MAINOS | Vinyylitalo Oy

Vinyyliaita ja vinyyliverhous kestävät ikuisesti

Talo
Vinyyliaita valmistajalta Vinyylitalo
Vinyyliaita ja vinyyliverhous säilyvät kauniina ja kulumatta vuosikymmeniä, eikä niitä tarvitse ihmeemmin huoltaa. Ne ovat siis ekologinen ja taloudellinen valinta.
2.5.2024

Vinyyliaita ja vinyyliverhous kestävät väsymättä suomalaiset sääolot vuoden ympäri ja vuosikymmenestä toiseen.

Käytännössä vinyyliaita on ikuinen ja vinyyliverhous kestää koko talon elinkaareen kauniina ja ehjänä. 

Vinyyliaita ja talon vinyyliverhous ovat lähes huoltovapaita, eli säilyvät hyvinä ilman säännöllistä nikkarointia tai kunnostusta.

Vinyylipintaa ei tarvitse maalata, ja huoltotoimeksi riittää pelkkä pesu tarpeen mukaan.

Koska vinyyliaita ja vinyyliverhous eivät kaipaa jatkuvaa huoltoa ja uusimista, ne eivät rasita ympäristöä tai kukkaroa. Vuosien varrella kertyneen säästön voi käyttää johonkin hauskempaan kuin aidan tai talonpinnan korjailuun.

Myös ostovaiheessa vinyyli on edullinen vaihtoehto verrattuna muihin aita- ja pintamateriaaleihin. Metalli- tai alumiiniaita esimerkiksi on kaunis ja kestävä, mutta vähintään kaksi kertaa kalliimpi kuin vinyyliaita.

Kannattaako valita vinyyliaita vai puuaita? Lue lisää.

Valkoinen vinyyliaita
Vinyyliaitaa ei tarvitse maalata ikinä, mutta sitä voi halutessaan pestä aina silloin tällöin.

Vankka horjumaton vinyyliaita

Yhä useammalle suomalaiselle pihalle on viime vuosina ilmestynyt vinyyliaita, koska sen ehdottomat edut – huoltovapaus, edullisuus, kestävyys ja siisti ulkonäkö – on huomattu.

Aita voi olla perinteinen piha-aita tai esimerkiksi korkeampi näkösuoja-aita.

Pohjois-Amerikassa jo lähes kaikki piha-aidat tehdään vinyylistä. Aitaelementti koostuu yleensä vaakapuista, pystypuista, tolpista ja kiinnikkeistä.

Vinyyliaita kestää todella hyvin iskuja, kiipeämistä tai muita aitaan kohdistuvia rasitteita. 

Vinyylitalon Fence Master -vinyyliaita on tukeva ja kestävä aitamalli, jonka profiilit ovat paksuja ja vahvoja: vaakapuu on 90 x 50 -millimetrinen ja tolppaprofiilin paksuus 3,8 millimetriä.

Jos tarvitaan vieläkin tukevampi aita, profiilien sisään voidaan asentaa alumiinituki. Valmistaja antaa Fence Master -vinyyliaidalle 25 vuoden takuun. 

Valkoinen vinyyliaita
Vinyyliaita asennetaan maahan useimmiten valamalla mutta matalissa aidoissa toimii myös maapiikki.

Vinyyliaita on helppo asentaa

Vinyyliaidan asentaminen sujuu omin voiminkin vaivattomasti ja nopeasti.

Se asennetaan maahan yleensä valamalla, ja matalissa aidoissa myös maahan lyötävä maapiikki voi olla riittävä. Maasto ratkaisee sopivan asennustavan.

Koska vinyyliaita ei paina paljon, se ei lähde kaatumaan, kuten raskas puuaita uudella vielä tiivistymättömällä maaperällä, oli se sitten korkeampi näkösuoja-aita tai kevyempi piha-aita.

Vinyyliaita säilyy suorempana vuosien saatossa. 

Jos ei halua asentaa aitaa itse, työhön voi pestata ammattilaisen omalta alueeltaan: Vinyylitalon verkostot kattavat lähes koko Suomen.

Vinyyliaidalle voi laskea suuntaa antavan hinnan laskurilla. Asennuksen työn osuus lasketaan aina erikseen, ja siitä saa kotitalousvähennyksen. Jos tarvitset vinyyliaidan, pyydä tarjous tästä

Valkoinen vinyyliaita
Vinyyliaita kestää hyvin myös iskuja. Jos jokin elementti pitää kuitenkin joskus korjata, sekin onnistuu helposti: yksittäisen aidan osan saa helposti irti ja vaihdettua.

Vinyyliverhous näyttää puupaneelilta

Talon vinyyliverhouksessa käytetään vinyylipaneelia eli niin kutsuttua vinyylilautaa. Vinyylipaneeli on ulkoapäin niin puupaneelin näköinen, että sitä on vaikea erottaa perinteisestä puuverhoilusta.

Vinyylipaneeli on puupaneelin muotoon ja kuviointiin valmistettua PVC-profiilia. Se säilyttää vuosien saatossa hyvin värinsä, eikä kovetu tai haperru.

Vinyylipaneelin valmistusprosessissa sulautetaan yhteen läpivärjätty ja uv-suojattu pintamateriaali sekä pohja-aine, joka lisää paneelin kestävyyttä ja vahvuutta.

