Pientalon herkkusuut – klassinen Wellington-pihvi Herkkusuiden tapaan

Keittiö

Syksyllä katetaan pöytään syviä makuja ja tuhteja tuoksuja. Valitse ateriaan täydellisesti sopivat viinit – tarjolla on vaihtoehdot arkeen ja juhlaan.

6 hengelle

  • 1 kg keskiosaa laadukkaasta naudan sisäfileestä
  • 200 g parmankinkkua tai prosciuttoa
  • 700 g tuoreita herkkusieniä
  • 500 g voitaikinaa
  • muutama kesäsipuli
  • Dijon-sinappia
  • voita
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 kananmunankeltuaista
  1. Paista fileen pinnat kiinni voi-oliiviöljyseoksessa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sivele fi leen pintaan sinappia ja laita hetkeksi odottamaan.
  2. Silppua sienet käsin tai tehosekoittimella pieniksi kuutioiksi ja paista niistä ensin neste pois voi-oliiviöljyseoksessa. Jatka paistamista kypsäksi tahnaksi silputun kesäsipulin kera.
  3. Leikkaa tuorekelmusta fi leen levyinen pala ja lado sen päälle prosciuttosiivut vierekkäin levyksi. Levitä sieni-sipulipaistos tasaisesti prosciuttosiivujen päälle. Nosta filee päällimmäiseksi.
  4. Rullaa kokonaisuus kelmun avulla niin, että ilmakuivattu kinkku tekee tiiviin käärön, jonka sisällä filee lepää.
  5. Laita rulla hetkeksi jääkaappiin. Kauli sillä aikaa voitaikina isoksi levyksi. Poista kelmu lihan päältä.
  6. Kääri liharulla voitaikinaan kauttaaltaan. Voitele taikina kananmunankeltuaisella ja tee pintaan koristeviillot.
  7. Paista 190–200-asteisessa uunissa tasalämmöllä – ei kiertoilmatoiminnolla – noin 30 minuuttia. Näin filee jää mehukkaaksi mediumiksi sisältä.

Viinisuositukset

The Girl With a Pearl Earring 2019: Liha, sienet ja voitaikina luovat tämän viinin kanssa harmonisen kokonaisuuden. (11,49 €)

Château Maucoil 1895 Vieilles Vignes 2017 (luomu, vegaaninen): Vivahteikas viini tukee syksyisiä makuja sekä klassista eurooppalaista keittiötä. Beef Wellington on perinteisesti yhdistetty klassiseen ranskalaiseen viiniin. (29,89 €)

Viinisuositukset antoi BBWines, bbwines.fi

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Beef Wellington Herkkusuut naudan sisäfilee Pientalon herkkusuut pääruoka resepti ruokaresepti suomela viinisuositukset viinisuositus Wellington Wellingtonin pihvi


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: