Nämä ovat kodin likaisimmat paikat

Sisustus
Listasimme kodin likaisimmat paikat. Arvaatko mikä on Top-3?
MAINOS
MAINOS LOPPUU
24.2.2020

Onko kylpyhuoneessasi pöpöpyyhe ja kosketko päivittäin klähmäkatkaisimeen? Sellaisista kodin paikoista, joiden läpi kuljetaan ja joita käytetään eniten, löytyvät myös kodin epäpuhtaudet ja liat. Puhdistettavuuteen ja helppohoitoisuuteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota jo materiaalivalintoja tehtäessä.

Kodin likaisimmat paikat – Eteinen

Kodin likaantuviin paikkoihin vaikuttavat vuodenajat ja asujien määrä.

– Kodin likaisimpiin tiloihin kuuluu ilman muuta eteinen tai tuulikaappi. Etenkin näin talviaikaan, kun pelkästään kenkien mukana eteiseen kulkeutuu suuret määrät kuraa, hiekkaa ja muuta likaa, kotitalousneuvoja Hanna Pikkarainen Martoista kuvailee.

Pikkaraisen mukaan materiaalivalinnoilla ja niihin sopivilla siivousvälineillä sekä -aineilla on suuri merkitys. Lisäksi arjessa tapahtuvalla tarkkailulla pienennetään siivousurakkaa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Kun tehdään jatkuvaa tarkkailua ja pyyhkäistään mikrokuituliinalla näkyvät tahrat heti pois, lika ei pääse pinttymään, Pikkarainen kertoo.

siivous

Sellaisista kodin paikoista, joiden läpi kuljetaan ja joita käytetään eniten, löytyvät myös kodin epäpuhtaudet ja liat.

Kodin likaisimmat paikat – Kylpyhuone

Ilmeisin kodin pöpöpesäkkeistä on kylpyhuone, jossa hanat ja wc-istuin ovat kovan käytön vuoksi useimmin siivouksen tarpeessa.

– Kylpyhuoneen hanat muistetaan pyyhkiä riittävän usein, sillä lika näkyy niissä niin selvästi. Eri asia onkin sitten käsipyyhe, joka saattaa vaikkapa viisihenkisen perheen pestessä käsiään olla jatkuvasti kosteana ja altis bakteerien lisääntymiselle, Pikkarainen sanoo.

Uusin teknologia robotti-imureineen ja ergonomisesti suunniteltuine moppeineen on jo monen elämää. Niihin kodin tiloihin, joissa bakteerit ovat epätoivottuja, on saatavilla myös kulutusta ja pesua kestäviä, antimikrobisia maaleja. Tällaiset maalit estävät bakteerien kasvua maalipinnalla. Niitä käytetään nyt jo esimerkiksi sairaaloissa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Antimikrobiset maalit sopivat myös kodin kosteisiin tiloihin, joissa hygieenisyyttä halutaan lisätä, Teknoksen tuotekehityskemisti Harri Lipsonen sanoo.

Kodin likaisimmat paikat – Keittiö

Kovassa käytössä on myös keittiö, johon tuodaan ulkoa tai autosta kauppakassit ja jossa kokataan. Pikkaraisen mukaan keittiön likarepertoaariin kuuluu niin rasvatahraa, multaa kuin kastikeroiskeita. Vetimiin ja katkaisimiin saatetaan tarttua vaikkapa taikinaisilla käsillä ja ne jäävät viikkosiivouksessa usein huomiotta.

Lähde: www.teknos.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU