Pientalon herkkusuut – Herkkusuiden etanat

Keittiö

Parhaissa pidoissa nautitaan pitkän kaavan mukaan. Klassiset etanat valkosipulivoissa aloittavat illallisen.

neljälle

  • 2 purkkia etanoita (n. 30 kpl)
  • 2 dl kuivaa valko- tai kuohuviiniä
  • suolaa
  • 150 g kirnuvoita
  • 1 valkosipuli
  • nippu (lehti)persiljaa
  • 1⁄2 sitruunan mehu

 

  • tuoretta maalaispatonkia tarjoiluun

Huuhtele etanat. Kiehauta kattilallinen vettä, lisää valko- tai kuohuviini ja hieman suolaa. Keitä etanoita vedessä noin 10 minuuttia.

Nosta etanat uunin kestävään tarjoiluastiaan. Lisää voi ja silputtu persilja sekä purista joukkoon valkosipulinkynnet.

Nosta 200-asteiseen uuniin noin 5–10 minuutiksi kunnes voi on sulanut.

Purista joukkoon sitruunan mehu ja tarjoile heti patonkisiivujen kanssa.

Teksti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

etanat etanat valkosipulivoissa illallinen Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut valkosipuli valkosipulietanat valkosipulivoi

Lisää samasta aiheesta

Aiheeseen liittyviä tuotteita

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: