Valkoviinissä keitetyt sinisimpukat

Ruoka
Valkoviinissä keitetyt sinisimpukat ovat klassikkoruoka, jonka makua voi täydentää kermalla, sahramilla ja persiljalla.
5.2.2024

Valkoviinissä keitetyt sinisimpukat

  • 1 kg sinisimpukoita
  • 1 sipuli
  • 4–5 valkosipulin kynttä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus sahramia
  • lehtipersiljaa
  1. Pese simpukat. Heitä rikkinäiset ja auki olevat simpukat pois, jollei kuori sulkeudu, kun kopautat sitä.
  2. Kuullota silputtu sipuli öljytilkassa kattilassa. Lisää puristetut valkosipulin kynnet ja valkoviini. Mausta suolalla ja kiehauta hetki.
  3. Laita sinisimpukat liemeen ja anna olla kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes kuoret ovat auenneet.
  4. Ota sinisimpukat reikäkauhalla pois hetkeksi ja lisää liemeen kerma ja sahrami. Kiehauta lientä kasaan ja laita simpukat takaisin kattilaan. Laiskempi kokki voi lorauttaa kerman ja ripauttaa sahramin seokseen ilman, että nostaa simpukat välillä pois.
  5. Lisää koristeeksi lehtipersiljaa ja tarjoile ranskalaisten perunoiden ja majoneesin kera.
  6. Syö vain auenneet simpukat. Kiinni jääneet eivät ole syötäviksi kelpaavia ja ne täytyy heittää pois.