MAINOS | Nordpeis

Varaava takka lämmittää pitkään

Lämmitys
Nordpeis varaava takka
Varaava takka ei vaadi koko ajan lisää puita, sillä se pysyy lämpimänä pitkään. Kun lämmittää takan kerran aamulla ja kerran illalla, se ei kylmene lainkaan.
2.1.2024

Varaava takka lämmittää tehokkaasti ja pitkään. Varaava takka auttaa pienentämään lämmityslaskua ja on jopa oivallinen vaihtoehto sähkö- tai öljylämmitykselle. Sen teho riittää myös talvella pääasiallisena lämmitysmuotona omakotitalossa.

Varaavaan takkaan voi saada myös kiertoilmatoiminnon, jolloin se luovuttaa lämpöä saman tien. Varaava takka kiertoilmatoiminnolla tarjoaa siis lämpöä nopeasti ja pitkään!

Varaava takka sitoo tuottamansa lämmön massaansa ja hohkaa sitä ympärilleen pitkän aikaa. Se hyödyntää lämpöenergian mahdollisimman tehokkaasti ja luovuttaa miellyttävää lämpöä jopa 20 tuntia senkin jälkeen, kun tuli on sammunut.

Puuta kuluu vähemmän, eikä yhtään pesällistä mene hukkaan: lämmitys on taloudellista ja ekologista, kun jokainen pesällinen saadaan hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Varaava takka luovuttaa lämpöä energiatehokkaasti pitkään.

Salzburg S -malli on markkinoiden pienimpiä varaavia takkoja, mutta se lämmittää tehokkaasti noin 20–40 neliömetrin alueen.

Takan valinta tilan koon ja lämmitystarpeen mukaan

Koska varaava tulisija luovuttaa lämpöä energiatehokkaasti pitkään, takan valinnassa kannattaa ottaa huomioon lämmitettävän tilan koko ja lämmityksen tarve.

Varaavan takan lämmönvarauskyky on suhteessa sen painoon, eli mitä painavampi takka on, sitä kauemmin se luovuttaa lämpöä.

Toisaalta mitä kevyempi takka on, sitä nopeammin se lämmittää. Isompi ja painava malli lämmittää tehokkaasti suuremmankin tilan, ja pienempää tilaan riittää pienempi malli.

Jos haluaa takasta vain lisälämmönlähteen jokin toisen lämmitysmuodon rinnalle, ei kannata hankkia liian isoa takkaa.

Nordpeis Salzburgin varaava takka ja ulkona talvinen maisema.

Nordpeis Salzburg L GR lämmittää noin 60–100 neliön alueen. Takkaan saa grilliritilän, jolloin ruuankin valmistus onnistuu sen lämmössä.

Valitse kotiisi sopiva varaava takka

Nordpeis Salzburg varaavissa takoissa on valittavana seitsemän erilaista mallia. Salzburg R on pyöreä uutuus, jonka varaava ydin vapauttaa miellyttävää lämpöä jopa 20 tunnin ajan viimeisestä pesällisestä. 

Salzburg S -malli on markkinoiden pienimpiä varaavia takkoja. Se on käytännössä kamiinan kokoinen mutta kuitenkin varaava takka, jolla pieni tila pysyy lämpimänä yön yli. Salzburg S on parhaimmillaan noin 20–40 neliön lämmittämiseen. 

S-mallissa on vain kolmen senttimetrin suojaetäisyys eli se menee pieneenkin tilaan. Sitä saa suoran seinän mallina tai nurkkamallina. Lisävarusteena suoran seinän malliin voi hankkia kätevän valurautaisen kuumalevyn, jolla voi lämmittää vettä tai ruokaa – esimerkiksi mökillä.

Nordpeis Salzburg M II on Nordpeisin suosituimpia takkamalleja, koska se on melko pieni, vain noin 600-kiloinen, mutta silti varaava ja tehokas. Se lämmittää tehokkaasti noin 40–80 neliön alueen.

Varaava takka Nordpeis Salzburg XL sitoo tuottamansa lämmön massaansa ja hohkaa sitä ympärilleen pitkän aikaa.

Nordpeis Salzburg XL lämmittää reilusti yli 80 neliön tilan.

Valitse suureen tilaan varaava takka

Nordpeis Salzburg L GR -malli on 1 000 kilon painoinen ja lämmittää noin 60–100 neliön alueen. Siihen on saatavilla grilliritilä, jonka päällä voi valmistaa ruokaa. L GR on perusmalli ja L Convection taas varaava takka, jossa myös kiertoilmatoiminto: se varaa lämpöä ja myös alkaa luovuttamaan kuumaa ilmaa huoneeseen heti, kun tulet on sytytetty.

Nordpeis Salzburg C varaavassa takassa on kulmaluukku, josta tuli näkyy laajasti kahteen suuntaan. Kulmaluukun saa oikea ja vasenkätisenä. Takka painaa noin 1 000 kiloa ja lämmittää noin 60–100 neliötä. Myös Salzburg C takassa on kiertoilmatoiminto, eli se alkaa lämmittää heti tulien sytyttämisen jälkeen.

Nordpeis Salzburg XL on Nordpeis-malliston suurin varaava takka, jonka lämmitysala on jo reilusti yli 80 neliötä. Takan leveään tulipesään mahtuvat puolimetriset klapit, ja suuresta luukusta tuli näkyy laajalle alueelle.

Varaava takka on saatavissa myös kiertoilmatoiminnolla.

Nordpeis Salzburg L Convection on varaava takka, jossa on myös kiertoilmatoiminto.

Mittatarkat elementit varmistavat takan laadun

Salzburg varaavat takat on valmistettu mittatarkoista elementeistä.

Varaavat sisäosat ovat oliviinikivestä ja sidosaineista valettuja harkkoja. Oliviinikivi on kivilaji, joka varaa hyvin lämpöä. Sisäosiin on liimattu tiiviste valmiiksi, joten harkot vain ladotaan päällekkäin, eikä muurausta tarvita.

Takan ulko-osat ovat mittatarkkaa kevytbetonivalua. Kaikissa ulko-osissa on pontti, ja osat ladotaan päällekkäin kuin legopalikat. 

Ulko-osien asennuksessakaan ei tarvita muurausta. Koska ulko-osat on valettu hyvin tarkasti, pinnoittamiseen riittää maali, eikä takkaa tarvitse edes kaakeloida tai rapata. Maalin värin voi itse valita ja takka voidaan maalata uudestaan tai sen värin voi vaihtaa helposti.

Takan voi myös halutessaan pinnoittaa kaakeleilla, kivipinnalla, rappaamalla tai millä tahansa pinnoitteella.

Salzburg C -kulmatakka olohuoneessa

Salzburg C -kulmatakkoja edustavat kiertoilmalla varustettu Salzburg C Convection ja sen rinnalla myös Salzburg C Basic ilman kiertoilmatoimintoa.

Puhdaspalotekniikka säästää puuta

Nordpeis Salzburg varaavien takkojen puhdaspalotekniikassa paloilma syötetään yläkautta kuumana tulipesään, ja siksi ne kuluttavat vähemmän polttopuuta, antavat enemmän lämpöä ja pitävät lasiluukut puhtaampina.

Kaikki Salzburg varaavat takat on varustettu tuplakierrolla, joka ottaa lämmön tehokkaasti talteen.

Kun takka valetaan tarkoiksi elementeiksi jo tehtaalla, niin paikan päällä asentaminen sujuu helposti.