Pientalotohtori vastaa – Uretaanivaahto eristeenä

Talo
Kysy-Pientalotohtorilta_Uretaanivaahto-1
Pientalotohtori vastaa lukijoiden kysymyksiin. Kysy tohtorilta pientalojapiha.fi/pientalotohtori. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
24.2.2020

Pientalotohtori vastaa – Uretaanivaahto eristeenä

Pientalotohtori vastaa lukijoiden kysymyksiin. Kysy tohtorilta pientalojapiha.fi/pientalotohtori. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä nettisivuillamme.

 

Kysyisin, onko uretaanivaahto hyvä kylmän eristäjä? Tarkoitus olisi laittaa sitä puulattian ja takkarakennelman liitoskohtaan lattialla. Tällä hetkellä kylmää hohkaa aika lailla raosta, kun ei siinä mitään listaakaan ole. Sama ongelma parissa kohtaa seinän ja lattian liitoskohdassa.

– Niklas

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Pientalotohtori vastaa

Hei Niklas!

Uretaanivaahto on ihan hyvä eriste. Tuosta kuvasta voisi päätellä, että tuo lattia on ns. puukoolattu lattia, eli laudan alla on mineraalivillaeristys ja varmaan/toivottavasti myös ainakin ilmansulkupaperi tai höyrynsulkumuovi. Periaatteessa tiivistys tulisi tehdä tuon lautalattian alta, eli tarkistaa sekä lämmöneristyksen että ilman-/höyrynsulun liitoksen tiiveys tuohon tiileen. Mikäli tiivistys tehdään vain tuosta laudan päältä, voi huonolla tuurilla kylmä ilma ohjautua laudan alle ja ongelma tulee esille jostain muualta. Lisäksi mikäli vaahdolla haluaa eristää, tulee sille olla vähintään 10 mm:n väli siihen, mihin sitä asennetaan. Tuo kuvan rako on liian pieni uretaanin asentamiselle.

— Matti Kaijomaa, Raksystems Insinööritoimisto Oy

www.raksystems.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Onko sinulla kysyttävää talostasi?

Jos sinua mietityttää jokin asia talossasi ja haluaisit saada Pientalotohtorin mielipiteen, voit esittää kysymyksesi osoitteessa pientalojapiha.fi/pientalotohtori >