Pientalon herkkusuut – Mehevät pippuripihvit

Keittiö

Muhkeiden makujen menyy maistuu hämärtyneessä syysillassa. Meheväksi paistettu pihvi tuo ripauksen luksusta arjen keskellä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
  • 150–200 g naudan sisäfileetä syöjää kohden
  • voita ja oliiviöljyä paistamiseen
  1. Ota lihat lämpiämään tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna valurautapannu ensin todella kuumaksi. Lisää pannulle voi-oliiviöljyseos.
  3. Paista pihvien molemmilta puolilta pinta kiinni. Pienennä lämpöä niin, että pannu pysyy kuitenkin kuumana. Kun pihviä paistaa molemmin puolin pari minuuttia, se jää mediumiksi.

Nopea kastike pihville

  • 2 dl kermaa
  • vasikanfondia
  • ½ rkl dijonsinappia
  • rouhittua mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • pieni loraus brandya tai konjakkia
  1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta.
  2. Tarjoa kastike kuumana pihvin kanssa.

Kasvispaistos pihvien kaveriksi

  • terttukirsikkatomaatteja
  • munakoiso
  • vihreitä papuja
  • punasipuli
  • lehtikaalia
  • oliiviöljyä
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta persiljaa
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • nokare voita
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Hienonna tuore timjami sekä kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita ne kulhossa oliiviöljyn kanssa. Kasta tertussa olevia kirsikkatomaatteja öljyssä ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Valele yrttiöljyä vielä lisää tomaattien päälle. Paahda tomaatteja uunin keskitasossa noin 45 minuuttia, kunnes niiden pinta alkaa rypistyä.
  3. Pese ja paloittele munakoiso. Paista
    palat kuumalla pannulla oliiviöljyssä 10–15 minuutin ajan.
  4. Kiehauta kattilallinen vettä, ja ryöppää siinä vihreitä papuja 2–3 minuuttia. Jäähdytä pavut juoksevan veden alla nopeasti.
  5. Kuori ja siivuta punasipulit. Paista siivuja kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne hieman pehmenevät.
  6. Huuhtele lehtikaalit, poista lehtiruodot ja pienennä lehtiä hieman. Paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes kaali alkaa kutistua ja saa väriä.
  7. Hienonna tuore persilja ja kuori sekä purista valkosipulinkynnet. Sekoita ne kulhossa oliiviöljyn kanssa. Pyöräytä paistetut munakoisokuutiot, keitetyt ja jäähdytetyt pavut, punasipulit sekä lehtikaalit öljyssä. Nosta kasvikset lautaselle ja nosta päällimmäiseksi terttu paahdettuja kirsikkatomaatteja.

Viinisuositukset

Panosta: Reguengos Dos Socios Reserva (Alkon vakiovalikoima 18,99 €)

Trendikäs portugalilainen punaviini sopii erinomaisesti eri tavoin valmistetuille liharuuille.

Pihistä: Beefsteak Club Malbec (Alkon tilausvalikoima 10,99 €)

Täyteläinen, kypsän hedelmäinen Malbec Argentiinan Mendozasta maistuu erityisesti pihvin ja grilliruoan ystäville.

Reseptit: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Herkkusuut kasvispaistos Pientalon herkkusuut pippuripihvi pääruoka resepti ruokaresepti suomela


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: