Pientalotohtori vastaa – Patterilämmityksen muuttaminen lattialämmitykseksi

Lämmitys

Lukija pohtii patterilämmityksen muuttamista lattialämmitykseksi. Mitä tulee ottaa huomioon? Pientalotohtori vastaa lukijoiden kysymyksiin. Kysy tohtorilta suomela.fi/pientalotohtori. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Vuonna 1988 rakennetussa omakotitalossa on vesikiertopatterilämmitys. Alla betoni, muovi, 20 cm kutteria ja puukoolatut lattiat. Tarkoitus olisi muuttaa vesikiertoinen lattialämmitys ja poistaa kutterit ja laittaa tilalle villat. Mitä eri vaihtoehtoja on?

Harri

Pientalotohtori vastaa

Hei Harri!

Ko. rakenne on tänä päivänä luokiteltu riskirakenteeksi – ja sitä se on, vaikka kutterit vaihtaisi villaksi, eli sitä en kyllä suosittele tehtäväksi. Yleensä näissä käytetään ratkaisuna uuden pintabetonilaatan valamista, johon lämmitysputkiston saa helposti asennettua. Lämmöneristeeksi lattiaan pohjalaatan päälle joko styrox tai uretaanilevy.

Työstä kannattaa ehdottomasti teettää korjaussuunnitelma, jotta kaikki asiat tulee varmasti huomioiduksi, mm. pohjalaatan kosteus ja mahdolliset puurunkoisten ulko- ja väliseinien alaosat.

— Matti Kaijomaa, Raksystems Insinööritoimisto Oy

www.raksystems.fi

Onko sinulla kysyttävää talostasi?

Jos sinua mietityttää jokin asia talossasi ja haluaisit saada Pientalotohtorin mielipiteen, voit esittää kysymyksesi osoitteessa suomela.fi/pientalotohtori >

Kuva: sxc.hu. Kuva ei liity tapaukseen.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lattialämmitys lämmitys patterilämmitys


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: