Tee ruukkuistutus uudella tavalla

Piha

Ruukkuistutusten suunnitteleminen on hauskaa ja helppoa puuhaa! Valitse ruukkuun kasvit mieltymyksesi mukaan ja nauti istutuksesta koko kesä. 

Ruukkuistuttamisen parhaimpana puolena voi pitää monipuolisuutta, sillä ruukuissa voi kasvattaa melkein mitä tahansa. Kesäkukkien lisäksi monivuotiset kasvit, yrtit, mansikat ja salaatit viihtyvät mainiosti isoissa ruukkuistutuksissa.

Ruukkuistutuksen tekeminen on helppoa

Ruukkuistutus vaatii ison ruukun, jossa on riittävästi kasvutilaa kasveille. Lisäksi istutusta varten tarvitaan sanomalehteä, ruukkusoraa ja kesäkukkamultaa. 

1. Aloita ruukkuistutus laittamalla ruukun pohjalle pieni pala sanomalehteä, joka estää soran ulosvalumisen.  Myös muutama isompi kivi ajaa saman asian.

2. Lisää pohjalle kerros ruukkusoraa, joka toimii ruukun salaojituksena.

3. Laita ruukkusoran päälle kerros sanomalehteä ja kaada ruukkuun kesäkukkamultaa. Sanomalehti pitää soran ja mullan erillään toisistaan. Ruukkuun kannattaa jättää muutaman sentin kasteluvara.  

Kukoistusta koko kesän

Jotta ruukkuistutus jaksaa kukoistaa koko kesän, pitää istutusta lannoittaa säännöllisesti. Kastelulannoitetta kannattaa antaa istutukselle jokaisen kastelukerran yhteydessä. Näin kukkaloisto ja sato on taattu koko kesäksi!

Ruukkuistutus – kokeile näitä:

  • kesäkukat
  • monivuotiset kasvit esim. perennat
  • köynnökset
  • yrtit
  • vihannekset ja mansikat

Teksti ja kuvat: Hankkija


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

istuttaa istuttaa ruukkuun istutus kesäkukat kesäkukka köynnös köynnöskasvi köynnöskasvit monivuotinen monivuotiset kasvit ruukku ruukkuistutus yrtit yrtti

Julkaisuun liitetty yritys

https://www.hankkija.fi

Hankkija on täyden palvelun maatalouskauppa

Hankkija on Suomen johtava maatalouskauppaketju, joka koostuu 53 myymälästä ja maatalouden monipuolisimmasta verkkokaupasta. Hankkija-konsernin palveluksessa työskentelee lähes tuhat henkilöä ja 2016 liikevaihto oli 729 MEUR. Hankkija-konserniin kuuluu Hankkija Oy:n lisäksi logistiikkayhtiö Movere Oy, josta Hankkija omistaa 66 %. Lannoitevalmistaja Yara Suomi Oy omistaa Moveresta kolmanneksen. Hankkija-konsernin omistaja on tanskalainen Danish Agro -ryhmä. Agrimarket ja Multasormi muuttivat nimensä perinteitä kunnioittaen Hankkijaksi vuoden 2016 alusta alkaen.

Etelä-Pohjanmaalla osuuskauppa Eepeen alueella Hankkijan jälleenmyyjänä toimii Eepee Agri.

Hankkijan tavoitteena on toimia maatalouden ammattilaisten parhaana kumppanina ja tarjota viljelijälle kaikki maatalouden tuotantopanokset. Hankkijan palveluita tarjoavat myymälöiden lisäksi asiakasvastuumyyjät, konekeskukset ja konemyyjät, myyntikeskus ja Suomen laajin maatalousalan verkkokauppa. Hankkija tarjoaa viljelijälle laajan valikoiman palveluita ja tuotteita: siemenet, lannoitteet, kasvinsuojeluaineet, ammattipuutarhaviljelytarvikkeet, rehut, traktorit, leikkuupuimurit ja maataloustyökoneet, varaosat, työkalut, tarvikkeet ja polttoaineet. Hankkijan valikoimista löytyvät alan johtavat tuotemerkit. Hankkija-perheen arvostettuja brändejä ovat Suomen Rehu ja Kasvuohjelma-kasvinviljelyn palvelukokonaisuus.

Puutarhaharrastajille, hevostalouden ammattilaisille ja harrastajille, lemmikinomistajille sekä rakentajille ja remontoijille on myös tarjolla laadukas tuotevalikoima kilpailukykyiseen hintaan.

Lue lisää: Hankkija