Kylpyhuoneen suunnittelu – huomioi nämä asiat!

Kylpyhuone
Mietitkö, mikä suihkutila sopisi parhaiten sinun kotiisi – onko se suihkukulma, suihkuseinä vai suihkukaappi? Suihkutilan valintaan vaikuttavat omien mieltymysten lisäksi kylpyhuoneen koko ja se, onko suihkulle määritelty tarkka sijainti vai onko sille useampiakin vaihtoehtoja. Sanka auttaa kylpyhuoneen suunnittelussa ja suihkutilan valinnassa niin, ettei sinun ei tarvitse tehdä liian monta kompromissia.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

 

Kaipaako kylpyhuoneesi uutta ilmettä? Huomioi seuraavat asiat, kun kylpyhuoneen suunnittelu on edessä!

Suihkukulma on käytännöllinen pienessä tilassa

Jos tilaa ei ole paljoa, suihkun sijoittaminen lähelle kulmaa on yleensä käytännöllisin ratkaisu. Pieniin tiloihin suihkutilakalusteeksi kannattaa valita suihkukulma, jonka ovet voidaan kääntää pois tieltä silloin, kun suihkua ei käytetä.

Suihkukulma on suihkukaappia kevyempi ratkaisu. Suihkukulman lattiana on kylpyhuoneen oma lattia, kun taas suihkukaapissa on erillinen allas. Suihkukulman alareuna voi olla avoin tai siinä voi olla sokkeli tai laahustiiviste. Sisääntaitettavat suihkuovet ovat toimiva ratkaisu pienissä tiloissa, koska kulkeminen on helppoa ja lattiapinta-alaa vapautuu muuhun käyttöön.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Suihkukulman etuina ovat myös siivouksen ja tiivisteiden vaihtamisen helppous. Kirkaslasinen suihkukulma tekee kylpyhuoneesta avaramman tuntuisen eikä seinämateriaalikaan jää peittoon. Jotta suihkukulma vastaisi odotuksiasi, kylpyhuoneen lattian kaadot tulee olla toteutettu asianmukaisesti siten, että vesi valuu viemäriin.

Kylpyhuoneen suunnittelu

Suojaa kylpyhuone vedeltä – ratkaisu on suihkukaappi

Suihkukaappi koostuu altaasta ja suihkua ympäröivistä seinistä, jotka suojaavat kylpyhuonetta vedeltä ja roiskeilta.

Useimpiin suihkukaappeihin asennetaan sekoittaja suihkukaapin sisälle. Sankan vaihtoehdoista voi valita suihkukaapin, jonka suihkupaneeliin on valmiiksi integroitu sekoittaja sekä kattosuihku. Tarjolla on myös perusmallisia suihkukaappeja, johon sekoittaja hankitaan itse.

Suihkukaappi vähentää kosteusvaurioiden riskiä, sillä suihkukaapeissa vesi johdetaan poistoputken avulla suoraan viemäriin, ja kaappia ympäröivät seinät suojaavat kylpyhuonetta vedeltä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Sankan monipuoliseen tuotevalikoimaan kuuluvat skandinaavista muotoilua edustavat ARC-, LINC- ja BRIC-tuotesarjat. Useimmilla Sankan suihkutilakalusteilla on 15 vuoden takuu, joka kattaa mahdolliset valmistusvirheet. BRIC-sarjan malleilla on 5 vuoden takuu. Valikoimien muille tuotteille Sanka antaa 5 vuoden takuun, lisätarvikkeet ovat normaalin kuluttajasuojalain piirissä.

Kylpyhuoneen suunnittelu

Suihkuseinä tai suihkusyvennys sopii pitkään ja kapeaan kylpyhuoneeseen

Pitkiin ja kapeisiin kylpyhuoneisiin on yleensä kätevintä asentaa suihku huoneen perälle jäävään tilaan ja erottaa suihkutila muusta kylpyhuoneesta suihkuseinän tai suihkuovien avulla.

Vanhaa kylpyhuonetta kunnostaessasi olet riippuvainen jo olemassa olevien seinien mitoista. Mittaa kylpyhuoneen tarkka leveys vasta sitten, kun kaakelointi tai muu seinämateriaali on asennettu. Huomioi myös, etteivät seinät ole aina täysin luotisuorat, jolloin saatetaan tarvita mittojen mukaisesti valmistettu suihkuseinä. Myös viistokaton alle voidaan valmistaa erikoisratkaisuna viistoon leikatun suihkuseinän.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kylpyhuoneen suunnittelu

Kylpyhuoneen suunnittelu ja sisustus – 9 askelta

Oletko aikeissa remontoida kylpyhuonettasi tai rakentaa kokonaan uuden? Näillä vinkeillä varmistat onnistuneen ja viimeistellyn lopputuloksen.

