Pientalon herkkusuut – Limoncello-jäädyke

Keittiö

Pientalon herkkusuiden pääsiäismenu viimeistellään sitruunaliköörijälkiruualla.

Limoncello-jäädyke

  • 2 luomusitruunaa
  • 1 1⁄2 dl ruoko- tai taloussokeria
  • 3⁄4 dl glukoosisiirappia
  • 3 luomumunan keltuaista
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 dl sitruunalikööriä (Limoncello)
  • 3–4 dl savoiardimurua tai muuta keksiä rouhittuna
  • mintun lehtiä koristeluun
  1. Pese sitruunat. Raasta toisen sitruunan keltainen kuoriosa. Vältä valkoista osaa. Halkaise sitruunat ja purista puolikkais­ta mehut. Jos haluat intensiivisemmän maun, käytä molemmista sitruunoista myös kuoriraaste.
  2. Kaada sitruunamehu ja kuoriraaste kattilaan, lisää sokeri, glukoosisiirappi, keltuaiset ja tärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, anna poreilla pari minuuttia. Varo, ettei seos pala pohjaan.
  3. Jäähdytä kiisseli tiskialtaassa kylmässä vesihauteessa.
  4. Vaahdota kuohukerma. Sekoita sitruuna­kiisseli ja Limoncello ja lisää seos kerma­ vaahtoon hyvin sekoittaen. Jätä desi keksirouhetta koristeluun, mutta sekoita loput rouheesta jäädykemassaan.
  5. Kaada massa pakastimen kestävään vuo­kaan, peitä kelmulla ja jäädytä vähintään yli yön.
  6. Jos käytät silikonivuokaa, jäädykkeen kumoaminen vuoasta tarjoiluastiaan käy helposti. Muissa vuoissa kasta vuoka nopeasti kiehuvaan veteen ja kumoa nopeasti jäädyke tarjoiluastiaan.
  7. Koristele mintun lehdillä, keksimuruilla ja liköörillä.

Vinkki! Käytä kirkasta Limoncelloa, sillä kermaisessa versiossa on pakastuksen jälkeen erilainen rakenne.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Herkkusuut jälkiruoka limoncello limoncello jälkiruoka Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut pääsiäinen pääsiäismenu pääsiäisruoka

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: