Siirry pääsisältöön

Poista lika soodapuhalluksella

Talo
Soodapuhallus on tehokas tapa poistaa likaa ja pinnotteita eri materiaaleista. Soodalla voidaan puhaltaa puuta, metallia, lasikuitua, kiveä ja tiiltä.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023
– Piharakennuksen 6 metriä pitkän ja 2,5 metriä korkean hirsiseinäinän puhdistamiseen kului noin kaksi tuntia aikaa, kertoo Soodamestareitten Jari Laakso.

Soodapuhalluksessa puhalletaan korkeapaineilman avulla soodajauhetta puhdistettavaan pintaan. Menetelmä muistuttaa teholtaan ja työtavaltaan hiekkapuhallusta, mutta on hellävaraisempi ja nopeampi vaihtoehto. Pientaloissa soodapuhallus soveltuu muun muassa maalien, lakan, homeen, noen, lian ja öljyn poistoon ja puhdistamiseen.

Ennen soodapuhallusta ei tarvitse erityistä suojausta tehdä pinnoille mutta seiniltä on hyvä ottaa kaikki irti mikä lähtee, kuten esimerkiksi patterit ja mittarit, jotta niiden alta saadaan myös puhallettua. Puhalluksen jälkeen jäljelle jäänyt sooda lähtee imuroimalla tai huuhtelemalla eli siivous on helppoa.

– Suoja-aineet on hyvä laittaa heti puhalluksen jälkeen tai pinnat on ainakin hyvä käsitellä homeenestoaineella, Jari Laakso ohjaa.

Soodapuhaltaa voidaan lähes ympäri vuoden mutta suositeltava ajankohta on kevään ja syksyn välillä. Hintaan vaikuttaa talon koko ja mitä poistettava pinta on. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Rintamamiestalon soodapuhallus maksaa noin 2500-4000 euroa Ja sehän on kotitalousvähennyskelpoista työtä toteaa Soodamestareitten Jari Laakso.

Tiedustelut Tmi Soodamestarit Jari Laakso 044-2937 421, www.soodapuhallusta.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU