Pientalon herkkusuut – Idän grilliherkut tarjottimella

KeittiöPiha

Chili, korianteri, inkivääri ja kookos kuljettavat Herkkusuiden ruokapöytään lämpimiä makuja Aasiasta.

Suloisesti tuliset rapuvartaat

  • 200 g tiikeriravunpyrstöjä
  • 1 limetti
  • 1,5 dl makeaa chilikastiketta
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 punainen chili
  • tuoretta minttua, korianteria
  1. Purista limetistä mehu, kuori valkosipulinkynnet ja inkivääri. Sekoita kulhossa limetin mehu, makea chilikastike ja oliiviöljy. Purista joukkoon valkosipuli ja raasta mukaan inkivääriä. Sekoita.
  2. Laita ravunpyrstöt vartaaseen ja laakealle astialle. Kaada mausteseos vartaiden päälle.
  3. Silppua chili, minttu sekä korianteri ja ripottele rapuvartaiden päälle. Kääntele vartaita, jotta ne maustuvat joka puolelta.
  4. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin.

Makeansuolaiset kanavartaat

  • kananrintafileitä

Leikkaa rintafileet sopivan kokoisiksi siivuiksi, niin että ne taittuvat (kostutettuihin) grillitikkuihin.

Marinadi

  • 2 dl rypsiöljyä
  • 0,3 dl paahdettua seesaminsiemenöljyä
  • 0,3 dl soijaa (tai maun mukaan)
  • currya
  • 5–7 kpl puristettuja valkosipulinkynsiä
  • 2 ruukkua korianteria silputtuna
  • 1 dl sitruunamehua
  • 0,5 dl makeaa chilikastiketta (tai maun mukaan)
  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
  2. Marinoi kanavartaita noin tunti.
  3. Grillaa kypsäksi noin 7–10 minuuttia.
  4. Viimeistele paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Teriyaki-seesaminsiemenlohi

  • lohta (syöjien mukaan)
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • teriyaki-kastiketta (lohen määrän mukaan)
  • seesaminsiemeniä
  1. Purista sitruunamehu lohen päälle.
  2. Ripottele päälle suola ja sivele teriyaki-kastike koko lohelle. Seesaminsiemenet lisätään teriyaki-kastikkeen jälkeen.
  3. Anna marinoitua noin tunti.
  4. Grillaa lohi folioastian päällä siten, että se jää sisältä meheväksi, muttei raa’aksi. Folio estää lohta tarttumasta grillin ritilöihin.

Vinkki – Käytä normaalia vähemmän suolaa, koska teriyaki-kastikkeessa on suolaa.

Nuudelisalaatti

  • 100–150 g riisinuudeleita
  • 2 porkkanaa
  • 2–3 kevätsipulia
  • 100 g mungpavun ituja
  • 1 kesäkurpitsa
  • 50 g cashewpähkinöitä
  • tuoretta minttua, korianteria

Kastike

  • 1 dl limettimehua
  • 0,5 dl seesaminsiemenöljyä
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl sokeria
  • tuoretta minttua, korianteria
  • 2 punaista chiliä
  • suolaa, pippuria
  1. Valmista ensin kastike. Purista limeteistä mehu, kuori ja raasta inkivääri sekä leikkaa chilit renkaiksi. Sekoita limettimehun joukkoon öljy ja mausteet. Anna maustua.
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä kylmässä vedessä.
  3. Kuori ja raasta porkkanat sekä kesäkurpitsa suikaleiksi. Silppua kevätsipuli. Huuhdo mungpavun idut kylmällä vedellä.
  4. Sekoita nuudelit ja kasvikset isossa kulhossa. Silppua joukkoon tuoretta minttua ja korianteria. Lisää kastike. Nostele ainekset sekaisin.
  5. Lisää lopuksi päälle cashewpähkinöitä. Voit halutessasi hieman paahtaa pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla.

Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

alkuruoka grillaaminen grillata Grillaus grilli Herkkusuut itämainen itämainen ruoka Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut pääruoka

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: