Omenainen pekaanipähkinäkakku sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksikin. Tarjoile kakku mieluiten valmistusta seuraavana päivänä, jolloin kakun maut ovat päässeet tasaantumaan.
8 henkilölle
Kakkupohja
200 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl fariinisokeria
1/2 tl hienoa merisuolaa
Täyte
6-7 kotimaista omenaa tai muita hapahkoja omenalaatuja, esim. Granny Smith
1 dl ruokosokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 tl vehnäjauhoja
1/2 tl hienoa merisuolaa
4 kpl kananmunia
1 dl glukoosisiirappia
1 1/2 rkl sulatettua voita
(½ dl bourbonviskiä)
200 g pekaanipähkinöitä
Aloita taikinan valmistus sulattamalla voi kattilassa. Anna jäähtyä.
Sekoita kulhossa jauhot, fariinisokeri ja suola. Lisää mukaan sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina 26-senttisen irtopohjavuoan reunoille ja pohjalle tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pilko omena pieniksi kuutioiksi.
Sekoita isossa kulhossa täytteen ruoko- ja fariinisokeri, jauhot sekä suola. Vatkaa kananmunat kevyesti jauhoseokseen.
Lisää täytteeseen glukoosisiirappi ja sulatettu voi. Kääntele joukkoon omenat ja pekaanipähkinät. Lisää halutessasi viski.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Peitä kakku kevyesti foliolla.
Paista pekaanipähkinäkakku uunin keskitasolla 175 asteessa reilu tunti (60–80 minuuttia), kunnes täyte on hyytynyt ja reunat saaneet vähän väriä.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä kolmen tunnin ajan. Täyte hyytyy lisää jäähtyessä.
Säilytä kakkua jääkaapissa ja tarjoile se mielellään vasta seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet.