Karitsan ulkofilee saa hienon maun savustamalla. Tarjoile savustettu karitsa raikkaan minttu-jogurttikastikkeen kanssa.
4.4.2023
Savustettu karitsan ulkofilee
- karitsan ulkofileetä (80–100 g ruokailijaa kohden)
- suolaa
- pippuria
- oliiviöljyä
- valkosipulinkynttä
- rucolaa
- Ota liha lämpiämään tuntia ennen paistamista.
- Purista valkosipulinkynnet oliiviöljyn sekaan.
- Mausta liha suolalla,pippurilla ja oliiviöljy-valkosipuliseoksella.
- Paista lihan pinnat kiinni, eli 2–3 minuuttia molemmin puolin, mutta jätä sisältä roseeksi.
- Laita sähkösavustin lämpiämään. Kun se on kuuma, laita karitsan liha savustumaan 4–5 minuutiksi.
- Leikkaa karitsan ulkofilee viistosti viipaleiksi rucolapedin päälle.
- Tarjoa savustetun karitsan kanssa minttu-jogurttikastiketta.
Minttu-jogurttikastike
- 2 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
- 3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
- 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
- Hienonna minttu ja sekoita ainekset keskenään.
- Anna kastikkeen maustua jääkaapissa pari tuntia tai mieluiten yön yli.
Reseptit: toimitus, kuva: Maru Lemmetty