Pientalon herkkusuut – klassinen Wellington-pihvi Herkkusuiden tapaan

Syksyllä katetaan pöytään syviä makuja ja tuhteja tuoksuja. Valitse ateriaan täydellisesti sopivat viinit – tarjolla on vaihtoehdot arkeen ja juhlaan.
6 hengelle
- 1 kg keskiosaa laadukkaasta naudan sisäfileestä
- 200 g parmankinkkua tai prosciuttoa
- 700 g tuoreita herkkusieniä
- 500 g voitaikinaa
- muutama kesäsipuli
- Dijon-sinappia
- voita
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 kananmunankeltuaista
- Paista fileen pinnat kiinni voi-oliiviöljyseoksessa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sivele fi leen pintaan sinappia ja laita hetkeksi odottamaan.
- Silppua sienet käsin tai tehosekoittimella pieniksi kuutioiksi ja paista niistä ensin neste pois voi-oliiviöljyseoksessa. Jatka paistamista kypsäksi tahnaksi silputun kesäsipulin kera.
- Leikkaa tuorekelmusta fi leen levyinen pala ja lado sen päälle prosciuttosiivut vierekkäin levyksi. Levitä sieni-sipulipaistos tasaisesti prosciuttosiivujen päälle. Nosta filee päällimmäiseksi.
- Rullaa kokonaisuus kelmun avulla niin, että ilmakuivattu kinkku tekee tiiviin käärön, jonka sisällä filee lepää.
- Laita rulla hetkeksi jääkaappiin. Kauli sillä aikaa voitaikina isoksi levyksi. Poista kelmu lihan päältä.
- Kääri liharulla voitaikinaan kauttaaltaan. Voitele taikina kananmunankeltuaisella ja tee pintaan koristeviillot.
- Paista 190–200-asteisessa uunissa tasalämmöllä – ei kiertoilmatoiminnolla – noin 30 minuuttia. Näin filee jää mehukkaaksi mediumiksi sisältä.
Viinisuositukset
The Girl With a Pearl Earring 2019: Liha, sienet ja voitaikina luovat tämän viinin kanssa harmonisen kokonaisuuden. (11,49 €)
Château Maucoil 1895 Vieilles Vignes 2017 (luomu, vegaaninen): Vivahteikas viini tukee syksyisiä makuja sekä klassista eurooppalaista keittiötä. Beef Wellington on perinteisesti yhdistetty klassiseen ranskalaiseen viiniin. (29,89 €)
Viinisuositukset antoi BBWines, bbwines.fi
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
Julkaisuun liitetyt avainsanat:
Beef Wellington Herkkusuut naudan sisäfilee Pientalon herkkusuut pääruoka resepti ruokaresepti suomela viinisuositukset viinisuositus Wellington Wellingtonin pihviLisää samasta aiheesta
Keittiö | 11.9.2019
Pientalon herkkusuut – Hauki-Wallenberg jokirapukastikkeella
Keittiö | 20.10.2016
Pientalon herkkusuut – poro, metsäsienikastike ja juuressose
Keittiö | 24.10.2018
Pientalon herkkusuut – paistettu ankanrinta appelsiinikastikkeella
Keittiö | 3.4.2020