Näillä ohjeilla paistat mehevän pippuripihvin oikein. Valitse pihvilihaksi naudan sisäfileetä, joka takaa, että pippuripihvi on varmasti murea.
MAINOSMAINOS LOPPUU
14.4.2023
150–200 g naudan sisäfileetä syöjää kohden
voita ja oliiviöljyä paistamiseen
Ota lihat lämpiämään tuntia ennen paistamista.
Kuumenna valurautapannu ensin todella kuumaksi. Lisää pannulle voi-oliiviöljyseos.
Paista pihvien molemmilta puolilta pinta kiinni. Pienennä lämpöä niin, että pannu pysyy kuitenkin kuumana. Kun pihviä paistaa molemmin puolin pari minuuttia, se jää mediumiksi.
Hienonna tuore timjami sekä kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita ne kulhossa oliiviöljyn kanssa. Kasta tertussa olevia kirsikkatomaatteja öljyssä ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Valele yrttiöljyä vielä lisää tomaattien päälle. Paahda tomaatteja uunin keskitasossa noin 45 minuuttia, kunnes niiden pinta alkaa rypistyä.
Pese ja paloittele munakoiso. Paista palat kuumalla pannulla oliiviöljyssä 10–15 minuutin ajan.
Kiehauta kattilallinen vettä, ja ryöppää siinä vihreitä papuja 2–3 minuuttia. Jäähdytä pavut juoksevan veden alla nopeasti.
Kuori ja siivuta punasipulit. Paista siivuja kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne hieman pehmenevät.
Huuhtele lehtikaalit, poista lehtiruodot ja pienennä lehtiä hieman. Paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes kaali alkaa kutistua ja saa väriä.
Hienonna tuore persilja ja kuori sekä purista valkosipulinkynnet. Sekoita ne kulhossa oliiviöljyn kanssa. Pyöräytä paistetut munakoisokuutiot, keitetyt ja jäähdytetyt pavut, punasipulit sekä lehtikaalit öljyssä. Nosta kasvikset lautaselle ja nosta päällimmäiseksi terttu paahdettuja kirsikkatomaatteja.
Viinisuositukset
Panosta: Reguengos Dos Socios Reserva (Alkon vakiovalikoima 18,99 €)
Trendikäs portugalilainen punaviini sopii erinomaisesti eri tavoin valmistetuille liharuuille.
Pihistä: Beefsteak Club Malbec (Alkon tilausvalikoima 10,99 €)
Täyteläinen, kypsän hedelmäinen Malbec Argentiinan Mendozasta maistuu erityisesti pihvin ja grilliruoan ystäville.