MAINOS

Piipunhattu – miksi piipunhatulla on väliä?

Talo

”Eihän ennenkään mitään piipunhattuja tarvittu!” saattaa joku pohtia. Piipunhattu suojaa savupiippua, mikä on tärkeä osa kiinteistöstä huolehtimista. Piipunhatun valintaan kannattaa uhrata jokunen hetki, mutta vaikeaa se ei ole.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kaupallinen yhteistyö: Kosken Metalli Oy

Ennen vanhaan tulisijoissa paloi valkea lähes jatkuvasti, mikä piti piiput kuivina. Piipunhattu ei ollut siksi välttämättömyys.

Nykyään on muita lämmitysmuotoja, joten tulisijojen merkitys ei ole enää niin keskeinen eikä niissä yleensä pala tuli yhtä mittaa. Savupiippu saattaa olla pitkään kosteana ja vesi pääsee rapauttamaan sitä. Jos hormiin satanut vesi talvella jäätyy ja tulisijaa aletaan taas keväällä lämmittää reippaasti, koko piippu on vaarassa haljeta. Onpa rapautunut piippu mahdollinen tulipalon aiheuttajakin.

Ratkaisu on piipunhattu – tuote, joka suojaa hormia ja sitä myöten koko kotia.

Piipunhattu

  • estää vettä ja lunta satamasta hormiin ja mahdollisesti jäätymästä sinne
  • nokinen vesi ei valu hormista sisään taloon ja pilaa pintoja tai, mikä hurjinta, aiheuta isompaa kosteusvauriota
  • piipunhattu parantaa vetoa, jolloin savua ei pöllähtele sisäilmaan.

Piipunhattuja on tarjolla monenlaisia. Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee omaansa?

piipunhattu

Piipunhatun kaarevuus vähentää lumikuormaa ja lisää tukevuutta.

1. Materiaali

Piipunhattu tulee olla tehty  juuri oikeasta materiaalista. Suomen vaativissa oloissa ei missään nimessä kannata valita ruostuvia materiaaleja katolleen. Hatun on kestettävä niin kuumuutta, pakkasta, kosteutta kuin korroosiotakin.

Huomiota kannattaa kiinnittää hatun pääasiallisen materiaalin lisäksi esimerkiksi sen kiinnitysosiin. Laadukkaat ja asianmukaiset valmistusmateriaalit takaavat, että piipunhattu on huoltovapaa tulevaisuudessa. 

Suomalaista laatua edustavan KIKKA-piipunhatun kansi on korroosion kestävää alumiiniseosta. Jalat sekä tukikaari ovat alumiinia ja pultit, mutterit sekä kiristystangot ruostumatonta terästä. KIKKA-piipunhattuja on saatavana myös haponkestävällä kansiosalla. Kestää varmasti äidiltä tyttärelle!

2. Muoto

Piipunhattuja on monen näköisiä ja muotoisia. Vaikka jotkut seikat ovat lähinnä makuasioita, hatun kaarevalla muodolla on muutamia etuja: Kaarevuus vähentää lumikuormaa ja lisää tukevuutta. Kaarevuus myös tekee piipunhatusta lähes äänettömän sateella ja tuulella.

Kaarevanmuotoisten KIKKA-piipunhattujen kansiosan elementit menevät limittäin, mikä lisää lujuutta entisestään.

3. Koko ja piipun ominaisuudet

Piipun koko määrittää luonnollisesti hatun koon. Sinun on siis tiedettävä piippusi mitat ennen kuin lähdet hattuostoksille. Saattaa olla, että kaikkia piipunhattuja ei pysty kiinnittämään kaiken tyyppisiin piippuihin. Varmistu, että myyjä tietää, minkälainen piippu on kyseessä. Piipun kuvasta ei ole ainakaan haittaa, kun etsit siihen sopivaa hattua.

KIKKA-piipunhatuissa on laaja kokovalikoima ja ne voidaan kiinnittää piippuun kuin piippuun, joko vakiojaloilla tai tilauksesta valmistettavilla erikoisjaloilla.

piipunhattu

Laadukkaista valmistusmateriaaleista tehty piipunhattu on huoltovapaa.

4. Piipunhattu: hankinta ja asennus

Monet rakennustarvikeliikkeet myyvät piipunhattuja, ja lisäksi niitä on tarjolla verkkokaupoissa. Toki sellaisen voi teettääkin mittatilaustyönä. Mieti, mikä on juuri sinulle helpoin ja mieluisin hankintatapa. Minkälainen on toimitus ja kauanko siinä kestää? Osaatko ilmoittaa piippusi mitat oikein? Miten piipunhattu asennetaan?

Kosken Metallin KIKKA-piipunhatut on helppo ostaa netistä. Hattu tilataan piipun valun koon mukaan verkkokaupan yksinkertaisten mittausohjeiden mukaan. Apua on aina saatavilla asiakaspalvelusta. Toimitus on nopea tuotteiden löytyessä omasta varastosta, ja tarvittaessa piipunhatun saa kuljetettua vaikka auton takapenkillä. KIKKA on valmistettu 60 cm elementeistä, jotka pystyy asentamaan itse pala kerrallaan.

5. Lisävarusteet

Toisinaan on tarve jollekin ekstralle. Esimerkiksi nuohousta helpottaa piipunhattu, jossa on aukaisumekanismi. Jos taas talossa on öljy- tai maakaasulämmitys, tarvitaan piipunhattuun haponkestävä läpivientiputki, sillä höyry muodostaa hatunkannen alle tiivistyvää kosteutta, joka alkaa valuttaa rikkivettä katolle. Ja siitähän ei tietenkään peltikatto erityisemmin tykkää. Haponkestävä läpivientiputken peitelevy saattaa myös olla tarpeen.

piipunhattu

Minkä värinen piipunhattu sopii talosi katolle?

+ 1 Väri

Ollaanpa rehellisiä: talon muuhun väritykseen sopiva piipunhattu miellyttää silmää ja on kuin kirsikka kakun päällä.

Valmisvalikoimissa ei välttämättä ole eri värejä valittavana, mutta KIKKA-piipunhattuja saa onneksi monessa eri värissä. Viimeistele siis talosi ulkonäkö juuri oikean värisellä piipunhatulla!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

aukaisumekanismi KIKKA-piipunhattu Kosken Metalli läpivientiputki piipunhattu savupiipun suojaaminen

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.koskenmetalli.net

Kosken Metalli Oy on perinteikäs imatralainen perheyritys, joka on perustettu jo vuonna 1969. Yritys valmistaa ruostumattomia metallituotteita kuten piipunhattuja, alumiinisia laituritikkaita, laiturinrunkoja, saunan lauteita, kääntyviä lauderunkoja, ovikatoksia, kattoturvatuotteita sekä suksien voitelu- ja säilytystelineitä.

Nykyisin naisjohtoisen Kosken Metallin kaikki tuotteet ovat oman kehitystyön tulosta ja sen myötä hyödyllisyysmallisuojattuja. Kosken Metalli on esimerkiksi kääntyvien lauderunkojen alkuperäinen kehittäjä. Tuotekehitykseen panostetaan jatkuvasti. Tuotteet valmistetaan itse kotimaisena laatutyönä, ja siksi yritykselle onkin myönnetty Avainlippu-tunnus. Siitä pidetään ylpeydellä kiinni!

Kosken Metallin tuotteita myydään verkkokaupassa sekä omissa tehtaanmyymälöissä Imatralla ja Lahdessa. Lisäksi jälleenmyyjinä ympäri Suomen toimivat rautakaupat ja rakennustarvikeliikkeet. Vesivek luottaa kattoasennuksissaan Kosken Metallin KIKKA-piipunhattuihin.

Kosken Metalli Oy
Sukkulakatu 4
55120 Imatra

www.koskenmetalli.net

myynti@koskenmetalli.net

puhelin 044 572 6044

Lue lisää: Kosken Metalli Oy