TUOTEUUTUUS

Mäntytervalla on suojattu puuta jo satoja vuosia

Talo
Mäntytervatuotteet ovat olleet olemassa satoja vuosia. Kyseessä on hyvin perinteinen puun käsittelyaine, joka ei ole koskaan tuntunut ajankohtaisemmalta kuin nyt. Mäntytervasta valmistetaan tervamaalia ja tervaöljyä, joilla on mahdollista suojata puuta luonnon raaka-aineita hyödyntäen. Ruotsalainen Auson on tämän erittäin kestävän perinteen vaalija.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
2.5.2023

Männyn tervaa on käytetty puun käsittelyyn paljon pidempään kuin Auson on ollut olemassa. Auson on valmistanut maaleja mäntytervasta jo vuodesta 1928 pienessä Kungsbackan kaupungissa Etelä-Ruotsissa.

Käsittely luonnosta

Mäntyterva on luonnontuote, suoraan metsästä. Sitä käyttämällä puuhun lisätään samoja ainesosia, joita se jo sisältää, ja jotka suojaavat puuta kuivumiselta ja sään vaikutuksilta. Mäntytervalla käsitelty puu kestää pitkään ilman uudelleenmaalausta.

Ausonin tervamaalia on saatavilla useissa eri väreissä. Niille kaikille on yhteistä, että ne ovat peräisin luonnollisista raaka-aineista. Auson tervatuotteet koostuvat vain neljästä ainesosasta: mäntytervasta, pellavaöljystä, mäntytärpätistä ja väripigmenteistä. Terva suojaa ja vahvistaa puuta antaen samalla sille mattapintaisen, kauniin värin. Käsittely sopii hyvin julkisivuihin, puukattoihin, aitoihin, patioihin ja muihin ulkopuurakenteisiin. Maalissa on ominainen, tuttu tervan tuoksu.

Perinteinen ja ajankohtainen

Ennen vanhaan ihmisillä ei ollut paljon valinnanvaraa puupinnan käsittelyyn. Nykyään vaihtoehtoja on loputtomasti. Tervamaali on yksi niistä harvoista tuotteista, joita on ollut jo kauan, ja joka on taas erittäin ajankohtainen. Maailmassa, jossa ilmastokysymykset ovat arkipäivän asialistalla, mäntytervatuotteet ovat kestävä valinta. Tervamaalin käyttö suojaa puuta, pidentää sen elinkaarta ja käytettävyyttä, eikä se vahingoita ympäristöä. Kaunis lopputulos on tietysti hyvä bonus.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tervaöljykäsittely terassin suojana

Kuten tervamaali, myös tervaöljy on luonnontuote. Se estää puuta kuivumasta, halkeilemasta ja imemästä vettä. Puu ei myöskään mustu vuosien kuluessa, kuten tavallisia puuöljyjä käytettäessä, vaan tervaöljy säilyttää puupinnan luonnollisen harmaan sävyn. Puuterassi pysyy kauniina pitkään, kun se uusintakäsitellään kahden tai kolmen vuoden välein. Tervaöljyä voi käyttää terassien ja patioiden lisäksi aidoissa, käsittelemättömissä ulkokalusteissa ja muissa puurakenteissa.

Hintatiedot jälleenmyyjiltä.

Lisätietoa: Sarbon Woodwise Oy, osmocolor.com

MAINOS
MAINOS LOPPUU