Vinyylipaneelissa ei ole maalia tai pinnoitetta, joka voisi hilseillä tai lohkeilla.

Vinyylipaneeli kestää ulkoapäin tulevia iskuja melko hyvin, koska se taipuu muttei kovetu. Jos paneeli kuitenkin menee rikki, se on todella helppo ja nopea vaihtaa.

Vinyyli myös kestää pakkasta hyvin, sillä se on aikanaan kehitetty Kanadan vaativiin oloihin. Lämpölaajeneminen helteillä ei liioin tuota ongelmia, koska materiaalivahvuus on riittävän suuri.

Ja vaikka ulkona olisi miten kova myräkkä tahansa, vinyyliverhous oikein kiinnitettynä kestää jopa hurrikaani tason tuulet.

Vinyyliverhous näyttää siistiltä.
Vinyyliverhous näyttää puuverhoukselta. Tähän taloon on valittu monista vaihtoehdoista perinteisen näköiset vaakapaneelit.

50 vuoden takuu, koska vinyyliverhous kestää

Vinyyliverhouksessa käytettävä vinyylipaneeli on todella pitkäikäinen, sillä valmistaja myöntää sille 50 vuoden takuun.

Toki pitkä elinkaari tekee siitä kestävän kehityksen mukaisen, mutta ekologisuutta vielä lisää valmistukseen kuluva niukka energiamäärä. 

Vinyylipaneelista ei liioin vapaudu maaperään haitallisia aineosia.

Tutkimusten mukaan vain yksi prosentti vinyylipaneelista päätyy kaatopaikalle, koska tehtaalla valmistusprosessissa hyödynnetään ylijäämä ja asennuksista jää minimaalisesti jätettä.

Vinyyliverhousta voi käyttää sekä remonttikohteissa että uudiskohteissa, ja esimerkiksi kivitalon tai tiilitalon lautaosat voidaan korvata huoltovapaalla vinyylillä.

vinyyliaita ja vinyyliverhous
Vinyyliverhous sopii yhtä lailla perinteiseen…
vinyyliaita ja vinyyliverhous
…kuin moderniinkin taloon. Paneelin profiilin voi valita talon tyylin mukaan.

Hengittääkö vinyyliverhous?

Moni epäilee, että vinyylipaneeli ei hengitä. Se on totta, mutta ulkoseinän ei ole tarkoituskaan hengittää, oli se sitten puuta, vinyyliä, tiiltä, kiveä, peltiä, alumiinia tai lasia – mikään niistä ei itsessään hengitä nykysäännösten mukaan riittävästi.

Ulkoverhoilun tehtävä on

  • pitää ulkoa tuleva kosteus pois rakenteista
  • päästää sisältä tuleva kosteus pois rakenteista
  • näyttää hyvältä.

Nämä kaikki tärkeimmät ominaisuudet tekevät vinyylipaneelista ylivoimaisen ratkaisun etenkin, kun ottaa vielä huomioon edullisen hinnan ja huoltovapauden.

Talon pintamateriaalin ei siis ole tarkoitus päästää kosteutta läpi, vaan ihan jokaisen verhoilumateriaalin taakse on tehtävä tuuletusrimoitus, jossa ilma pääsee kiertämään sekä rakenteista tuleva ja muodostuva kosteus pääsee pois.

Vanha keltainen omakotitalo
Uskomaton muodonmuutos. Talon lautaverhous on lohduttoman huonossa kunnossa….
Vinyyliverhous antaa talolle kokonaan uuden elämän ja värin. Punainen talo.
…mutta vinyyliverhous antaa talolle kokonaan uuden elämän ja värin.


Uusi moderni ilme (kuvat alla). Samalla, kun uudistaa verhouksen, voi valita taloon uuden ilmeen Vinyylitalon monista väri- ja profiilivaihtoehdoista.
vinyyliverhousvinyyliverhous

Valitse vinyyliverhouksen malli & väri

Vinyyliverhous näyttää asennettuna puuverhoukselta. Sen muodoksi voi valita perinteisen näköiset pystypaneelit tai vaakapaneelit. Vaihtoehtoina ovat myös rakorimapystypaneeli tai veitsivaakapaneeli. Räystään alle tulee erillinen räystäänaluspaneeli.

Vinyyliverhouksen värin voi valita lukuista eri vaihtoehdoista, jotka sopivat suomalaiseen miljööseen. Valitse taloosi sopiva väri laajasta valikoimasta.

Vinyylipaneelin ja vinyylilaudan ominaisuudet on testattu pakkasilla ja helteillä.

Sille on myönnetty VSI:n laatusertifikaatti, mikä tarkoittaa jatkuvaa laadun seurantaa. Vinyylitalon laadukkaat vinyyliverhoustuotteet valmistetaan Kanadassa, osa listoista Suomessa ja vinyyliaidat Aasiassa.

Voit laskea vinyyliverhoukselle suuntaa antavan hinnan laskurilla. Asennuksen työn osuudesta saa kotitalousvähennyksen. 

vinyyliverhoilu
Räystään alle asennetaan hengittävä reiällinen vinyyliräystäänaluspaneeli.