1. Ajattele kokonaisuutta

Huolellisesti suunniteltu suihkutilaratkaisu on hyvä lähtökohta kylpyhuonetilan ihanteelliseen käyttöön. Tilaan kannattaa kiinnittää huomiota kokonaisuutena. Yksittäinen kaluste voi näyttää hyvältä yksinään, mutta yhdistettynä eri muotokieltä edustavien tuotteiden kanssa kokonaisuudesta voi tulla levoton. Turvallisinta on valita tuotteet samasta tuoteperheestä, jolloin varmistat kokonaisuuden toimivuuden sekä tilan harmonian. Sankan designsarjoista löydät varmasti juuri sinulle sopivimman ratkaisun.

2. Huomioi lattiakaadot

Tutustu kylpyhuoneesi rakenteisiin kunnolla. Miltä pohjaratkaisu tulee näyttämään? Missä lattiakaivo sijaitsee? Onko kylpyhuoneessasi vinokatto? Monet suihkutilaratkaisut edellyttävät oikeanlaisia lattiakaatoja. Eri suihkutilamallien piirustukset löydät Sankan verkkosivuilta. Lattiakaatoa koskevat suositukset saat paikkakuntasi rakennusvalvonnalta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

3. Valitse ratkaisu

Kaikki Sanka-suihkuseinät täyttävät tiukimmatkin laatuun, toimivuuteen ja suunnitteluun liittyvät vaatimukset. Joidenkin suihkutilakalusteiden mittoja voidaan muokata ilman lisäkustannuksia. Suihkuverstaassa voit tutustua eri suihkutilakalusteiden mitoituksiin, tilavaatimuksiin sekä hintoihin ja suunnitella oman suihkutilaratkaisusi.

4. Mittaa kylpyhuone

Mittaa koko kylpyhuone, kun kaakelointi tai muu seinämateriaali on asennettu. Tee mittaukset millimetrin tarkkuudella ja kirjaa mitat muistiin. Sinulle voi myös tarjoutua uusia mahdollisuuksia, kun kylpyhuonealan ammattilainen pääsee tutustumaan suunnitelmiisi.

5. Suihkuseinän valmistus aloitetaan

Suihkutilakalusteen valmistus alkaa, kun Sanka on saanut tilauksen jälleenmyyjältä. Jos olet valinnut piirtämistä vaativan mittatilausratkaisun, sinun täytyy hyväksyä piirustukset allekirjoittamalla ne ennen kuin lasien valmistus aloitetaan. Jokainen suihkutilaratkaisu valmistetaan ja pakataan käsin Sankan omilla tehtailla Loviisassa ja Malmössa, jotta koko tuotantoketjua voidaan kontrolloida alusta loppuun. Sankan asiantuntijat varmistavat huolellisesti erityisesti vinoon leikatut suihkuseinät sekä muut erikoisratkaisut, jotta lopputulos vastaa piirustusta sataprosenttisesti!

6. Suihkuseinä toimitetaan

Tilaus lähtee tehtaalta 3–25 päivän kuluessa tilauksesi vastaanottamisesta liikkeeseen, johon teit tilauksen. Sankan tavanomaiset toimitusajat ilmoitetaan hinnastossa kunkin mallin yhteydessä. Erikoistilaus voi kestää pidempään – lisätietoja saat jälleenmyyjältäsi.

7. Asennuksen aika

Miten kätevä olet käsistäsi? Sanka pyrkii tekemään suihkutilakalusteistaan mahdollisimman helppoja asentaa, ja usein selviät asennuksesta ystävän avulla. Jotkin Sankan malleista vaativat tottuneemman asentajan, ja silloin suositellaan keskustelemaan liikkeen kanssa eri vaihtoehdoista. Useat jälleenmyyjät tarjoavat myös asennuspalvelua.

8. Pidä huolta suihkuseinästä

Onnittelut uuden kylpyhuoneesi johdosta – toivottavasti nautit siitä vuosia! Sankan kotisivuilta löydät käytännön neuvoja, joiden avulla pidät suihkuseinän raikkaana monta vuotta.

9. Suihkuttele huoletta pitkän takuuajan turvin

Sankan tuotteet ovat erittäin laadukkaita. Sankalla on pitkä kokemus tuotannostaan, ja yritys valvoo koko tuotantoketjua. ARC-, LINC- ja KARIBIA -tuotesarjojen suihkuseinillä on 15 vuoden takuu valmistusvirheiden varalta. Lue lisää Sangan takuusta >

Kylpyhuoneen suunnittelu

Kylpyhuoneen suunnittelu – kylpyhuonekalusteiden huolto ja puhdistus

On tärkeää pitää huolta kylpyhuoneen kalusteista, jotta ne pysyvät raikkaana vuosia ja niiden pitkä takuuaika pysyy voimassa. Näillä ohjeilla pidät uuden kylpyhuoneesi uudenveroisena mahdollisimman pitkään.

  • Lasien, profiilien sekä helojen puhdistus

Lasin pinnassa on pieniä huokosia, jotka voivat ajan mittaan kerätä likaa ja saippuajäämiä, erityisesti jos suihkuveden kalkkipitoisuus on korkea. Lasia kannattaa huoltaa säännöllisin väliajoin, jotta se säilyttää kirkkautensa.

Tehokkain ja ympäristöystävällisin tapa pitää lasit puhtaana on kuivata ne kumilastalla tai pehmeällä liinalla. Näin vältyt turhilta kalkkisaostumilta.

Perusteellisempaan pesuun suositellaan hellää pesuainetta. Voit käyttää erillistä, suihkutilakalusteille suunniteltua pesuainetta, mutta myös ikkunanpesuaine tai tavallinen astianpesuaine käyvät. Huuhtele pinta aina puhtaaksi vedellä ja kuivaa kumilastalla tai pehmeällä liinalla. Pinttyneeseen likaan kannattaa käyttää etikkapohjaista pesuainetta. Lue pesuaineen käyttöohjeet huolellisesti.

Puhdistusainetta sisältävät sienet tai hionta-ainetta sisältävät pesuaineet voivat naarmuttaa sekä lasipinnat että kromatut profiilit ja helat.

Hankalat kalkkisaostumat voidaan poistaa lämpimällä (50°C) talousetikalla. Liota tahraa 3–4 minuuttia ja huuhtele puhtaaksi vedellä. Uusi käsittely, jos tahrat ovat erityisen hankalia. Älä anna etikan osua profiileihin tai heloihin, jotta ne eivät värjäydy.

Jos haluat vähentää siivousajan minimiin, valitse suihkukalusteeseesi CristalGuard®-pinnoite. CristalGuard® on ainutlaatuinen patentoitu tekniikka, joka sinetöi lasipinnan huokoset ja helpottaa lasin pitämistä puhtaana sekä säilyttää sen alkuperäiskiillon. CristalGuard® on pinnoite, jota poltetaan lasiin sen karkaisun yhteydessä. Sinun ei koskaan tarvitse lisätä pinnoitetta lasiin.

  • Valumarmorisen suihkualtaan puhdistus

Valumarmorin sileällä pinnalla on gel-coat-suojakerros. Puhdista pinta kostutetulla liinalla tai hyvin hellällä pesuaineella. Kiillon lisäämiseksi voit käyttää kiillotusainetta tai autovahaa, joissa ei ole hiovia ainesosia. Seuraa tuotteen ohjeita tarkkaan. Säännöllinen huolto antaa altaalle kestävän kiillon vuosiksi eteenpäin. Älä koskaan käytä happoja, ammoniakkia, vahvoja tai hiovia pesuaineita, kloriittia tai kaustista soodaa altaan puhdistamiseen. Terävien esineiden käyttö altaassa voivat vahingoittaa pintakerrosta.

  • Tiivisteiden huolto

Tiivistelistat ovat kulutustuotteita, joita normaali tuotetakuu ei koske. Tiivisteen vaihtaminen on hyvin helppoa. Voit tilata suihkutilakalusteeseesi sopivan Service kit -tarvikepakkauksen jälleenmyyjäsi kautta tai suoraan Sankan asiakaspalvelusta.

  • Kromattujen lisätarvikkeiden hoito

Kromattujen lisäaineiden huoltoon suosittelemme pehmeää, kostutettua liinaa ja tarvittaessa hellää pesuainetta puhdistukseen. Huuhtele tai pyyhi puhtaaksi ja kuivaa pehmeällä liinalla.

Lian, kalkin ja hankalat kerrostumat poistat helpoiten siihen tarkoitukseen sopivalla puhdistusaineella. Seuraa pesuaineen käyttöohjeita tarkkaan. Huuhtele puhtaaksi ja kuivaa pehmeällä liinalla tai pyyhkeellä. Vältä kovia hankaussieniä ja hiovia pesuaineita. Kalkkikerrostumien poistoon voit myös käyttää talousetikkaa. Huuhtele puhtaaksi ja kuivaa pehmeällä liinalla tai pyyhkeellä.

Lue myös: Kylpyhuoneen sisustustrendit 2018, Moderni valkoinen kylpyhuone on suomalaisten mieleen, Tee itse: Uusvanha pinta lipastoon, Puutalon maalaus – 5 vinkkiä ja Kosteiden tilojen maalaus