Keittiöremontti minibudjetilla – lue vinkit

Keittiö
Kaipaako keittiösi uudistusta, mutta keittiöremontti tuntuu liian kalliilta? Näillä vinkeillä saat uuden ilmeen keittiöösi pienelläkin remonttibudjetilla.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
24.2.2020

Keittiöremontti onnistuu pienemmälläkin budjetilla näillä vinkeillä!

Uudista laattapinnat

Keittiön laatat vaikuttavat paljon keittiön yleisilmeeseen. Normaalissa suomalaisessa keittiössä laattapintaa ei välitilassa ole kovinkaan paljon, joten sijoitus uusiin laattoihin ei ole mittava. Vaikka palkkaisit ammattimiehen tekemään keittiösi laatoituksen, hinta ei pompsahda siltikään pilviin, sillä kyseessä on suhteellisen pieni pinta-ala, jolle laatat vaihdetaan. Tarjolla on myös erilaisia välitilalevymateriaaleja, joita voidaan asentaa vanhan laatan päälle.

Vaihda vetimet ja maalaa kaapinovet

Mikäli kaapit ovat muuten hyvässä kunnossa, mutta haluat niihin uutta ilmettä, vetimien vaihdolla saat uudistettua ilmettä jo yllättävän paljon. Mikäli haluat vaihtaa keittiökaappiesi ovien väriä, markkinoilta löytyy siihen tarkoitukseen sopivaa maalia. Etenkin puiset ovet on helppo maalata. Varmista rautakaupan myyjältä, mitkä maalit soveltuvat keittiön kaapinovien maalaamiseen.

Vaihda keittiön tasot

Jos et havittele kivistä tai kokopuista työtasoa keittiöön, pääset suhteellisen edullisesti myös tasojen vaihdosta. Tarjolla on paljon vaihtoehtoja ja esimerkiksi laadukas laminaattitaso voi olla erittäin kaunis ja kestävä valinta. Tasojen vaihtaminen muuttaa ilmettä jo rutkasti. Lisäksi pääset eroon vanhoista pinttyneistä ja naarmuuntuneista tasoista. Mitä suurempaa muutosta haluat, sitä suurempiin pintoihin kannattaa satsata. Tasojen vaihdossa tulee kuitenkin huomioida, että jos joudut irrottamaan allashanan, niin silloin on syytä kutsua paikalle putkimies. Etenkin taloyhtiöissä asiasta ollaan tarkkoja.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Maalaa seinät

Valkoinenkin maali tummuu ajan mittaan, joten maalaus voi olla paikallaan. Maalaa keittiöösi uusi raikas ilme ja esimerkiksi yksi erivärinen korostusseinä. Korostusseinä tuo tilaan aivan uutta ilmettä. Korostusseinä piristää muuten neutraalia värimaailmaa keittiössä. Mikäli muut seinät ovat hyvässä kunnossa voit päästä pelkästään korostusseinän maalaamisella. Maalia siihen ei paljoa tarvita ja yhden seinän maalaa nopeasti.

Viimeistele keittiön ilme sisustuselementeillä

Viimeisen silauksen tuo uudet tekstiilit kuten verhot ja matto. Muista myös huomioida valaistus. Uusi valaisin voi tuoda täysin uuden tunnelman keittiöön.

Teksti ja kuvat: Rustholli, Jani Valaranta

Lähde: Rustholli blogi >

MAINOS
MAINOS LOPPUU