MAINOS | Preeco Trading Oy

Lumilinko kannattaa ostaa hyvissä ajoin ennen lumen tuloa

Piha
Lumilinko on lumisella tiellä.
Lumilinko säästää huomattavasti aikaa ja vaivaa. Etenkin runsaslumisilla alueilla lumilinko on talven pelastaja. Vuoden 2023 mallit ovat saapuneet!
20.10.2023

Lumilinko on helppo ratkaisu stressittömään talveen. Lumilingolla työskentely on äärimmäisen vaivatonta sekä nopeaa, ja se tekee lumitöistä jopa miellyttävän tehtävän.

Talvi tuo tullessaan kauniit valkeat lumimaastot sekä runsaasti harrastemahdollisuuksia, mutta myös merkittäviä velvollisuuksia varsinkin omakotitaloasujille sekä taloyhtiöille.

Lumityöt on tehtävä jos pihasta haluaa pois, oli kiire tai ei. 

Lumikolat ja -lapiot ovat harvoin ergonomisia työkaluja, ja suuremman tontin auraaminen takuulla rasittaa kroppaa sekä vie jopa tunteja aikaa, jonka voisi käyttää vaikka hiihtoladuilla. Vanhuksille lumityöt saattavat käydä jopa ylivoimaisiksi.

Tämän vuoden mallit ovat saapuneet! Lumilingot kannattaa hankkia jo syksyn aikana, jotta talvi ei pääse yllättämään. Katso alta vinkit lumilingon ostamiseen.

Yksivaiheinen lumilinko vai kaksivaiheinen lumilinko?

Yksivaiheinen lumilinko on erinomainen valinta pienemmille pihoille, ja sillä siistii esimerkiksi rivitalon pihatiet näppärästi. Se on myös edullisempi vaihtoehto kuin kaksivaiheinen verrokkinsa.

Yksivaiheisen lumilingon syöttökierukka kerää lumen syöttöaukon kautta, ja linkoaa sen heittoputkesta haluamaasi suuntaan.

Kaksivaiheinen lumilinko on järkivalinta jos sinulla on iso tontti.

Kaksivaiheinen lumilinko kannattaa valita myös, jos asut runsaslumisella alueella, tai haluat vain selviytyä töistä nopeammin ja tehokkaammin.

Kaksivaiheinen linko kerää lumen kuten yksivaiheinenkin, mutta ennen lumen heittoa se hajottaa lumen, jolloin se lentää vaivattomammin heittoputkesta. Näin myös nuoskalumi on helpompi aurata, ja lumi voidaan lingota jopa 7 metriä kauemmas kuin yksivaiheisella mallilla.

Vaikka kaksivaiheisesta lumilingosta joutuukin pulittamaan hieman enemmän rahaa, maksaa se itsensä pian takaisin tehokkuutensa ansiosta.

Tarkista myös nämä lumilingon ominaisuudet

  1. Syöttöaukon koko on olennainen ominaisuus lumilingolle. Runsaslumisille alueille sekä suurille tonteille on hyvä valita mahdollisimman suuri syöttöaukon koko. Näin säästät huomattavasti aikaa lumitöissä.
  2. Pitävät renkaat ovat myös työskentelyä suuresti helpottava ominaisuus. Hyvin kuvioidut renkaat eivät pyöri tyhjää liukkaalla lumella. Renkaisiin kannatta kuitenkin harkita myös erillisten lumiketjujen hankkimista, jolloin renkaat pitävät jäiselläkin pinnalla.
  3. Heittoputken säätäminen saisi olla mahdollisimman vaivatonta. Parhaimmissa malleissa heittoputken suuntaa voidaan säätä sauvaohjaimen avulla ajon aikana.
  4. Lumilingon vaihteet auttavat säätämään oikean työskentelynopeuden lumitilanteeseen katsottuna. Lumilingosta on hyvä löytyä useampi vaihde eteenpäin sekä peruutusvaihde, jotta pakittaminen olisi vaivatonta.
  5. Tehokkaat ajovalot on erityisen tärkeät Suomessa, jossa aurinko parhaimmillaankin käy vain kurkistamassa hetken. Ajovalojen avulla työt onnistuu helposti myös auringon vetäydyttä horisonttiin.

Preeco.fi myy lumilingot nopealla toimituksella ja pitkillä takuilla.

Lue myös