Pientalon herkkusuut – Kylmäsavulohi-katkarapu-voileipäkakku

Keittiö

Leivo juhlapöytään suolaiset kakkuklassikot! Katkaravuista ja lohesta koottu voileipäkakku on rento naked cake.

6:lle

Pohja

  • 2 pkt tummaa, pehmeää leipää (esim. saaristolaisleipä, vuokaleipä)

Kostutus

  • 1 dl vettä
    1⁄2 sitruunan mehu

Kylmäsavulohitäyte

  • 200 g kylmäsavulohta
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 120 g smetanaa
  • tilliä
  • mustapippuria, suolaa

Katkaraputäyte

  • 1 ps katkarapuja
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 120 g smetanaa
  • 1⁄2 sitruunan mehu
  • tilliä
  • mustapippuria, suolaa

Koristelu

  • nippu tilliä
  • 2 sitruunaa katkaravun pyrstöjä
  • 150 g graavilohta
  • 50 g kirjolohen mätiä
  1. Ota katkaravut sulamaan siivilään. Hienonna kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi ja hienonna tilli.
  2. Valmista kylmäsavulohitäyte: notkista tuorejuusto kulhossa lusikalla, lisää smetana ja kylmäsavulohikuutiot. Mausta tillillä, suolalla ja pippurilla. Valmista katkaraputäyte samalla tavalla.
  3. Aseta pyöreä irtopohjavuoan reunus tarjoiluastialle. Leikkaa leivistä reunat pois ja kostuta leivät joko sudilla tai dippaamalla sitruunaveteen. Asettele ensimmäinen kerros leipiä tarjoiluastialle. Lusikoi pohjalle katkaraputäyte. Asettele seuraava kerros kostutettuja leipiä täytteen päälle. Lusikoi päälle savulohitäyte. Asettele seuraava kerros kostutettuja leipiä täytteen päälle. Peitä kelmulla, anna vuoan olla paikoillaan ja anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.
  4. Poista irtopohjavuoan reunus ja koristele kakku graavilohisiivuilla, katkaravunpyrstöillä, sitruunan siivuilla ja tillillä.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Herkkusuut lohivoileipäkakku Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut rapuvoileipäkakku voileipäkakku voileipäkakut


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: