MAINOS | Beamark Oy

Keskuspölynimuri helpottaa elämän sotkuja

Talo
Nainen ja keskuspölynimuri olohuoneessa
Keskuspölynimuri pitää kodin puhtaana ja vähentää yleisiä allergiaoireita. Sitä on kevyt käyttää, joten siivoaminen sujuu helposti kerroksesta toiseen ja lattiasta kattoon. Keskuspölynimurin voi asentaa sekä uuteen että vanhaan taloon.
7.3.2024

Keskuspölynimuri tekee kodin arjesta helppoa! Kodin siivous Beam Alliance -keskuspölynimurilla on kevyttä kodinhoitoa, sillä letku painaa vain kolme kiloa. Sillä voi siivota helposti missä tahansa, liikutella huonekaluja ja säätää imutehoa imuroitavan pinnan mukaan kätevästi imurin käsikahvasta.

Monikerroksisessa talossa keskuspölynimuri helpottaa siivoamista vieläkin enemmän, koska imuria ei tarvitse raahata portaikossa. Unohda siis perässä vedettävät ja huoneilmaa pölyttävät imurit, jotka vain kolhivat huonekaluja, portaita ja kynnyksiä.

Nainen, lapsi ja keskuspölynimuri olohuoneessa, jonka lattialla on paljon roskia.

Imuroimisen ei tarvitse olla raskasta, vaan osa jokapäiväistä kevyttä kodinhoitoa. Juhlienkin jälkeen koti tulee nopeasti siistiksi.

Keskuspölynimuri takaa laadukkaan sisäilman

Sisäilman huono laatu on yleisin allergisten oireiden syy. Useat allergialääkärit suosittelevatkin potilailleen keskuspölynimuria tavallisen imurin sijasta. Keskuspölynimuri poistaa sisäilmasta pienimmätkin pölyhiukkaset mikrobeineen, mikä parantaa sisäilman laatua huomattavasti.

Uutta kotia rakennettaessa käytetään tuhansia euroja ilmanvaihtoon ja terveellisiin materiaaleihin. Sen lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota siivousvälineisiin, esimerkiksi imurin laatuun, jotta kodin sisäilma pysyy varmasti hyvänä.

Beamin imureiden vaikutuksista hyvinvointiin ja terveyteen on tieteellistä näyttöä. Tutkimuksen mukaan (UC-Davis Kalifornian yliopisto, Davis, kliininen tutkimus) Beamin keskuspölynimuri vähentää muun muassa nenäoireita lähes 50 prosenttia, silmäoireita yli 60 prosenttia ja unihäiriöitä 44 prosenttia.

nainen ja poika eteisessä

Sotkut ovat merkki elämästä, eikä niitä tarvitse pelätä, koska imurointi sujuu vaivatta. Laadukas keskuspölynimuri vähentää myös muun muassa nenäoireita, silmäoireita ja unihäiriöitä.

intl-house_color_numbers

Miten keskuspölynimuri toimii?

Tehokkaan moottorin ansiosta keskuspölynimuri voi olla jopa 50 prosenttia tehokkaampi kuin tavallinen pölynimuri. Keskuspölynimuri ei kierrätä imuilmaa huoneessa samalla tavalla kuin tavallinen imuri: imuilma johdetaan putkia pitkin säiliöön, jossa se suodatetaan, ja poistoilma johdetaan mikropölyineen ulos poistoputkea pitkin. Sisäilma pysyy puhtaana ja raikkaana, mikä on tärkeää etenkin allergikoille.

  1. Putkistolle löytyvät helpot reitit ylä- ja alapohjasta, kevyistä väliseinistä tai komeroiden sokkeleista. Liimattava putkisto voidaan asentaa myös lattiavaluun.
  2. Useimmissa kodeissa riittää 2–3 imurasiaa. Imurointiletkujen pituudet ovat 8, 10 ja 12 metriä. Yhdestä hyvin sijoitetusta imurasiasta voidaan imuroida 80–100 m².
  3. Koneen oma integroitu imurasia on kätevä koneen lähisiivouksessa (esim. autotallissa, tuulikaapissa, kodinhoitohuoneessa).
  4. Roskaluukku nopeuttaa siivoamista esimerkiksi tuulikaapissa, askarteluhuoneessa tai keittiössä.
  5. Esierottelijan avulla voi imuroida karkeat ja kosteatkin purut ja roskat tai vaikkapa tuhkat takasta.
  6. Ulospuhallus sopivinta reittiä ulos.

selfcleaningfilter

Itsepuhdistuva suodatin parantaa imutehoa

Beamin keskusimuri ei juuri huoltoa kaipaa. Pölysäiliön tyhjentäminen on lähes ainoa huoltotoimenpide. 15 litran roskasäiliö täytyy tyhjentää vain muutaman kerran vuodessa.

