Sisustamisen trendejä ja klassikoita – katso video

Sisustus
Habitare on Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma.
HABITARE on Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma, joka tarjoaa vuosittain ajankohtaisia ideoita ja elämyksiä sisustamiseen ja asumiseen.Syyskuussa järjestetyt Habitare-messut palasivat Helsingin Messukeskuksen ohjelmistoon kahden vuoden tauon jälkeen.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Yksilöllisyyttä, runsaita yksityiskohtia ja klassikoita

Kodin, perheen, luonnon, työpaikan ja julkisten tilojen suhde on pandemian myötä muuttunut ja muuttuu edelleen. Tämän hetken trendejä ovat kodikkuuden ja lämmön hakeminen sisustuksesta, yksilöllisyys ja runsaat yksityiskohdat, sekä klassikoiden suosiminen.

Väreissä on siirrytty karkkimaisuudesta murretumpaan suuntaan. Väripalettia rikotaan kirkkailla väreillä, kuten ultramariinilla ja taivaansinisellä.

Habitare 2022: Yhdistele ja leikittele sisustamisessa

Tilojen kiinnostavuus syntyy kokonaisuuksista: mitkä värit rinnastetaan toisiinsa tai miten yllättäviä esineitä tai kalusteita yhdistämällä löytää uusia näkökulmia myös oman kodin sisustamiseen, kertoo sisustusarkkitehti (SIO) Sisse Collander.

– Haluamme rohkaista ihmisiä leikkisyyteen ja tunnelmien luomiseen. Tänä vuonna olemme erityisesti kiinnittäneet huomiota pintamateriaaleihin ja struktuureihin, maali tai tapetti eivät ole kotisisustajallakaan ainoa vaihtoehto.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kuvittele tulevaisuus uudestaan

Habitaren teema Reimagine – Mielikuvituksen aika kehotti pohtimaan ennakkoluulottomasti, millaista tulevaisuuden asuminen ja eläminen voisi olla.

Suurin rajoite paremman maailman kuvittelemiselle ei ole luovuuden riittämättömyys ongelmanratkaisussa tai riittämättömät resurssit – vaan mielikuvituksen puute. Teema kehottikin vapauttamaan oman mielikuvituksen, laittamaan ennakkokäsitykset tauolle ja näkemään ohi aiempien rajoitteiden.

Habitaressa nähtiin tänä vuonna useita näyttelyitä, joissa pääsi tutustumaan muun muassa nuoriin muotoilijoihin, palkittuihin tekijöihin sekä trendeihin ja yhteiskunnallisiin ilmiöihin.

MAINOS
MAINOS LOPPUU