Kylpyhuoneen valaistus – valaistuksella merkitystä myös kylpyhuoneessa

Kylpyhuone
Valaistus on oleellinen osa kylpyhuoneen toimivuutta, joten tarpeita ja toiveita valon suhteen kannattaa pohtia jo kylpyhuonetta suunniteltaessa.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
14.12.2016

– Usein kylpyhuoneen suunnittelussa mennään vahvasti visio ja suuret linjat edellä, jolloin esimerkiksi valaistukseen ei juurikaan kiinnitetä huomiota, näyttelyemäntä Nina Lehtonen IDOlta toteaa. 

Valaistuksen suunnittelu on hyvä aloittaa kartoittamalla tilan yleisvalo eli selvittämällä, onko kylpyhuoneessa ikkunoita tai kattovalaisinta. Valaistukseen vaikuttaa myös tilan värimaailma ja koko. 

– Hyvä yleisvalo on kaiken perusta. Joissain kylpyhuoneissa on kiinteät kattovalaisimet tai ikkuna, jolloin lisävalon tarve on vähäisempi kuin esimerkiksi ikkunattomassa tilassa. Heikon yleisvalon tiloihin sopii erinomaisesti esimerkiksi IDO Reflect Clear Led -peilikaappi, jonka moderni led-valo luo tilaan miellyttävän valon, Lehtonen kertoo. 

Jos tilassa on hyvä yleisvalo, ammattilainen suosittelee ratkaisuksi IDO Glow -peilikaappia, jonka etuna muihin peilikaappeihin verrattuna on sekä kaapin ylä- että alaosassa oleva led-valolista, joita voi käyttää joko erikseen tai samanaikaisesti. Alavalo syttyy valokatkaisijasta ja ylävalon saa päälle sensorilla. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Kyseisen kaapin led-valo ei ole niin kylmä kuin perinteisissä peilikaapeissa, koska valo tulee siitä kasvoille epäsuorasti, Lehtonen tiivistää. 

Kaikki IDOn kohdevalot ovat energiaa säästäviä led-valoja. Laajassa valaisinvalikoimassa on led-valojen lisäksi saatavilla myös perinteisiä loisteputkivalaisimia. Kaikkien kylpyhuoneen valaisimien kohdalla on otettava huomioon turvallisuusnäkökulma. 

– Vaikka kylpyhuone olisi mukava sisustaa rennosti muun asunnon kanssa yhtenäiseksi, kannattaa valaisinten ja muiden sähkölaitteiden kanssa muistaa turvallisuusseikat. Valaisimen IP-luokituksen on oltava sitä suurempi, mitä lähempänä suihkua tai ammetta se sijaitsee, Lehtonen muistuttaa. 

Muista nämä, kun sijoitat valaisimen kylpyhuoneeseen (lähde: Tukes): 

MAINOS
MAINOS LOPPUU
  • Jos valaisin on lähempänä kuin 120 cm suihkusta tai 60 cm ammeesta, sen on oltava vähintään 170 cm korkeudella
  • Valaisimen kotelointiluokan tulee olla roiskepitävä (mm. 24, 34 tai 44)

 

Lisätietoja:

IDO

www.ido.fi

Tutustu IDOn peilikaappivalikoimaan!

IDO on suomalainen kylpyhuonetuotteita valmistava yritys. Tuotevalikoimaan kuuluvat wc-istuimet, pesualtaat, suihkutuotteet, kylpyhuonekalusteet ja kylpyammeet. Saniteettiposliini valmistetaan Tammisaaren tehtaalla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lähde: Mynewsdesk, kuva: Pixabay