Grilliruokaa aasialaiseen tapaan

Ruoka
Chili, korianteri, inkivääri ja kookos tuovat grilliruokaan lämpimiä makuja Aasiasta. Kokeile grillata helppotekoisia rapu- ja kanavartaita, teriyakilohta sekä nuudelisalaattia.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Suloisen tuliset rapuvartaat

  • 200 g tiikeriravunpyrstöjä
  • 1 limetti
  • 1,5 dl makeaa chilikastiketta
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 punainen chili
  • tuoretta minttua, korianteria
  1. Purista limetistä mehu, kuori valkosipulinkynnet ja inkivääri. Sekoita kulhossa limetin mehu, makea chilikastike ja oliiviöljy. Purista joukkoon valkosipuli ja raasta mukaan inkivääriä. Sekoita.
  2. Laita ravunpyrstöt vartaaseen ja laakealle astialle. Kaada mausteseos vartaiden päälle.
  3. Silppua chili, minttu sekä korianteri ja ripottele rapuvartaiden päälle. Kääntele vartaita, jotta ne maustuvat joka puolelta.
  4. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin.

Makeansuolaiset kanavartaat

  • kanan rintafileitä

Leikkaa rintafileet sopivan kokoisiksi siivuiksi, niin että ne taittuvat (kostutettuihin) grillitikkuihin.

Marinadi

  • 2 dl rypsiöljyä
  • 0,3 dl paahdettua seesaminsiemenöljyä
  • 0,3 dl soijaa (tai maun mukaan)
  • currya
  • 5–7 kpl puristettuja valkosipulinkynsiä
  • 2 ruukkua korianteria silputtuna
  • 1 dl sitruunamehua
  • 0,5 dl makeaa chilikastiketta (tai maun mukaan)
  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
  2. Marinoi kanavartaita noin tunti.
  3. Grillaa kypsäksi noin 7–10 minuuttia.
  4. Viimeistele paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Teriyaki-seesaminsiemenlohi

  • lohta (syöjien mukaan)
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • teriyaki-kastiketta (lohen määrän mukaan)
  • seesaminsiemeniä
  1. Purista sitruunamehu lohen päälle.
  2. Ripottele päälle suola ja sivele teriyaki-kastike koko lohelle. Seesaminsiemenet lisätään teriyaki-kastikkeen jälkeen.
  3. Anna marinoitua noin tunti.
  4. Grillaa lohi folioastian päällä siten, että se jää sisältä meheväksi, muttei raa’aksi. Folio estää lohta tarttumasta grillin ritilöihin.

Vinkki – Käytä normaalia vähemmän suolaa, koska teriyaki-kastikkeessa on suolaa.

Nuudelisalaatti

  • 100–150 g riisinuudeleita
  • 2 porkkanaa
  • 2–3 kevätsipulia
  • 100 g mungpavun ituja
  • 1 kesäkurpitsa
  • 50 g cashewpähkinöitä
  • tuoretta minttua, korianteria

Salaatinkastike

  • 1 dl limettimehua
  • 0,5 dl seesaminsiemenöljyä
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl sokeria
  • tuoretta minttua, korianteria
  • 2 punaista chiliä
  • suolaa, pippuria
  1. Valmista ensin kastike. Purista limeteistä mehu, kuori ja raasta inkivääri sekä leikkaa chilit renkaiksi.
  2. Sekoita limettimehun joukkoon öljy ja mausteet. Anna maustua.
  3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä kylmässä vedessä.
  4. Kuori ja raasta porkkanat sekä kesäkurpitsa suikaleiksi.
  5. Silppua kevätsipuli.
  6. Huuhdo mungopavun idut kylmällä vedellä.
  7. Sekoita nuudelit ja kasvikset isossa kulhossa.
  8. Silppua joukkoon tuoretta minttua ja korianteria.
  9. Lisää kastike. Nostele ainekset sekaisin.
  10. Lisää lopuksi päälle cashewpähkinöitä. Voit halutessasi hieman paahtaa pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla.

Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty

MAINOS
MAINOS LOPPUU