
Mansikkajäädyke on raikas jälkiruoka, jonka voi valmistaa sekä tuoreista että pakastetuista mansikoista. Koristele jäädyke kokonaisilla mansikoilla sekä mintunlehdillä.
28.3.2023
Mansikkasose
- 250 g mansikoita
- ½ dl sokeria
- 1 rkl limetin mehua
Jäädykeseos
- 3 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 dl vispikermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl kreikkalaista jogurttia
- 2–3 rkl limetin mehua
- limetin raastettu kuori
Pinnalle
- tuoretta minttua
- mansikoita
- Poista kannat mansikoista ja huuhtele sekä halkaise ne.
- Laita mansikat kattilaan, lisää mukaan sokeri ja limemehu. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hetki.
- Soseuta ja anna seoksen jäähtyä.
- Aloita jäädykeseoksen tekeminen erottelemalla keltuaiset ja valkuaiset.
- Vatkaa valkuaiset ja ¾ dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja ¾ dl sokeria.
- Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa kolmannessa kulhossa.
- Sekoita jogurtti keltuaisvaahtoon ja lisää seokseen limetin mehu sekä kuoriraaste. Lisää seokseen sekä kermavaahto että valkuaisvaahto. Kääntele tasaiseksi.
- Vuoraa vuoka tuorekelmulla. Kaada puolet jäädykeseoksesta vuokaan, lisää mansikkasose ja pistele haarukalla, jotta seokseen syntyy raitoja.
- Halutessasi voit lisätä pieneksi kuutioituja mansikoita seokseen.
- Kaada loput jäädykeseoksesta päällimmäiseksi vuokaan ja pistele haarukalla, jotta saat seokseen lisää mansikkaisia raitoja.
- Peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen. Anna seoksen jäätyä vähintään 4 tuntia.
- Ota vuoka pakastimesta, kumoa mansikkajäädyke lautaselle ja leikkaa viipaleiksi.
- Tarjoile tuoreen mintun ja mansikoiden kanssa.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
MAINOS
MAINOS LOPPUU