Pientalotohtori vastaa – Perustusten pinnoituksen korjaus

Talo
Kysy-Pientalotohtorilta_Perustusten-pinnoituksen-korjaus-1
Pientalotohtori vastaa lukijoiden kysymyksiin. Kysy tohtorilta pientalojapiha.fi/pientalotohtori. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
24.2.2020
Kuva ei liity tapaukseen.

Pientalotohtori vastaa – Perustusten pinnoituksen korjaus

Pientalotohtori vastaa lukijoiden kysymyksiin. Kysy tohtorilta pientalojapiha.fi/pientalotohtori. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.

 

Kyseessä on harkkoperustus. Alun perin se on rapattu ja sen päälle maalattu sokkelimaalilla. Seuraava toimenpide oli kivisirotepäällystys. Liima-aine oli laitettu suoraan virheellisesti maalin päälle. Tästä syystä pinnoite on nyt osittain irronnut.

Miten parhaiten saisi vioittuneen päällysteen poistettua – se on tosiaan osittain irronnut ja osittain tiukasti kiinni rappauksessa?

Terveisin,

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Pekka42

 

Pientalotohtori vastaa

Hei Pekka!

Jotta uuden pinnoitteen saa jatkossa pysymään kiinni, on vanhat pinnoitteet saatava pois kokonaan harkkopintaan saakka. Niissä kohdissa, joissa pinnoite on tiukasti kiinni, on paras keino jyrsintä ko. tarkoitukseen soveltuvalla koneella. Sellainen kannattaa vuokrata  rakennuskonevuokraamosta. Työ on silläkin hidasta ja työasento hankala, mutta helpompaa keinoakaan ei taida olla. Itse pinnoittaminen onkin sitten tuon puuhan jälkeen helpompaa.

— Matti Kaijomaa, Raksystems Insinööritoimisto Oy

MAINOS
MAINOS LOPPUU

www.raksystems.fi

Onko sinulla kysyttävää talostasi?

Jos sinua mietityttää jokin asia talossasi ja haluaisit saada Pientalotohtorin mielipiteen, voit esittää kysymyksesi osoitteessa pientalojapiha.fi/pientalotohtori >