Pientalon herkkusuut maailmalla – Herkkusuut Goes USA!

Keittiö

Koko maailman maut sekoittava jenkkikeittiö on tunnettu erityisesti pikaruuistaan – tarjoa hodareiden ja hampurilaisten lisäksi rapukakkuja, jotka uppopaistetaan rapeiksi. Amerikkalainen juustokakku kannattaa leipoa jo edellisenä päivänä.

Hot dogit

  • pitkiä hot dog -sämpylöitä
  • pitkiä premium-nakkeja (esim. Wigren-olutnakki)
  • kuivattua sipulirouhetta tai punasipulisilppua
  • kurkkusalaattia tai maustekurkkua pieneksi pilkottuna
  • sinappia, ketsuppia majoneesia 
  1. Keitä nakit kypsiksi runsaassa vedessä tai höyrykattilassa.
  2. Lämmitä halkaistu sämpylä nopeasti esim. kuivalla paistinpannulla.
  3. Nakki kannattaa halkaista, sillä se pysyy paremmin sämpylän välissä. Täytä sämpylä ja tarjoa heti.

Kerroshampurilainen

  • pekonia
  • 200 g paistijauhelihaa
  • suolaa, mustapippuria
  • cheddarjuustoa
  • iso sämpylä
  • punasipulirenkaita
  • maustekurkku- ja tomaattiviipaleita, jäävuorisalaattia majoneesia tai hampurilaiskastiketta
  • ketsuppia
  1. Paista pekonit pannulla rapeiksi, siirrä sivuun odot- tamaan. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla, sekoita tasaiseksi. Muotoile massasta kaksi pihviä ja paista pekonirasvassa pannulla haluamaasi kypsyysasteeseen. Laita lopuksi cheddarjuustoviipale sulamaan pihvin päälle.
  2. Lämmitä halkaistu sämpylä nopeasti esim. pannulla, täytä ja tarjoile.

Crab Cakes – herkkusuiden rapukakut

  • 3 jauhoista perunaa
  • 300 g vaaleaa kalaa, esim. turskanseläkettä
  • 400 g kuningas- tai taskuravun lihaa (tai katkarapuja)
  • 2 ruukkua lehtipersiljaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl savustettua paprikajauhetta
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vettä
  • 1 1⁄2 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Paistamiseen

  • 2–3 l rypsiöljyä uppopaistamiseen

Lisäksi

  • sitruunalohkoja
  • valkosipuli- tai chilimajoneesia
  1. Kuori ja pilko perunat, siirrä sivuun odottamaan. Keitä kala kypsäksi runsaasti suolatussa vedessä (n. 4 min). Siirrä turskanliha kulhoon ja käytä saman kattilan keitinvesi perunoiden kypsennykseen. Hienonna kypsät perunat haarukalla erillisessä astiassa, lisää hieman oliiviöljyä.
  2. Lisää turskakulhoon ravunlihat, lehtipersiljasilppu, puristetut valkosipulinkynnet, mausteet, sitruunamehu, oliiviöljy, kaksi munaa ja perunamurska. Sekoita tahnaksi.
  3. Kiehauta vesi kattilassa, siirrä pois liedeltä. Sekoita veteen vehnäjauhot ja kananmuna. Kaada seos vähitellen pääainesten joukkoon kulhoon. Koko määrää ei tarvitse käyttää, kunhan massasta saa pyöriteltyä esimerkiksi ruokalusikoiden avulla pieniä kakkusia. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Anna tekeytyä kylmässä 30 min ja pyörittele massasta rapukakkuja.
  4. Kuumenna rypsiöljy (175 °C) isossa kattilassa ja uppopaista rapukakkuja, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta pois reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Tarjoa valkosipuli- tai chilimajoneesin ja sitruunalohkojen kanssa.

New York Cheese Cake – juustokakku uunissa

Pohja

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 100 g voita

Täyte

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1⁄2 sitruunan mehu
  • 2 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3⁄4 dl perunajauhoja
  • 4 kananmunaa

Mansikkamelba

  • 200 g mansikoita
  • 2 rkl sokeria

Pinnalle

  • mansikoita
  • tomusokeria
  1. Vuoraa irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohja ja reunat leivin- paperilla. Murskaa keksit esim. tehosekoittimella. Sekoita keksimurska voisulaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Notkista tuorejuusto vatkaimella, sekoita joukkoon ranskankerma, sitruunamehu ja sokeri. Halkaise vanilja- tanko ja kaavi sisältä siemenet täytteen sekaan.
  3. Sekoita perunajauhot ja kuohukerma niin, että jauhot liukenevat kermaan. Lisää seos täytteeseen ja sekoita. Sekoita munat mukaan yksitellen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
  4. Paista 175 asteessa n. 1 h. Peitä kakku foliolla, kun se on saanut väriä pintaan. Jäähdytä ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään. 
  5. Valmista mansikkamelba: soseuta mansikat ja sokeri. 
  6. Irrota kakku vuoasta, ripot- tele pinnalle tomusokeria ja tuoreita mansikoita. Tarjoile kakku mansikka- melban kanssa.

Vinkki! Uunin pohjalle laitettu folio suojaa uunia vuoasta valuvalta rasvalta.

Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

grilliruoka jenkki Pientalon herkkusuut resepti ruoka ruokakulttuuri ruokaohje ruokaresepti ruokareseptit ruokatrendit

Lisää samasta aiheesta