Kylpyhuone uudistuu iloisin ideoin pienelläkin rahalla

Kylpyhuone Sisustus
Kylpyhuoneeseen saa eloa ja uutta ilmettä pienen budjetin tuunauksilla ja sisustusideoilla. Pieni remontti, kuten kalusteen vaihto, on myös edullinen tapa raikastaa tilan ilmettä ja nostaa myös kodin arvoa. Selvitä oma tyylisi ja loihdi pienillä ideoilla pesutilaasi metsä tai vaikka yltiöromanttinen buduaari.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Jos kylpyhuoneen rakenteet ovat hyvässä kunnossa, mutta tila tuntuu epäkäytännölliseltä ja nuhruiselta, ilmettä voi kohentaa maltillisesti pienen budjetin remontilla.

Kannattaa pohtia rauhassa, miksi kylpyhuone tuntuu kaipaavan remonttia eli mitä pitäisi muuttaa. Mikä nykyisessä kylpyhuoneessa ärsyttää tai hankaloittaa arkea? Mistä olisit valmis tinkimään ja mistä et?

↑Kunnollinen säännöllinen puhdistus pitää kylpyhuoneen kuin uutena pitkään. Voi olla, että huolellisen pesun jälkeen remonttia tai tuunausta ei edes tarvita.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Näin pidät kustannukset kurissa kylpyhuoneen remontissa

  • Tutki kylpyhuoneen pinnat ja rakenteet huolella.
  • Mieti, mitä pitäisi muuttaa ja valitse toteutukseen vain välttämättömät muutokset.
  • Pohdi, riittääkö posliinituotteisiin vain huolellinen puhdistus ja esimerkiksi wc-istuimeen pelkkä kannen vaihto.
  • Tee täsmällinen remonttisuunnitelma ja laadi budjetti huolella.
  • Pysy suunnitelmassa, älä sorru heräteostoksiin.
  • Varaa riittävästi aikaa tuote- ja hintavertailuun.
  • Käytä sisustuksessa hyväkuntoisia kierrätystuotteita.
  • Toteuta sallitut vaiheet itse.
  • Hyödynnä kotitalousvähennys töissä, jotka vaativat ammattilaisen.

Lähde: IDO

↑Vihreää värimaailmaa ja luonnon läheisyyden tunnelmaa voi vahvistaa viherkasvein, mutta myös luonnonaiheisin kankain ja tapetein. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Pienet oivallukset voivat vaihtaa tunnelman täysin uudeksi

Jos kalusteiden tai wc-istuimen vaihto tuntuu liioittelulta, kylpyhuoneen tunnelmaa voi uudistaa vaihtamalla vain vetimet, pyyhekoukut, peilin tai vaikkapa värillisen kannen wc-istuimeen.

– Viherkasveilla, näyttävällä valaisimella ja kehystetyllä peilillä kylpyhuoneeseen voi luoda trendikästä kodinomaisuutta. Myös uusilla tekstiileillä ja sisustustavaroilla saa jo ihmeitä aikaan, vinkkaa Nina Lehtonen IDO-tuotteita valmistavasta Geberit Oy:stä.

Sisustussuunnittelija ja stailisti Susanna Vento suunnitteli kylpyhuoneen, joka on kuin metsä. Rentouttavassa ja jopa hieman villissä kylpyhuoneessa ei ole säästelty metsäelementeissä.

Kylpyhuone voi olla myös kuin saaristohuvilan peseytymistila tai superromanttinen buduaari. Aivan erilainen tunnelma syntyy pelkistetystä ja modernista tyylistä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

↑Romanttinen peseytymistila syntyy hempein värivalinnoin, eikä somisteita tarvita edes kovin paljon.

Kylpyhuonekalusteet vaihtoon?

Remonttikuluissa säästää sievoisen summan, kun vertailee tarkasti eri tuote- ja materiaalivaihtoehtojen hintoja. Vanhat mutta hyväkuntoiset kalusteet ja keramiikka kannattaa hyödyntää uudelleen remontissa.

Kylppäriremontin ei tarvitse aina olla valtavan suuri, joskin on hyvä varmistua, että esimerkiksi kosteusvauriota ei ole. Ratkaisevan muutoksen saa aikaan jo vaihtamalla kalusteita tai esimerkiksi suihkuverhon suihkuseinään tai lattia-wc:n seinämalliin.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Jos haluat vähänkään kajota kalusteisiin tai pintoihin, on tärkeää tutkia tila kunnolla. Pieni remontti voi osoittautua turhaksi, jos pian valmistumisen jälkeen pinnan alta paljastuu suurempia ongelmia, kuten kosteusvaurioita. Vedeneristyksen on tärkeä olla kunnossa, Lehtonen sanoo.

↑Pienen budjetin remontissa kompaktit allaskaappipaketit ovat edullinen ja helppo vaihtoehto. (Kuva: Creative Commons/IDO)

↑Uudet kalusteet tuovat aivan uuden ilmeen kylpyhuoneeseen. Värikin voi olla jotain muuta kuin ihan se perinteisin valkoinen: esimerkiksi musta tuo tilaan ryhtiä. (Kuva: Creative Commons/IDO)

Toteutusvaiheessa kylpyhuoneremontin kuluja saa karsittua tekemällä osan työvaiheista itse, mutta LVI- ja sähkötyöt on aina jätettävä alan ammattilaiselle. Urakasta kannattaa pyytää tarjous etukäteen ja laatia kirjallinen sopimus kuluista, aikataulusta ja vastuusta.

– Allaskaapin voi vaihtaa itse, mutta vesikalusteiden asennukseen on hyvä käyttää ammattilaista. Myös peilikaapin sähkökytkentä on turvallisinta jättää ammattilaisen vastuulle, Lehtonen toteaa.

↑Voisiko kylpyhuoneessasi olla tällainen upean rauhallinen mutta silti ylellinen tunnelma?