Remontoija: ilmanvaihto – Uusi ilmanvaihtokone sopii pieneen tilaan – katso video!

Talo
Kotiin saatiin entistä raikkaampi sisäilma ja energiatehokkaampi ilmanvaihto, kun sinne hankittiin nykyaikainen ilmanvaihtokone.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
22.11.2023

↑ Uusi ilmanvaihtokone Enervent Salla E Air on piilossa kalusteoven takana lämminvesivaraajan päällä.

Kun omakotitalon alkuperäinen ilmanvaihtokone meni rikki, tarvittiin uusi laite huolehtimaan 150-neliöisen puutalon sisäilmasta. Asukkaat päätyivät kompaktin kokoiseen Enervent Salla E Airin, koska se mahtui kodinhoitohuoneen pieneen tilaan lämminvesivaraajan päälle.

– Tekniikka on kehittynyt paljon 18 vuodessa, eli sitten edellisen koneen hankinnan. Ilmanvaihtokonetta ei tarvitse enää säätää, kun asentaja on sen kerran säätänyt. Laite vaihtaa automaattisesti kesä- ja talviasetuksiin, eikä meidän tarvitse muuta tehdä kuin vaihtaa suodattimet laitteen ilmoituksesta, asukkaat kiittävät.

Koneen teho säätyy asukkaiden elämänrytmin mukaan. Aamulla kuuden ja kahdeksan välisenä aikana ilmanvaihto on voimakasta, päivällä vähäisempää ja iltapäivällä taas tehokkaampaa, kun väki palaa töistä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

↑ Omakotitalon ilmanvaihtokoneen vaihto oli ajankohtaista, kun 18-vuotias alkuperäinen laite tuli elinkaarensa päähän. Entinen laite poistetaan uuden tieltä. Asennustyön hoiti Cervi Oy.

– Meille tarjottiin myös mahdollisuutta manuaaliseen säätöön, mutta valitsimme huolettoman automaattisen säädön.

Ilmanvaihtokoneen asennuksen yhteydessä katto avattiin ja vanha IV-laite irrotettiin, jolloin huomattiin putkien vuotavan yläpohjaan; vanha ilmanvaihtolaite ei ollutkaan toiminut ihan optimaalisella tavalla.

– Vaihdon yhteydessä asia tuli korjattua, ja nyt uusi laite toimii juuri niin kuin pitääkin, asukkaat kertovat.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

↑ Ilmastointikoneen asentamiseen tarvitaan aina sähkömiestä.

Lämminvesivaraaja vaihtui samalla

Samassa yhteydessä päätettiin vaihtaa niin ikään alkuperäinen lämminvesivaraaja uuteen, vaikka se ei ollutkaan rikki. Laitteet sijaitsevat päällekkäin, joten vaihto tuntui fiksulta ratkaisulta – iäkäs lämminvesivaraaja olisi kuitenkin lähivuosina tullut tiensä päähän.

– Päädyimme Kaukoran Jäspiin siksi, että edellinenkin oli ollut samaa merkkiä ja toiminut moitteettomasti.

Uudet laitteet tuovat energiasäästöä, joten niiden päivittäminen on järkevää. Koska vanha lämminvesivaraaja kuitenkin toimi vielä, se meni toisaalle uusiokäyttöön.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

↑ Enervent Salla E Air on paikallaan. Kattoa jouduttiin avaamaan, koska putkien huomattiin vuotaneen yläpohjaan. Asennuksen yhteydessä sekin tuli korjattua.

Katso video!

Teksti ja kuvat: toimitus

MAINOS
MAINOS LOPPUU