Imurin itsepuhdistuva kiinteä suodatin on kehitetty yhdessä Gore-Texin kanssa, eikä se vaadi muuta kuin kevyen ravistuksen silloin tällöin. Gore-suotimen imukyky säilyy muuttumattomana jopa tuhannen käyttökerran jälkeen, ja se toimii jatkuvasti 98 prosentin teholla, kun tyypilliset arvot ovat 30–80 prosenttia. Tuhkan sekä rakennus- ja hiontapölyn imurointi on kielletty, koska ne saattavat tukkia suodattimen – käytä näiden pölyjen imurointiin Beamin esierottajaa.

Oikein asennettuna ja käytettynä putkisto ei voi tukkeutua. Imurasian jälkeen asennetaan jyrkkä rasiakulma, joka estää tukkimista aiheuttavien esineiden pääsyn putkistoon. Jos näin kuitenkin käy, katso putkiston tukkeutumisen aukaisuohje imurin asennusohjeista.

Aina sopivan mittainen letku

Hide-a-Hose-siivousletku säilytetään keskusimurin putkistossa, ei erillisessä siivouskaapissa. Nappaat vain letkun ulos putkistosta, otat kahvan ja jatkovarren esille, liität ne siivousletkuun ja aloitat imuroinnin. Lopetettuasi imet siivousletkun putkistoon ja suljet kannen, laitat kahvan ja jatkovarren kaappiin.

Hide-a-Hose-siivousletku sopii kaikille materiaaleille: matoille, puulattioille, laatoille, portaisiin, verhoille, sohville ja patjoille. Lisäksi Hide-a-Hose-siivousletku on hiljainen käytössä.

Hide-a-Hose -siivousletku ei nosta haitallista hienopölyä ilmaan. Lika imuroidaan putkistoa pitkin keskusyksikköön, jossa imetty ilma suodatetaan ja puhalletaan ulos. Näin sisäilma pysyy puhtaana ja raikkaana, eikä imuroinnin jäljiltä jää pahaa hajua.

Keskuspölynimuri sopii uuteen ja vanhaan taloon

Beamin keskuspölynimuri voidaan periaatteessa asentaa jokaiseen taloon, uuteen ja vanhaan. Imurin pystyy asentamaan myös itse yksityiskohtaisten ja selkeiden asennusohjeiden avulla perustyökaluin.

Imuri on helppo asentaa uuteen taloon. Suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta putkisto voidaan tehdä mahdollisimman lyhyeksi ja vähäisillä kulmilla – näin säästyy työaikaa ja materiaalia. Jos talossa on korotettuja tai vinoja kattoja tai tiloja, joiden yli ei voi runkoputkea viedä, lattia-asennus voi olla helpoin vaihtoehto. Halutessasi saat Beamarkilta veloituksetta putkistosuunnitelman ja tarvikelaskelman, joilla voit sitten pyytää jälleenmyyjiltä tarjouksen.

Keskuspölyimuri on helppo asentaa myös vanhaan taloon. Putkistolle löytyy usein helppoja piiloreittejä kaappien, komeroiden ja hyllystöjen sokkeleista sekä kevyiden väliseinien sisältä tai ylä- tai alapohjasta. Varsinaista  remonttia ei tarvita ollenkaan, joskin sellaisen yhteydessä putkistoläpiviennit on mahdollista tehdä vaikeampiinkin paikkoihin.

Mies imuroi Beam-keskuspölynimurilla ja nainen istuu sohvalla.

Alliance-sarjan keskusyksiköissä on 10 vuoden takuu, joten luvassa on huoletonta imurointia vuosiksi eteenpäin.

Yksi hyvin sijoitettu imurasia riittää jopa sataa neliötä kohden per kerrosala. Alliance-sarjan koneiden kytketty imurasia helpottaa tilannetta lisää. Tällöin ei yleensä tarvita sen kummempia putkistoviritelmiä, vain suorahko reitti imurasialta koneelle ja poistoputki koneesta ulos. Hiemankin askartelutaitoinen asentaa yksinkertaisen putkituksen itse jopa muutamassa tunnissa.

Keskusyksikön voi asentaa myös muiden keskuspölynimureiden putkistoon. Keskuspölynimurin vaihto on helppoa, olipa putkiston koko mikä tahansa, ja saat holkit ja vaihto-osat veloituksetta. Mittaa vain olemassa olevan putken halkaisija ja ota yhteyttä jälleenmyyjään, niin koneen vaihto onnistuu.

Beamin keskuspölynimurijärjestelmä maksaa useimpiin taloihin reilusti alle 1 000 euroa. Siihen hintaan saa energiatehokkaan ja hiljaisen keskusyksikön (esimerkiksi Alliance 625 SB), siivousvälinesarjan, putkiston ja imurasiat.

Lisävarusteita voit hankkia tarpeen mukaan: esimerkiksi roskaluukku, esierottaja, Vroom-joustoletku, mattotamppari tai letkukela helpottavat siivousta entisestään. Alliance-sarjan keskusyksiköissä on 10 vuoden takuu, muiden osien ja tarvikkeiden takuu on kaksi vuotta.

Halutessasi saat Beamarkilta myös veloituksetta putkistosuunnitelman ja tarvikelaskelman, joiden avulla voit pyytää jälleenmyyjiltä tarjouksen.