Pientalon herkkusuut – Keitetyt sinisimpukat

Keittiö

Talven tuhtien aromien jälkeen raikkaat ja selkeät maut herauttavat veden kielelle. Keveät ainekset ja raikas esillepano julistavat kevään saapumista myös lautaselle.

Keitetyt sinisimpukat

  • 1 kg sinisimpukoita
  • 1 sipuli
  • 4–5 valkosipulin kynttä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus sahramia
  • lehtipersiljaa
  1. Pese simpukat. Heitä rikkinäiset ja auki olevat simpukat pois, jollei kuori sulkeudu, kun kopautat sitä.
  2. Kuullota silputtu sipuli öljytilkassa kattilassa. Lisää puristetut valkosipulin kynnet ja valkoviini. Mausta suolalla ja kiehauta hetki.
  3. Laita sinisimpukat liemeen ja anna olla kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes kuoret ovat auenneet.
  4. Ota sinisimpukat reikäkauhalla pois hetkeksi ja lisää liemeen kerma ja sahrami. Kiehauta lientä kasaan ja laita simpukat takaisin kattilaan. Laiskempi kokki voi lorauttaa kerman ja ripauttaa sahramin seokseen ilman, että nostaa simpukat välillä pois.
  5. Lisää koristeeksi lehtipersiljaa ja tarjoile ranskalaisten perunoiden ja majoneesin kera.
  6. Syö vain auenneet simpukat – kiinni jääneet täytyy heittää pois.

Reseptit: Toimitus – Kuvat: Maru Lemmetty

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Herkkusuut Maru Lemmetty Pientalon herkkusuut pääruoka resepti reseptit ruokareseptit simpukat sinisimpukat


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: