Mansikkajäädyke

Ruoka
Mansikkajäädyke on raikas jälkiruoka, jonka voi valmistaa sekä tuoreista että pakastetuista mansikoista. Koristele jäädyke kokonaisilla mansikoilla sekä mintunlehdillä.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Mansikkasose

  • 250 g mansikoita
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl limetin mehua

Jäädykeseos

  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kreikkalaista jogurttia
  • 2–3 rkl limetin mehua
  • limetin raastettu kuori

Pinnalle

  • tuoretta minttua
  • mansikoita
  1. Poista kannat mansikoista ja huuhtele sekä halkaise ne.
  2. Laita mansikat kattilaan, lisää mukaan sokeri ja limemehu. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hetki.
  3. Soseuta ja anna seoksen jäähtyä.
  4. Aloita jäädykeseoksen tekeminen erottelemalla keltuaiset ja valkuaiset.
  5. Vatkaa valkuaiset ja ¾ dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja ¾ dl sokeria.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa kolmannessa kulhossa.
  7. Sekoita jogurtti keltuaisvaahtoon ja lisää seokseen limetin mehu sekä kuoriraaste. Lisää seokseen sekä kermavaahto että valkuaisvaahto. Kääntele tasaiseksi.
  8. Vuoraa vuoka tuorekelmulla. Kaada puolet jäädykeseoksesta vuokaan, lisää mansikkasose ja pistele haarukalla, jotta seokseen syntyy raitoja.
  9. Halutessasi voit lisätä pieneksi kuutioituja mansikoita seokseen.
  10. Kaada loput jäädykeseoksesta päällimmäiseksi vuokaan ja pistele haarukalla, jotta saat seokseen lisää mansikkaisia raitoja.
  11. Peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen. Anna seoksen jäätyä vähintään 4 tuntia.
  12. Ota vuoka pakastimesta, kumoa mansikkajäädyke lautaselle ja leikkaa viipaleiksi.
  13. Tarjoile tuoreen mintun ja mansikoiden kanssa.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

MAINOS
MAINOS LOPPUU