Pientalon herkkusuut – muscovadoraparperi jäätelön, kermavaahdon ja mansikoiden kanssa

KeittiöPiha

Raparperinen jäätelöjälkiruoka täydentää kesämakujen kavalkadin.

Muscovadoraparperi

  • 200 g raparperia
  • 1 dl muscovadosokeria
  • 2 rkl vettä
  • vaniljatanko

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 l vaniljajäätelöä
  • 1 l mansikoita
  1. Leikkaa raparperi paloiksi ja laita kattilaan veden ja muscovadosokerin kanssa. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsellä siemenet joukkoon.
  2. Keittele seosta miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja sokeri sulanut.
  3. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
  4. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ennen tarjoilua.
  5. Pyöritä vähän sulaneesta jäätelöstä kahden lusikan avulla palloja ja asettele ne annosmaljoihin. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja raparperiseosta. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Herkkusuut jälkiruoka jäätelö mansikat Pientalon herkkusuut raparperi resepti ruokaresepti suomela


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: