kapriksia
  • loraus omenaviinietikkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 valkosipulin kynttä puristettuna
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • mustapippuria
  • ripaus sokeria
  1. Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi teho- tai sauvasekoittimella. Tarkistele makua sekoittaessa.
  2. Anna kastikkeen vetäytyä kylmässä reilu puoli tuntia.
  3. Asettele lihat tarjoiluvadille ja kaada runsaasti kastiketta lihojen päälle.
  4. Viimeistele parmesaanilastuin ja isoin kapriksin.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

alkuruoka italialainen ruoka Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut vasikka vitello tonnato

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: