MAINOS

Paistettu poron ulkofilee, metsäsienikastike ja juuressose

KeittiöRuoka

Poron liha on samettisen pehmeää ja se valmistuu nopeasti pannulla paistaen. Poron ulkofilee tarjoillaan sienikastikkeen, juuressoseen ja karpaloiden kanssa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Poron ulkofilee pannulla

4 annosta | 1 h + 10 min

  • 800 g poron ulkofileetä
  • voita
  • suolaa, mustapippuria
  • loraus soijakastiketta
  • karpalohyytelöä ja karpaloita
  1. Ota liha huoneenlämpöön 1–1,5 h ennen paistamista. Valmista sillä välin aterian lisukkeet ohjeiden mukaan.
  2. Kuumenna valurautapannu ja lisää voi.
  3. Ruskista kokonaista fileetä hetki erittäin kuumalla pannulla molemmilta puolilta, pienennä lämpöä ja paista noin 3–4 min/puoli niin, että liha on mediumkypsä.
  4. Mausta ja leikkaa filee noin 1,5 cm:n paloiksi. Voit halutessasi nostaa lihan vetäytymään hetkeksi folioon ennen leikkaamista.
  5. Tarjoa sienikastikkeen, juuressoseen, karpaloiden ja karpalohyytelön kanssa. 

Sienikastike 

4 annosta | 15 min

  • 0,5 l metsäsieniä (esim. suppilovahveroita tai kantarelleja)
  • 1 sipuli
  • voita 
  • 3 dl kuohukermaa
  • liha- tai kasvisliemikuutio
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl currya
  1. Pilko sipuli ja sienet, ruskista voissa pannulla. 
  2. Sekoita joukkoon kerma ja mausteet, kiehauta. 

Juuressose

4 annosta | 45 min

  • 1 iso lanttu
  • 2 porkkanaa
  • 6 jauhoista perunaa
  • 5 dl vettä
  • 1. tl suolaa
  • 5 valkopippuria
  • 5 maustepippuria
  • n. 40 g voita
  • mustapippuria, suolaa
  1. Kuori ja kuutioi juurekset. Lisää keitinveteen suola ja kokonaiset pippurit. Keitä lanttu- ja porkkanakuutioita ensin reilu 5 min ja lisää sen jälkeen perunat. Keitä täysin kypsiksi ja ota keitinvesi talteen. 
  2. Soseuta juurekset ja lisää sen verran keitinvettä, että saat soseesta ”perunamuusimaisen”. Lisää voi ja mausta suolalla ja pippurilla.

 

Kuva: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Pientalon herkkusuut pääruoka resepti


Lisää samasta aiheesta