
Valmista juhlapöytään moussekakku suklaasta ja mangosta ja viimeistele kakku kiiltävällä Mirror glaze -kuorrutteella.
28.3.2023
Suklaakakku
- 25 g tummaa suklaata sulatettuna
- 50 g voita
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 dl vettä
- 1 dl ranskankermaa
- 2 munaa
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl fariinisokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl soodaa
- ripaus suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää siihen voi. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit ja lopuksi munat yksitellen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun n. 20–22-senttiseen irtopohjavuokaan.
- Paista 170 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Seuraa kakun kypsymistä, sillä uunit ovat erilaisia.
Mangomousse
- 4 dl kuohukermaa
- 360 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl Bonne-mangososetta
- (1/2–1 dl sokeria)
- 1 dl sitruunan mehua
- 6 liivatetta
- Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä.
- Sulata sokeri kattilassa sitruunanmehuun. Ota levyltä ja sekoita joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää seokseen mangosose ja sekoita hyvin.
- Lisää vähän jäähtynyt mangoseos vähissä erin tuorejuustoon, jotta seokseen ei tule paakkuja.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita juustoseokseen.
- Kokoa kakku: laita halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, aseta kakkupohja keskelle vuokaa ja kaada kakun päälle mangomousse.
- Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli. Voit valmistaa kakun tähän asti edellisenä päivänä.
- Siirrä hyytynyt kakku pariksitunniksi pakastimeen, jotta sen ulkokuori jäätyy, ennen kuin pinnoitat kakun mirror glaze -peilikuorrutteella.
Mirror glaze -kuorrute
- 4 liivatelehteä
- 125 g valkoista leivontasuklaata
- ½ dl vettä
- 1 dl sokeria
- ¾ dl glukoosisiirappia
- ¾ dl kondensoitua maitoa, eli makeutettua maitotiivistettä
- 1 tuubi keltaista geeliväriä
- Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Paloittele valkosuklaa.
- Kiehauta kattilassa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Lisää puristetut liivatteet.
- Sekoita hyvin ja kaada kuuma seos paloitellun valkosuklaan päälle. Anna suklaan sulaa muutama minuutti ja sekoita seos tasaiseksi.
- Lisää kondensoitu maito ja geeliväri. Sekoita tasaiseksi, mutta varo ilmakuplien muodostumista.
- Laita kiilteen pinnalle tuorekelmu, jotta siihen ei muodostu nahkeata pintaa. Jäähdytä seos 37-asteiseksi. Liian lämmin kiille sulattaa kakun pinnan.
- Viimeistele kakku: Ota moussekakku pakastimesta. Lämmitä vuoan reunaa kaasupolttimella tai lämpimällä pyyhkeellä, jotta saat kakun siististi irti vuoasta.
- Ota apuvälineeksi halkaisijaltaan kakkua pienempi kulho, jotta ylimääräinen kuorrute valuu pois kakun pinnalta. Asettele kakku kulhon päälle. Laita kulhon alle leivinpaperia, jotta saat ylimääräisen kuorrutteen talteen.
- Kaada kuorrute kakun päälle tasaisen paksuna nauhana. Aloita reunoista ja tarkista, että kuorrute peittää reunat. Siirry reunoilta kohti keskustaa ja peitä kuorrutteella koko kakku. Anna valua noin 5 minuuttia.
- Siisti kakun alareuna lämmitetyllä veitsellä varovasti. Nosta kakku pohjasta lastan avulla kakkualustalle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty