Talon huoltovinkit talven kynnyksellä

Talo
Lue vinkit talon huoltotoimiksi juuri ennen talven tuloa. Hanki hiekoitushiekkaa, tarkista jauhesammutin, siisti villiviinit... Katso kaikki vinkit!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
3.4.2023

1. Osta puutarhakoneet edullisemmin syksyllä

Kauppiaat tyhjentävät varastojaan näin syksyllä, että uusille tavaroille on tilaa taas keväällä. Kannattaa siis ostaa nyt edullisesti vaikka uusi ruohonleikkuri tai puutarhajyrsin.

2. Suojaa hedelmäpuut verkolla

Puput ovat herkutelleet pihoissa koko kesän, eikä niiden nälkä lopu talvellaan. Niiden herkkua ovat nuorten hedelmäpuiden rungot ja oksat. Ne pitää siis suojata verkolla, jonka on syytä olla vähintään 120 cm korkea.

3. Palaako katunumeron valo?

Talon nurkalla on yleensä valo, jossa on talon katunumero. Mutta palaako valo? Taksit eivät tykkää pimeistä numeroista, eli kurkkaapa illalla palaako valo.

4. Siisti villiviini

Villiviini on rehottanut tänä kesänä paksumpana kuin koskaan. Se peitti talomme seinustalla olevan ulkovalon hämärätunnistimen ja lamppu luulee, että on aina pimeä eikä siis sammu koskaan. Ei muuta kuin tikkaille repimään villiviiniä tunnistimen edestä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

5. Lehdet ja neulaset pois katolta ja vesikouruista

Kannattaa kiivetä myös katolle, varsinkin jos se on tasainen. Harja käteen ja varisseet lehdet katolta alas, etteivät ne jää sinne mätänemään ja tekemään vahinkoa.

6. Palovaroittimet toimintakuntoon

Palovaroittimen patterit vaihdetaan perinteisesti helmikuun 11.päivä (yleinen hätänumero 112), mutta voi ne vaihtaa lokakuussakin. Alkaa olla kynttilöiden aika, eikä avotulen vaaroista voi liikaa muistuttaa.

7. Toimiiko jauhesammutin?

Missä kunnossa jauhesammutin on? Onko aikaa huoltaa se toimintakuntoon? Testaa myös palotikkaiden toimivuus. Ja onko sammutuspeite käsillä?

8. Hiekoitushiekkaa ja -soraa varastoon

Toivottavasti lunta ei tule vielä pitkään aikaa, mutta hanki silti hiekoitushiekkaa ja suolaa valmiiksi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

9. Aikaa remonttien suunnittelulle

Nyt kun on aika siirtyä sisälle ihanalta pihalta, voi suunnitella vaikka keittiöremonttia. Olisiko jo aika uusia keittiön kaapit vai riittääkö ovien maalaus? Eikä haaveilu maksa mitään.

10. Tunnelmaa kasvihuoneeseen kynttilöillä ja lyhdyillä

Vaikka ulkona on jo vähän viileää, kasvihuoneessa vielä tarkenee. Sytytä lyhdyt ja kynttilät, kutsu ystäviä ja naapureita viihtymään syksyiseen kasvihuoneeseen muistelemaan uskomattoman hienoa kesää.