MAINOS | Nordpeis

Kiertoilmatakka tuo nopeasti lämpöä ja tunnelmaa

Lämmitys
kiertoilmatakka Nordpeis Monaco
Hissiluukullinen kiertoilmatakka lämmittää huoneen nopeasti heti, kun tulet on sytytetty. Se on kevyt ja kompakti, eli sopii monenlaiseen tilaan. Värinkin voi valita itse.
2.1.2024

Kiertoilmatakka alkaa lämmittämään heti, kun tulet on sytytetty. Lämpö leviää nopeasti suurelle alueelle. Kiertoilmatakka lämmittää ison tilan nopeasti ja tehokkaasti.

Kiertoilmatakan toiminta perustuu siihen, että se vetää kylmää huoneilmaa rakenteisiinsa ja puhaltaa sen lämpöisenä ulos. Puhaltuva lämmin ilma kierrättää huoneilmaa levittäen lämmön pian laajalle alueelle.

kiertoilmatakka

Nordpeis Monaco A Korkeaan voi asentaa kätevän halkotilan.

Kiertoilmatakka lattian päälle

Nordpeis Monaco-kiertoilmatakat painavat 270–350 kilogrammaa, ja ne voidaan yleensä asentaa suoraan puurakenteisen lattian päälle ilman erillisiä vahvistuksia.

Koska lämpö ei varastoidu takan rakenteisiin ja pintalämpötila pysyy matalana, kiertoilmatakan sijoittaminen on helppoa.

Monaco-takoissa on myös sisäänrakennettu suojaseinäsarja, joten ne eivät tarvitse taaksensa palomuuria, vaan ne voidaan asentaa suoraan kiinni tulenarkaan seinään.

Ja kun ei tarvita lattianvahvistusta tai palomuuria, säästyy rahaa.

Supermax IR-glass takan sivussa tekee paloprosessista tehokkaan, mikä tuottaa vähemmän nokea laseihin. Myös tulen sytyttäminen on helpompaa, koska IR-lasit heijastavat lämmön takaisin palotilaan. 

Nordpeis Monaco Matalaan saa lisävarusteena tyylikkään penkin.

Mittaan valetut betonikuoret

Monaco-takan tyylikäs hissiluukku aukeaa nostamalla ylös. Sekin helpottaa takan sijoittelua, koska luukku ei vaadi avatessa ympärilleen tilaa.

Nordpeis on testannut ja jalostanut takkamateriaaleja jo yli 30 vuoden ajan yhteistyössä johtavien laboratorioiden ja yliopistojen kanssa. Sen materiaalit täyttävät korkeimmat mahdolliset rasituksen ja lämmönvaihtelun sietovaatimukset.

– Käytämme erilaisia betonityyppejä kuoressa, tulipesässä ja takkasydämessä, ja päämääränä on erityisen hyvä lämmönvarastointikyky, kertoo maajohtaja Jonas Wallenius Nordpeisiltä.

Monaco-takan kuoriosat ovat mittoihinsa valettua kevytbetonia. Kuoriosat ripustetaan metallikehikkoon, joten asentamisessa ei tarvita erikoisammattimiehiä: asennuksen voi tehdä kuka tahansa rakennustaitoinen.

Betonikuoret on valettu niin tarkasti mittaan, että pinnoittamisen voi tehdä maalaamalla. Pintaan ei siis tarvitse tasoitteita tai hiontaa, vaan se on tehtaan jäljiltä valmis.

– Kuoret saadaan tehtyä tehtaalla muutaman millin mittatarkkuuteen, jotta asentaminen olisi helppoa. Takan voi tehtaan valun jäljiltä pinnoittaa maalaamalla, koska valun pinta on niin siisti ja hyvä, Wallenius sanoo.

Maalaa kiertoilmatakka yhä uudestaan

Maaliksi valitaan lateksimaali. Kun pinnoitus voidaan tehdä maalaamalla niin värin voit valita itse. Myöhemmin, esimerkiksi remontin yhteydessä tai kun halutaan takkaan uutta ilmettä, voi valita uuden värin ja maalata takan uudestaan.

Takka on aina freesi ja puhdas, koska maalipintaa voi uudistaa. Metallinen tiilinen, rapattu tai kivinen pinta ovat haastavia pitää alkuperäisessä kuosissaan, koska niiden pinnoitusta on vaikea uusia eikä väriä yleensä voi vaihtaa.

Jos betonipintaiseen Nordpeis Monaco -takkaan tulee vaurio tai kolhu, se paikataan tasoitteella, hiotaan ja maalataan. Takka on taas kuin uusi.

Valitse Monaco-kiertoilmatakka, koska 

  • Tuli näkyy siitä laajalle alueelle.
  • Lasiluukut ovat suuret pieneen kuoreen nähden.
  • Helppo asentaa ja pinnoittaa – voi itse valita värin.
  • Pieni syvyys, vain 50 cm, eikä siis vaadi paljon tilaa.
Kiertoilmatakka olohuoneessa

Supermax IR-glassin ansioista takan sivulaseihin kertyy vähemmän nokea kuin yleensä.

Monaco-mallit

Monacossa lasit ovat kolmeen suuntaan. Monaco A -malleissa lasit kahteen suuntaan, eli kulmaluukku oikea tai vasen.

Lisävarusteina on saatavana

  • halkotila matala mustalla Dekton-kannella
  • halkotila korkea mustalla Dekton-kannella
  • lattialevy kirkasta lasia
  • PowerStone-lämpömakasiini (101 kg)
  • paloilman liitäntäsarja.