Wellingtonin pihvi

Ruoka
Wellingtonin pihvi eli Beef Wellington kuuluu ruokamaailman klassikkoannoksiin. Wellingtonin pihvi valmistetaan naudan sisäfileestä, joka kääritään voitaikinaan ja paistetaan uunissa.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

6 hengelle

  • 1 kg keskiosaa laadukkaasta naudan sisäfileestä
  • 200 g parmankinkkua tai prosciuttoa
  • 700 g tuoreita herkkusieniä
  • 500 g voitaikinaa
  • muutama kesäsipuli
  • Dijon-sinappia
  • voita
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 kananmunankeltuaista
  1. Paista sisäfileen pinnat kiinni voi-oliiviöljyseoksessa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  2. Sivele fileen pintaan sinappia ja jätä pihvit hetkeksi maustumaan.
  3. Silppua sienet käsin tai tehosekoittimella pieniksi kuutioiksi ja paista niistä ensin neste pois voi-oliiviöljyseoksessa.
  4. Jatka paistamista kypsäksi tahnaksi silputun kesäsipulin kera.
  5. Leikkaa tuorekelmusta fileen levyinen pala ja lado sen päälle prosciuttosiivut vierekkäin levyksi.
  6. Levitä sieni-sipulipaistos tasaisesti prosciuttosiivujen päälle. Nosta sisäfilee päällimmäiseksi.
  7. Rullaa kokonaisuus kelmun avulla niin, että ilmakuivattu kinkku tekee tiiviin käärön, jonka sisällä filee lepää.
  8. Laita rulla hetkeksi jääkaappiin.
  9. Kauli sillä aikaa voitaikina isoksi levyksi.
  10. Poista kelmu lihan päältä.
  11. Kääri liharulla voitaikinaan kauttaaltaan. Voitele taikina kananmunankeltuaisella ja tee pintaan koristeviillot.
  12. Paista voitaikina-liharullaa 190–200-asteisessa uunissa tasalämmöllä – ei kiertoilmatoiminnolla – noin 30 minuuttia. Näin Wellingtonin pihvi jää mehukkaan mediumiksi sisältä.

Viinisuositukset

The Girl With a Pearl Earring 2019: Liha, sienet ja voitaikina luovat tämän viinin kanssa harmonisen kokonaisuuden. (11,49 €)

Château Maucoil 1895 Vieilles Vignes 2017 (luomu, vegaaninen): Vivahteikas viini tukee syksyisiä makuja sekä klassista eurooppalaista keittiötä. Beef Wellington on perinteisesti yhdistetty klassiseen ranskalaiseen viiniin. (29,89 €)

Viinisuositukset antoi BBWines, bbwines.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty