MAINOS | Piristeel Oy

Kattoturvatuotteet kuntoon – tarkista tikkaat, lumiesteet ja kattosillat ennen talvea

Talo
Katolle on oltava katkeamaton kulkutie, jotta nuohous ja muut huoltotyöt sujuvat turvallisesti. Tikkaat ja kattosillat mahdollistavat turvallisen liikkumisen katolla, ja lumiesteet estävät lumen ja jään putoamisen talon lähellä liikkuvien päälle. Ovatko talosi kattoturvatuotteet ajan tasalla?
15.9.2023

Kattoturvatuotteet ja talon sadevesijärjestelmät kannattaa laittaa kuntoon ennen talvea! Ajan tasainen kattoturvallisuus varmistaa kaikkien katolle kipuavien turvallisuuden, oli kyseessä sitten piipun nuohous tai räystäiden puhdistus.

Kiinteistön haltijan vastuulla on varmistaa katolla liikkujille vaarattomat olosuhteet, eli esimerkiksi varmistaa, että kattoturvatuotteet ovat kunnossa. Nuohousalan keskusliiton selvityksen mukaan pientalojemme kattoturvalaitteet eivät kuitenkaan ole vaatimusten mukaisia. Huomauttamisen aihetta kattoturvallisuudessa on lähes kolmanneksella, ja vapaa-ajanasuntojen tilanne on vielä heikompi.

Kattoturvatuotteiden kunto on hyvä tarkistaa aina keväisin ja syksyisin. Kattoturvatuotteissa kannattaa panostaa kestäviin tuotteisiin, jotta niitä ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa. Kun kysymyksessä on ihmisten turvallisuus ja sen parantaminen, vain paras on kyllin hyvää. Pisko-kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmien elinkaari on pitkä, niiden asennus on helppoa ja soveltuvuus pohjoisen vaativiin olosuhteisiin erinomainen.

_dsc0124

Turvalliset tikkaat

Rakennusmääräysten mukaan katolle on oltava katkeamaton kulkutie. Laadukkaat ja kestävät Pisko-tikastuotteet mahdollistavat turvallisen liikkumisen katolla, jotta huoltotyöt onnistuvat ilman putoamisvaaraa.

Piskotikkaat luovat turvalliset kulkuyhteydet vesikatolle, katolla liikkumiseen harjalle, savupiipulle, kattoluukuille ja muille huollettaville kohteille. Valikoimassa on myös ratkaisut turvalliseen alas pääsyyn parvekkeilta ja yläkerran huoneista. Taloon on asennettava hätäpoistumistikkaat, jos ikkuna on yli 3,5 metrin korkeudella maanpinnasta.

Pisko-tikkaat ovat käyttötavoiltaan monipuolisia. Samat rungot soveltuvat seinä- ja lapetikkaiksi, hätäpoistumistikkaiksi ja sivutikkaiksi. Tikkaissa käytetään normaalin tikasrungon lisäksi kuhunkin kattotyyppiin ja käyttötarkoitukseen soveltuvia kiinnikkeitä. Tikkaat valmistetaan kuumasinkitystä teräsputkesta. Tikkaat täyttävät RT-ohjekortin lujuus- ja korroosiokestovaatimukset (RT 85-10708), joten kiipeäminen on varmasti turvallista. Lapetikkaat on CE-merkitty.

Tikkaisiin on saatavana myös esim. kiipeilyeste vaikeuttamaan lapsien kiipeämistä tikkaille. Tikkaat voidaan varustaa nousukiskolla tai selkäsuojuksella olosuhteiden sitä vaatiessa. Lue lisää tikkaiden turvavarusteista täältä >

Värivalikoima tikkaissa on laaja. Tikkaat on saatavissa katon ja julkisivun väreihin sopiviksi. 

lumieste

Lumiesteet ja kattosillat – kattoturvatuotteet kunnossa 

Lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lumi on hallinnassa eikä se yhtäkkiä romahda ihmisten tai pihalla olevien autojen tai istutusten päälle. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita.

Lumiesteitä tulee käyttää, jos katon jyrkkyys on 1:8 tai jyrkempi. Lumiesteet sijoitetaan mahdollisimman lähelle räystästä siten, että lumikuormat siirtyvät kantaviin rakenteisiin.

Pisko-lumiesteet ovat kestäviä ja pitkäikäisiä. Lumiesteen ja sen kiinnityksen tulee kestää vähintään 5 kN/m lappeensuuntainen kuormitus. Pisko-lumiesteet täyttävät RT 85-11132 ohjekortin (Vesikaton turvavarusteet) vaatimukset.

Kattosiltaa käytetään seinä- ja lapetikkaiden jatkeena turvallisten kulkuteiden rakentamiseen katolla sijaitseville huoltokohteille, kuten savupiipulle. Pisko-kattosillat ovat erittäin tukevia ja niiden lumenläpäisykyky on huippuluokkaa. Turvallisuus on huomioitu myös kattosiltaritilän liukastumisesteillä. Tuote on CE-merkitty.

Kaikille kattoturvatuotteille on oma kiinnikkeensä jokaiselle eri kattotyypille, jotta saavutetaan maksimaalinen lujuus ilman kompromisseja. Kattoturvatuotteet saat aina kattosi väreissä.

sadevesijnrjestelmnt

Sadevesijärjestelmä valitaan talon tyylin mukaan

Pisko-sadevesijärjestelmävalikoima on markkinoiden laajin, joten jokainen löytää valikoimasta varmasti oman talonsa tyyliin parhaiten sopivan mallin ja värin. Varastovärejä on 9 ja tuotteita toimitetaan tarvittaessa myös muina RR- ja RAL-värisävyinä.

Pisko-sadevesijärjestelmiä saat sekä pyöreinä että kanttisina. Tuotteet valmistetaan kotimaisista raaka-aineista. Sadevesijärjestelmät valmistetaan molemmin puolin pinnoitetusta teräksestä. Pinnoitteen etuja ovat erinomainen korroosionkestävyys, taivutettavuus, kestävyys, likaa hylkivyys ja helppo puhtaanapito.

Teräs valmistusmateriaalina on ainoa oikea vaihtoehto, kun otetaan huomioon järjestelmän kokonaiskestävyys, pinnoitteiden laatu ja vaativat Pohjolan olosuhteet. Nykyaikaiset pinnoitetut teräsmateriaalit kestävät huollettuina ruostumatta puhki helposti koko ihmiselon ajan. Tärkeintä on, että materiaali kestää myös muita ulkoisia rasituksia kuin vain sadevettä. Kouruihin ehkä nojataan tikkailla, ränniputket joutuvat kolauksille alttiiksi ja kourut sekä alastulot keräävät talvisin lunta ja jäätä. Tällöin teräs tuo parhaat ominaisuutensa esille.

Pisko-tuotteiden jälleenmyyjät löydät jälleenmyyjäkartasta!