Raparperihilloke jäätelön, kermavaahdon ja mansikoiden kanssa
Raparperihilloke on nopeasti ja helposti valmistettava jälkiruoka, joka tarjoillaan jäätelön, kermavaahdon ja mansikoiden kanssa.
28.3.2023
Raparperihilloke
- 200 g raparperia
- 1 dl muscovadosokeria (tumma sokeri)
- 2 rkl vettä
- vaniljatanko
Tarjoiluun
- 2 dl kuohukermaa
- 1 l vaniljajäätelöä
- 1 l mansikoita
- Leikkaa raparperi paloiksi ja laita kattilaan veden ja muscovadosokerin kanssa.
- Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsellä siemenet joukkoon.
- Keittele rapaperihillokeseosta miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja sokeri sulanut.
- Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ennen tarjoilua.
- Pyöritä vähän sulaneesta jäätelöstä kahden lusikan avulla palloja ja asettele ne annosmaljoihin.
- Lusikoi jäätelöpallojen päälle kermavaahtoa ja raparperihilloketta.
- Koristele raparperijälkiruoka tuoreilla mansikoilla.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty