Pientalon herkkusuut – Savustettu karitsan ulkofilee ja jogurttikastike

Keittiö

Kevään juhlan kunniaksi lautasille ladotaan runsaita pääsiäisen makuja. Karitsan ulkofilee saa tuhtia makua savustuspöntöstä. Jogurttikastike raikastaa lopputuloksen.

  • karitsan ulkofileetä (n. 80–100 g ruokailijaa kohden)
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • valkosipulinkynttä
  • rucolaa
  1. Ota liha lämpiämään tuntia ennen paistamista.
  2. Purista valkosipulinkynnet oliiviöljyn sekaan. Mausta liha suolalla,pippurilla ja oliiviöljy-valkosipuliseoksella.
  3. Paista lihan pinnat kiinni, eli 2–3 minuuttia molemmin puolin, mutta jätä sisältä roseeksi.
  4. Laita sähkösavustin lämpiämään. Kun se on kuuma, laita liha savustumaan 4–5 minuutiksi.
  5. Leikkaa filee viistosti viipaleiksi rucolapedin päälle. Tarjoa lihan kanssa minttu-jogurttikastiketta.

Minttu-jogurttikastike

  • 2 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  1. Hienonna minttu ja sekoita ainekset keskenään.
  2. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa pari tuntia tai mieluiten yön yli.

Reseptit: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

alkuruoka Herkkusuut karitsa Pientalon herkkusuut pääsiäinen resepti ruokarespti savustus ulkofilee


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: