Ruusunpunainen, kaunis vadelmamoussekakku sopii moneen juhlaan vuodenajasta riippumatta. Täyteläinen kakku saa lisämakua kakkukerrosten välissä täytteeksi käytettävästä vaahtokarkkimoussesta.
8.5.2024
Täytekakkupohja
- 4 luomumunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
- vedellä laimennettua sitruunan mehua
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään ja lisää munasokerivaahtoon siivilän läpi varovasti käännellen.
- Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 20-senttinen syvä irtopohjavuoka, jossa taikina mahtuu kohoamaan ja johon mousse- ja kakkukerrokset on helpointa koota.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes taikina ei enää tartu tikkuun. Seuraa kakun kypsymistä, sillä paistoaika voi olla lyhyempi.
- Leikkaa kokonaan jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta kakkupohjan osat laimennetulla sitruunan mehulla.
Vaahtokarkkimousse
- 2 dl kermaa
- 150 g vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja
- vajaa 1 tl suolaa
- Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna.
- Lisää vaahtokarkit ja anna niiden sulaa kerman sekaan. Ripottele suola joukkoon.
- Laita kulho jääkaappiin pariksi tunniksi jäähtymään.
- Vatkaa jäähdytetty vaahtokarkkimassa kuohkeaksi.
- Täytä kakun alin väli vaahtokarkkimoussella ja anna kakun hyytyä pari tuntia jääkaapissa, jotta kerrokset asettuvat.
Vadelmamousse
- 3 dl vispikermaa
- vajaa ½ dl sokeria
- 300 g kotimaisia pakastevadelmia
- 4 rkl vaniljakreemijauhetta
- Mittaa kulhoon vispikerma ja sokeri ja vatkaa vaahdoksi.
- Lisää sulaneet vadelmat. Jos vadelman siemenet häiritsevät, paseeraa vadelmat siivilän läpi painellen ennen kuin lisäät ne kermavaahdon joukkoon.
- Sekoita kermaseoksen joukkoon vaniljakreemijauhetta, kunnes rakenne muuttuu jämäkäksi.
- Levitä täyte kakun toiseen kerrokseen ja nosta kolmas kakkusiivu päälle kanneksi.
- Anna vadelmamoussen asettua jääkaapissa muutama tunti.
Voikreemi
- 200 g voita
- 2–3 dl tomusokeria
- sitruunan mehua maun mukaan
- geeliväriä
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Maistele välillä, että saat makuusi sopivan kreemin.
- Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkeata ja vaaleaa (noin 15 minuuttia).
- Mausta seos sitruunan mehulla oman maun mukaan ja värjää geelivärillä haluamasi sävyiseksi.
- Päällystä kakku kreemillä joko kokonaan tai osittain.
- Jos käytät koristeena aitoa kukkaa, laita kukkavarren ympärille suojus foliosta ja paina kukka kakun pintaan.