Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Mustikka-valkosuklaajuustokakun voit valmistaa tuoreista tai pakastetuista mustikoista. Kakku sopii erinomaisesti niin juhlapöytään kuin jälkiruoaksikin.
Pohja
- 200 g Digestive-keksejä
- 75 g voita
Valkosuklaatäyte
- 2 liivatelehteä
- 3 dl vispikermaa
- 175 g valkosuklaata
- 600 g vaniljatuorejuustoa
- 2 rkl vettä
MAINOS
MAINOS LOPPUUMustikkatäyte
- 5 liivatelehteä
- 3 dl vispikermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 400 g mustikoita
- 2 rkl vettä
- Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai tuorekelmulla.
- Murskaa Digestive-keksit tasaiseksi muruksi. Sulata voi ja yhdistä se keksimurun kanssa. Painele seos irtovuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
- Laita valkosuklaatäytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
- Yhdistä sulatettu valkosuklaa ja vaniljatuorejuusto sähkövatkaimella sekoittaen.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi valkosuklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä seos lopuksi kermavaahdon kanssa ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä tuorejuustoseos vuokaan ja tasoita pinta. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
- Laita mustikkatäytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon maustamaton tuorejuusto. Soseuta mustikat huolellisesti, jotta siemenetkin hienontuvat mahdollisimman hyvin.
- Yhdistä mustikkasose kerma-tuorejuustoseokseen.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi mustikka-tuorejuustoseoksen joukkoon.
- Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
- Irrota mustikka-valkosuklaajuustokakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele kakun pinta pensasmustikoilla ja syötävillä kukilla.
VIINISUOSITUKSET
MAINOS
MAINOS LOPPUUPago de Tharsys Millésime Rosé Reserva Cava Brut 2017:
Keskitäyteläisen hedelmäinen ja metsämarjainen roseecava on pien-ten kupliensa ansiosta miellyttävä jälkiruuan pari. (19,99 €)
Palmer & Co Rosé Solera Champagne Brut:
Kauniiseen lahjalaatikkoon pakattu vadelmaisen yrttinen roseesamppan-ja on kuin tehty marjaisille ja hedel-mäisille jälkiruuille. (53,91 €)
Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty
Lue lisää viinivinkkejä: viiniateljee.fi
MAINOS
MAINOS LOPPUU