Tee ruukkuistutus uudella tavalla

Piha
Ruukkuistutusten suunnitteleminen on hauskaa ja helppoa puuhaa! Valitse ruukkuun kasvit mieltymyksesi mukaan ja nauti istutuksesta koko kesä. 
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Ruukkuistuttamisen parhaimpana puolena voi pitää monipuolisuutta, sillä ruukuissa voi kasvattaa melkein mitä tahansa. Kesäkukkien lisäksi monivuotiset kasvit, yrtit, mansikat ja salaatit viihtyvät mainiosti isoissa ruukkuistutuksissa.

Ruukkuistutuksen tekeminen on helppoa

Ruukkuistutus vaatii ison ruukun, jossa on riittävästi kasvutilaa kasveille. Lisäksi istutusta varten tarvitaan sanomalehteä, ruukkusoraa ja kesäkukkamultaa. 

1. Aloita ruukkuistutus laittamalla ruukun pohjalle pieni pala sanomalehteä, joka estää soran ulosvalumisen.  Myös muutama isompi kivi ajaa saman asian.

2. Lisää pohjalle kerros ruukkusoraa, joka toimii ruukun salaojituksena.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

3. Laita ruukkusoran päälle kerros sanomalehteä ja kaada ruukkuun kesäkukkamultaa. Sanomalehti pitää soran ja mullan erillään toisistaan. Ruukkuun kannattaa jättää muutaman sentin kasteluvara.  

Kukoistusta koko kesän

Jotta ruukkuistutus jaksaa kukoistaa koko kesän, pitää istutusta lannoittaa säännöllisesti. Kastelulannoitetta kannattaa antaa istutukselle jokaisen kastelukerran yhteydessä. Näin kukkaloisto ja sato on taattu koko kesäksi!

Ruukkuistutus – kokeile näitä:

  • kesäkukat
  • monivuotiset kasvit esim. perennat
  • köynnökset
  • yrtit
  • vihannekset ja mansikat

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Teksti ja kuvat: Hankkija