MAINOS

Keittiön valaisimet työskentelyyn ja tunnelmaan

Keittiö

Keittiössä tehdään paljon tarkkoja hommia, kuten pilkotaan, perataan, kuoritaan ja koristellaan, joten välitilaan kaappien alle tarvitaan riittävän tehokkaat ja laadukkaat keittiön valaisimet. Profiilivalaisin ratkaisee monta välitilavalaisun haastetta yhdellä kertaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Limente

Keittiöön kaivataan sekä yleisvaloa että erittäin tehokasta työvaloa työtasoille. Valaistuksen himmennysmahdollisuus ja värilämpötilojen säädettävyys muuttavat keittiön kätevästi työtilasta tunnelmalliseksi illallistilaksi. Keittiön valaisimet luovat sekä tunnelman että mahdollistavat miellyttävän työskentelyn.

Suunnittelussa huomioidaan valojen oikea sijoittelu ja riittävä määrä. Valaisinten asennusohjeisiin kannattaa tutustua jo ennen ostoa, jotta niitä tulee hankittua oikea määrä ja riittävällä valoteholla.

IP44-luokan vaatimukset täyttäviä valaisimia voi turvallisin mieli käyttää myös kuivauskaapin alla. Valaisinten valinnassa on hyvä huomioida keittiön valon tasaisuus ja valaisimien värintoistokyky, eli Ra-arvo.

Tärkeää on myös tarkistaa muun yleisvalaistuksen värilämpötila, joka ilmoitetaan kelvineinä. Valaistuksen värilämpötilan olisi hyvä pysyä samana kautta linjan, sillä eri värilämpötilojen valaisimet voivat tehdä tilasta rauhattoman.

Kuitenkin mikäli tunnelmavalaistuksessa käytetään eri valaisimia kuin työskentelyvalaistuksessa, tunnelmavalot kannattaa hankkia lämminsävyisinä (noin 3 000 K) ja työskentelyvalot puhtaan valkoisina (noin 4 000 K).

Lue lisää vinkkejä keittiön valaisuun tästä.

keittiön valaisimet

Keittiöön tarvitaan sekä yleisvaloa että kohdevaloja.

keittiön valot

Limente Led-Flat Lux -valaisimet näyttävät siltä, kuin ne olisi upotettu kalusteeseen. Asennuksessa ei tarvita hankalia työstöjä kaapin alapintaan, vaan valaisin kiinnitetään mukana olevien ruuvien avulla. Valo tulee laajalta alueelta tasaisesti, eikä valaistavalle pinnalle synny varjoja tai pimeitä kohtia. Kehyksen voi vaihtaa mustaksi tai valkoiseksi.

keittiön valaisimet

Limente Led-Lenox on muotoilultaan moderni ja selkeälinjainen valaisin. Sen laajalle leviävä miellyttävä pisteetön ja tasainen valo sopii välitilaan, vitriineihin ja hyllyihin. Erinomaisen valotehon ansiosta valaisimet voi sijoittaa jopa 60–80 senttimetrin välein. Värivaihtoehtoina ovat rst, musta ja valkoinen. Ensi kesänä 2021 Limente Led-Lenoxin väreihin tulee myös messinki.

 

Kaikki valaisinuutuudet löydät täältä.

Profiilivalot valaisevat välitilan yhtenäisesti

Yksittäisiä kalustevalaisimia vaivattomampi ratkaisu välitilan valaisuun on yhtenäinen profiilivalaisin, jossa valo jatkuu yhtenäisenä koko profiilin matkalta.

Profiilivalaisinta käyttäessä ei tarvitse miettiä etukäteen, kuinka monta valaisinta tarvitaan ja miten kauas toisistaan ne asennetaan. Profiilissa valo on tasaista ja miellyttävää ilman näkyviä led-valopisteitä. Valoprofiileja käyttäessä ei liioin tarvitse miettiä värilämpötilojen yhtenäisyyttä, koska niissä olevien valojen kelvin-arvo on yhtenevä.

Profiilivalaisin tarvitsee vain yhden virransyötön toiseen päätyyn, joten sen asentaminen sujuu helposti. Useimmat valoprofiilit voidaan katkaista halutusta kohdasta, jolloin valolista voidaan mitoittaa juuri halutun mittaiseksi.

Profiilin malli voidaan valita tyyliin ja muuhun sisustukseen sopivaksi, joko upotettavana tai pintaan asennettavana mallina. Limente-valaisinmallisto sisältää kymmeniä valoprofiileja, joita voidaan keittiön lisäksi käyttää kodin kaikissa tiloissa makuuhuoneesta kylpyhuonetiloihin tai vaatekomeroihin.

Lisää profiilivalojen käyttömahdollisuuksista voit lukea tästä.

Keittiön valot

Limente Led-Luxorissa valo on tyylikkään jatkuva ilman valon katkaisevia liitoskohtia, ja yhtenäinen profiili antaa tasaisesti valoa koko alueelle.

Valitse kotiisi sopiva profiilivalaisin

Led-Lilo ja Led-Lila ovat ohuet valoprofiilit, joissa valo suuntautuu selkeästi taaksepäin. Kohdentuva valo mahdollistaa työtason valaisemisen epäsuorasti takaseinän kautta.

Led-Grade -profiilin etupinta on tasainen, mutta silti valo on saatu suuntautumaan hiukan taaksepäin. Valo kohdentuu optimaalisesti työtasolle heijastuen osittain myös epäsuorasti takaseinän kautta.

Led-Inser Mini -profiili upotetaan kalusteen tasoon ja näkyviin jää ainoastaan ohut profiilin reuna. Led-Inser Mini on syvyydeltään vain 7 mm, mikä mahdollistaa sen asentamisen lähes kaikenlaisiin levyihin.

Led-Decker -profiili kiinnitetään erillisellä asennuslistalla, minkä ansiosta siinä ei ole näkyviä kiinnikkeitä. Valo suuntautuu kolmeen suuntaan hajaantuen tasaisesti valaistavalle pinnalle.

Led-Seam -profiili voidaan upottaa esimerkiksi hyllyn takareunaan, jolloin valo kohdentuu epäsuorasti taustan kautta hyllyille. Valaisin suuntaa valon sekä ylös- että alaspäin. Käyttökohteina ovat vapaasti seinällä olevat hyllyt tai vitriinikaapit. Hyllyn takareunaan sijoitettuna valo on erityisen huomaamaton tunnelmavalo. Vastaavasti hyllyn etureunaan upotettuna se toimii enemmän työskentelyvalona.

Koko profiilivalaisin valikoiman löydät täältä

keittiön valaisimet

Lineaaristen profiilivalaisinten käyttö on yhä suositumpi tapa valaista kodissa eri kohtia, koska niiden avulla syntyy tehokas ja huomaamaton valo erilaisiin tarkoituksiin.

Eroon muovista Limenten vastuullisuusohjelma

Limentellä on monipuolinen ympäristöohjelma, jonka tavoitteena on vähentää ympäristön kuormitusta yrityksen toiminnassa. Yhtenä esimerkkinä ympäristörasituksen vähentämisestä on valaisimien energiatehokkuuden parantaminen.

Eräs tärkeä tavoite on päästä eroon pakkausmuovista Limenten omissa tuotteissa. Perinteisesti pakkauksissa on käytetty muovia suojaamaan tuotteita tai jopa koko pakkaus on tehty muovista. Limente aloitti vuodan 2019 alussa projektin, jonka päämääränä on täysin muovittomat pakkaukset. Jo tällä hetkellä suurin osa pakkauksista toimitetaan täysin muovittomina.

 

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

keittiön valot keittiövalot kohdevalaisin Limente Limente Led-Flat Lux -valaisimet Limente Led-Lenox lineaarinen profiilivalaisin profiilivalaisin

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.limente.fi/limenteshop/fi/

Suomalainen Limente jatkaa 1980-luvulla perustetun perheyhtiö Lapetekin vankkoja jalanjälkiä valaisinliiketoiminnassa. Yritys keskittyy valaistukseen, valaistuksen ohjaukseen ja sähkökalusteisiin. Limente tuo markkinoille skandinaavisen tyylikkäitä, toimivia ja helposti toteutettavia valaisinratkaisuja.

Suomen lisäksi Limentellä on toimintaa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Limente-valaisinten avulla on helppo tehdä viihtyisä ja tunnelmallinen koti.

 

 

Lue lisää: Limente