MAINOS

Kokonaisena savustettu nieriä

Ruoka

Nieriä sopii rasvaisena kalana hyvin savustettavaksi. Kätke nieriän mahaan tuoreita yrttejä ennen savustamista makua antamaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Nieriä sopii savustettavaksi erityisen hyvin. Valmista savustettu nieriä kokonaisena kuten tässä ohjeessa tai vaihtoehtoisesti fileenä.

Savustettu nieriä valmistuu näillä aineksilla

  • perattu nieriä
  • suolaa
  • sitruunaviipaleita
  • lehtipersiljaa
  • nokare voita
  • leppäsavulastuja
  • pari sokeripalaa
  1. Puhdista kala.
  2. Avaa nieriän vatsa ja ripottele sen sisälle suolaa, sitruunaviipaleita, lehtipersiljaa ja nokare voita.
  3. Levitä savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle. Lisää pari sokeripalaa, ne antavat kalalle kauniin värin.
  4. Savusta nieriää, kunnes se on kypsä. Muurikka -sähkösavustimella kokonainen nieriä (noin 700 g) kypsyy 35–40 minuutissa.
  5. Poista nahka ja ripottele päälle suolaa.
  6. Tarjoa savustettu nieriä mietojen kastikkeiden kanssa: Kujalan tilan tervalööki– ja valkolöökikastikkeet sopivat hyvin savukalan kanssa.

 

Tiesitkö tämän nieriästä?

Monet pitävät nieriää Suomen maukkaimpana ruokakalana. Nieriän liha on punertavaa, melko rasvaista ja ennen kaikkea herkullista.

Nieriän voit valmistaa monin eri tavoin: grillaa kypsäksi, paista pannulla tai uunissa, valmista täytettynä tai sellaisenaan.

Kokeile myös näitä kala- ja äyriäisreseptejämme!

 

Yhteistyössä Kujalan Tila / Kujalan Herkku Oy , Opa Muurikka Oy

Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

muurikka nieriä Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut savustaa savustettu nieriä savustin