
Wellingtonin pihvi eli Beef Wellington kuuluu ruokamaailman klassikkoannoksiin. Wellingtonin pihvi valmistetaan naudan sisäfileestä, joka kääritään voitaikinaan ja paistetaan uunissa.
28.3.2023
6 hengelle
- 1 kg keskiosaa laadukkaasta naudan sisäfileestä
- 200 g parmankinkkua tai prosciuttoa
- 700 g tuoreita herkkusieniä
- 500 g voitaikinaa
- muutama kesäsipuli
- Dijon-sinappia
- voita
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 kananmunankeltuaista
- Paista sisäfileen pinnat kiinni voi-oliiviöljyseoksessa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
- Sivele fileen pintaan sinappia ja jätä pihvit hetkeksi maustumaan.
- Silppua sienet käsin tai tehosekoittimella pieniksi kuutioiksi ja paista niistä ensin neste pois voi-oliiviöljyseoksessa.
- Jatka paistamista kypsäksi tahnaksi silputun kesäsipulin kera.
- Leikkaa tuorekelmusta fileen levyinen pala ja lado sen päälle prosciuttosiivut vierekkäin levyksi.
- Levitä sieni-sipulipaistos tasaisesti prosciuttosiivujen päälle. Nosta sisäfilee päällimmäiseksi.
- Rullaa kokonaisuus kelmun avulla niin, että ilmakuivattu kinkku tekee tiiviin käärön, jonka sisällä filee lepää.
- Laita rulla hetkeksi jääkaappiin.
- Kauli sillä aikaa voitaikina isoksi levyksi.
- Poista kelmu lihan päältä.
- Kääri liharulla voitaikinaan kauttaaltaan. Voitele taikina kananmunankeltuaisella ja tee pintaan koristeviillot.
- Paista voitaikina-liharullaa 190–200-asteisessa uunissa tasalämmöllä – ei kiertoilmatoiminnolla – noin 30 minuuttia. Näin Wellingtonin pihvi jää mehukkaan mediumiksi sisältä.
Viinisuositukset
The Girl With a Pearl Earring 2019: Liha, sienet ja voitaikina luovat tämän viinin kanssa harmonisen kokonaisuuden. (11,49 €)
Château Maucoil 1895 Vieilles Vignes 2017 (luomu, vegaaninen): Vivahteikas viini tukee syksyisiä makuja sekä klassista eurooppalaista keittiötä. Beef Wellington on perinteisesti yhdistetty klassiseen ranskalaiseen viiniin. (29,89 €)
Viinisuositukset antoi BBWines, bbwines.fi
MAINOS
MAINOS LOPPUUResepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty