Keskuspölynimuri tekee siivoamisesta helppoa — näin asennat imurin keskusyksikön kotiisi

Talo
Sisäilman laatu, tehokkuus, hiljaisuus ja helppokäyttöisyys saavat monen päätymään keskuspölynimurin käyttäjäksi. Laitteelle saa lisää käyttöikää uusimalla imurin keskusyksikön.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Miksi keskuspölynimuri?

Keskuspölynimurissa on useita etuja perinteiseen, perässä vedettävään imuriin verrattuna.

  • Hiljainen laite: keskusyksikkö sijoitetaan tavallisesti kauas kodin oleskelutiloista, esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen.   
  • Kevyt käyttää: siivotessasi liikuttelet vain keskuspölynimurin letkua, vartta ja suulaketta.
  • Sisäilman laatu paranee: kodin pölyt ohjautuvat asuntoon asennettua putkistoa pitkin suoraan keskusyksikön pölysäiliöön eikä imuri aiheuta hajuhaittoja, joita liittyy perinteisen imurin poistoilmaan.
  • Helppo asentaa: keskuspölynimurin voi asentaa niin uuteen kuin vanhaankin taloon.
  • Pitkäikäinen imuri: keskuspölynimuri kestää käytössä pitkään, jopa monta kertaa tavallisen imurin käyttöikää vastaavan ajan.

Keskuspölynimurin pölysäiliö on helppo tyhjentää ja puhdistaa.

Keskuspölynimurin keskusyksikön uusiminen lisäsi siivoustehoa ja vähensi energian kulutusta

Vuonna 2003 valmistuneessa kaksikerroksisessa omakotitalossa on ollut keskuspölynimuri käytössä alusta asti. Keskuspölynimurin hankinta oli asunnon omistajalle itsestäänselvyys monestakin syystä.

— On erittäin kätevää, kun ei tarvitse kerrosten välillä kantaa painavaa imuria. Imuroitaessa on vain letku, varsi ja suulake, joita on helppo säilyttää samassa kodinhoitohuoneen kaapissa, minne imurin keskusyksikkökin on sijoitettu.

— Ja kun kotona on kaksi pitkäkarvaista ja söpöä koiraa, imuroitavaa todella riittää.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Taloon päädyttiin hankkimaan BEAM-keskuspölynimuri, koska se tuntui luotettavalta merkiltä ja tuttavilla oli imurista hyviä kokemuksia. Imuri toimikin moitteettomasti parikymmentä vuotta, ilman mitään ongelmia.

Pitkällä pölynimurin letkulla ulottuu imuroimaan laajan alueen. Ergonominen letkukahva kertoo järjestelmän suorituskyvystä samalla kun imuroit.

Imurin letkun tullessa käyttöikänsä päähän päätettiin uusia myös pölynimurin keskusyksikkö uuteen ja entistä tehokkaampaan malliin. BEAMin asiantuntijan opastuksella uudeksi keskusyksiköksi valittiin BEAM ALLIANCE 625 SB. Laitteen moottori käyttää noin 30 % vähemmän energiaa kuin perinteinen keskuspölynimurijärjestelmä.

Asentaja hoiti vanhan keskusyksikön irrotuksen ja uuden asennuksen parissa tunnissa. Samalla uuteen laitteeseen annettiin käyttövinkit, joilla siivous sujuu jatkossa entistä tehokkaamman laitteen avulla.

Näin tapahtuu keskuspölynimurin keskusyksikön asentaminen – katso video!

MAINOS
MAINOS LOPPUU