Italialainen Limoncello-likööri maustaa raikkaan sitruunaliköörijälkiruoan. Koristele annos marjoilla ja mintun lehdillä.
28.3.2023
Limoncello-jäädyke
- 2 luomusitruunaa
- 1 1⁄2 dl ruoko- tai taloussokeria
- 3⁄4 dl glukoosisiirappia
- 3 luomumunan keltuaista
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 5 dl kuohukermaa
- 1 dl sitruunalikööriä (Limoncello)
- 3–4 dl savoiardimurua tai muuta keksiä rouhittuna
- mintun lehtiä koristeluun
- Pese sitruunat. Raasta toisen sitruunan keltainen kuoriosa.
- Halkaise sitruunat ja purista puolikkaista mehut. Jos haluat intensiivisemmän maun, käytä molemmista sitruunoista myös kuoriraaste.
- Kaada sitruunamehu ja kuoriraaste kattilaan, lisää sokeri, glukoosisiirappi, keltuaiset ja tärkkelys.
- Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, anna poreilla pari minuuttia. Varo, ettei seos pala pohjaan.
- Jäähdytä kiisseli tiskialtaassa kylmässä vesihauteessa.
- Vaahdota kuohukerma. Sekoita sitruunakiisseli ja Limoncello ja lisää seos kerma vaahtoon hyvin sekoittaen. Jätä desi keksirouhetta koristeluun, mutta sekoita loput rouheesta jäädykemassaan.
- Kaada massa pakastimen kestävään vuokaan, peitä kelmulla ja jäädytä vähintään yli yön.
- Jos käytät silikonivuokaa, jäädykkeen kumoaminen vuoasta tarjoiluastiaan käy helposti. Muissa vuoissa kasta vuoka nopeasti kiehuvaan veteen ja kumoa nopeasti jäädyke tarjoiluastiaan.
- Koristele mintun lehdillä, keksimuruilla ja liköörillä.
Vinkki! Käytä kirkasta Limoncelloa, sillä kermaisessa versiossa on pakastuksen jälkeen erilainen rakenne.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty